یکی از روش‌های پیش‌بینی قیمت‌ها، نگاه به روند گذشته آنها است. بر این اساس در این صفحه روندهای قیمتی بازارهای مهم ایران و جهان به نمایش گذاشته شده‌اند. همچنین در متن مربوط به هر قسمت روند آتی قیمت‌ها براساس شواهد موجود پیش‌بینی شده‌اند.

بازار سهام

تداوم رشد شاخص

دیروز شاخص کل بورس با رشد ۷۱ واحدی (۰۹/ ۰ درصدی) همراه شد. در میانه معاملات شاخص سطح ۸۱ هزار واحدی را لمس کرد. بازگشایی «شپدیس» با تعدیل منفی ۵۴ درصدی با افت قیمت اوره و آمونیاک بیشترین تاثیر منفی را بر شاخص داشت. با وجود کاهش قابل توجه تولید اوره چین، اما رشد تولیدات سایر تولیدکنندگان و پیشی گرفتن رشد عرضه از رشد تقاضا، فشار بر پتروشیمی‌های تولیدکننده اوره و آمونیاک را تشدید کرده است. افزایش قیمت فولاد در هفته‌های اخیر، رشد قیمت سنگ آهن و زغال‌سنگ (مواد اولیه فولاد) را رقم‌زد. با بازگشایی «کطبس» گروه زغال‌سنگ بیشترین رشد در میان صنایع را ثبت کرد. همچنین اقبال معامله‌گران از سیمانی‌ها را شاهد بودیم. قیمت جهانی فلزات نزدیک سقف‌های پیشین نوسان داشتند. بنابراین با وجود شناسایی سود و فروش حقوقی‌ها در برخی نمادها، بازگشایی نمادها می‌تواند از شاخص حمایت کند.

بازار ارز

تردیدها نسبت به روند آتی دلار

دیروز هر دلار آمریکا با رشد اندک 2 تومانی به نرخ 3772 تومان معامله شد. در 7 روز معاملاتی اخیر شاهد نوسان نرخ دلار در سطح 3770 تومانی هستیم. در شرایط نبود محرک بنیادین روند نزولی نرخ دلار در سطح مزبور رقم خورد؛ به‌صورتی که نرخ دلار روز یکشنبه به کف 3770 تومانی رسید. و شناسایی کف میان معامله‌گران افزایش اندک نرخ دلار را رقم زد. اما عدم توانایی رشد بیشتر دلار، نبود محرک بنیادین در کنار افزایش عرضه از سوی صرافی بانک‌ها در سطوح نزدیک به 3800 تومان، می‌تواند دلار را از سطح کنونی با کاهش همراه کند. با اینکه پیش تر رشد نرخ حواله‌ای درهم در کنار افزایش تقاضا از سوی کشورهای همسایه از دلار حمایت می‌کرد. اما در یک ماه اخیر افت 7/ 3 درصدی ارزش جهانی دلار رقم خورده است. امری که می‌تواند کاهش تقاضای آربیتراژی را به دنبال داشته باشد.

بازار سکه

تخلیه تدریجی حباب سکه

دیروز هر سکه طرح جدید با افت ۳ هزار تومانی به قیمت یک میلیون و ۱۹۸ هزار تومان معامله شد. ناامیدی معامله‌گران از دلار در کنار روند کم نوسان طلای جهانی قیمت سکه را به زیر سطح روانی یک میلیون و ۲۰۰ هزار تومان (کمترین سطح از ۲۳ خرداد) رساند. در بازار طلای جهانی رشد ۵۰ دلاری اونس طلا در ۱۴ روز اخیر رقم خورد. روز دوشنبه نیز شاهد نوسان اندک اونس طلا در سطح ۱۲۵۵ دلاری بودیم. اما همچنان شناسایی سود میان معامله‌گران و انتظار مقاومت سطح ۱۲۶۰ دلاری در کنار چشم‌انداز افزایش تدریجی نرخ بهره آمریکا تردیدها را نسبت به رشد طلا تقویت کرده است. با این وجود، توجه معامله‌گران سکه در هفته‌های اخیر به نوسانات نرخ دلار بود. بنابراین ناامیدی معامله‌گران از رشد قابل توجه دلار، حباب (بیشتر بودن قیمت بازاری از ارزش ذاتی) سکه را تا حدی تخلیه کرده است.

بازار طلای جهانی

کم‌نوسانی اونس طلا

دیروز ساعت 16 هر اونس طلای جهانی با نوسان اندک در مسیر صعودی به قیمت 1255 دلار معامله شد. توقف روند صعودی یورو (پس از رسیدن به سقف 23‌ماهه) با افت شاخص خرید مدیران کارخانه‌ای اروپا (PMI) در جولای به کمترین سطح در 6 ماه اخیر کم‌نوسانی شاخص دلار را رقم زد و عامل فشار بر بازارهای سهام اروپا شد. این عامل در کنار تقویت تردیدها نسبت به اجرایی شدن سیاست‌های ترامپ با تشدید فضای سیاسی واشنگتن و شهادت دادن مشاور ارشد ترامپ، جراد کوشنر پشت درهای بسته در مقابل کمیته تحقیقاتی سنا، با رشد تقاضای محافظه‌کارانه از اونس طلا حمایت کرد. همچنان خروج بانک‌های مرکزی مهم از سیاست‌های به شدت انبساطی پس از 9 سال و روند افزایش تدریجی نرخ بهره آمریکا فشار را در میان‌مدت بر طلا حفظ کرده است. نشست هفته جاری فدرال رزرو می‌تواند بر طلا اثرگذار باشد.

بازار اوراق مسکن

نشانه‌های رشد تدریجی تقاضای مسکن

دیروز اوراق تسهیلات مسکن اسفند۹۴ (تسه۹۴۱۲) با افت ۶/ ۰ درصدی مواجه شدند. در اولین روزهای مرداد نیز «تسه»ها نزدیک میانگین تیر در سطح ۷۶ هزار و ۶۳۳ تومان معامله می‌شوند. با این وجود، شاهد رشد تدریجی تقاضای مسکن در تابستان هستیم. به گزارش «دنیای اقتصاد» کاهش مدت زمان انتظار برای فروش آپارتمان در تهران و کاهش مدت زمان انجام معامله به یک ماه عامل خوش‌بینی به رشد تقاضای مسکن در هفته‌های اخیر است. این در شرایطی است که در زمان اوج رکود بازار مسکن، زمان انتظار فروش مسکن حداقل ۲ ماه بود. نزدیک شدن قیمت پیشنهادی به قیمت انتظاری مشتری در کنار افزایش قدرت خرید متقاضیان عوامل موثر بر این امر هستند. بنابراین با وجود افزایش تدریجی تقاضای مسکن، همچنان تنوع در وام‌های ارائه شده مانع از رشد قابل توجه «تسه»ها است.

بازار نفت

سیگنال مثبت نشست به بازار نفت

دیروز ساعت 16 هر بشکه نفت خام آمریکا صعودی و به قیمت 1/ 46 دلار معامله شد. با اینکه پیش‌تر رشد تولیدات شیل در کنار افزایش تولیدات لیبی و نیجریه تردیدها نسبت به اثرگذاری توافق میان اوپک و غیراوپک را بر بازار نفت تشدید کرده بود. اما در نشست میان اوپک و غیراوپک، محمد بارکیندو اعلام کرد حرکت بازار به سمت تعادل به تدریج صورت خواهد گرفت. خالد الفالح، وزیر انرژی عربستان نیز کاهش سقف صادرات عربستان در آگوست در سطح 6/ 6 میلیون بشکه در روز (یک میلیون بشکه در روز کمتر از مدت مشابه سال گذشته) را اعلام کرد و آمادگی نیجریه برای رعایت سقف تولید در سطح 8/ 1 میلیون بشکه در روز را اعلام کرد. همچنین احتمال ایجاد سقف تولیدات لیبی پس از رسیدن به 25/ 1 میلیون بشکه در روز را محتمل دانست. بیانیه نشست سن پترزبورگ می‌تواند بر بازار اثرگذار باشد.