یکی از روش‌های پیش‌بینی قیمت‌ها، نگاه به روند گذشته آنها است. بر این اساس در این صفحه روندهای قیمتی بازارهای مهم ایران و جهان به نمایش گذاشته شده‌اند. همچنین در متن مربوط به هر قسمت روند آتی قیمت‌ها براساس شواهد موجود پیش‌بینی شده‌اند.

بازار سهام

سومین روز رشد آرام بورس

دیروز شاخص کل بورس با رشد ۲۷ واحدی (۰۴/ ۰ درصدی) همراه شد. روز گذشته «فملی»، «فولاد»، «ومعادن» و «وغدیر» بیشترین تاثیر مثبت را بر شاخص داشتند.اما با شناسایی سود میان معامله‌گران در خودرویی‌ها پس از رشدهای روزهای اخیر، نمادهای «خساپا» و «خودرو» بیشترین تاثیر منفی را بر شاخص داشتند. با وجود خوش‌بینی‌ها به بهبود شرایط بنیادین به‌ویژه در صنایع کالایی با پیش‌بینی سطوح مناسب قیمت جهانی کالاها، اما شرایط احتیاطی با تداوم ریسک‌های سیاسی ترامپ و انتظار بازگشایی سایر نمادهای بانکی مانع از رشد قابل‌توجه شاخص است، در عین حال خرید قابل‌توجه حقوقی‌ها را شاهد بودیم. همچنین با نزدیک شدن شاخص گروه انبوه‌سازی به کف و افت برخی از این نمادها به زیر قیمت اسمی، روز گذشته فضای مثبت را در این گروه شاهد بودیم اما با توجه به تداوم رکود مسکن، همچنان عامل بنیادین خوش‌بین‌کننده‌ای نمی‌توان برای این گروه متصور بود.

بازار ارز

کم‌تحرکی بازار ارز

دیروز هر دلار آمریکا با افت 5 تومانی به نرخ 3830 تومان معامله شد. از ابتدای بهمن کاهش تقاضا و تقویت سمت عرضه نرخ دلار را زیر سطح 3880 تومان حفظ کرده است و میانگین نرخ دلار در بهمن در سطح 3846 تومانی رسیده است. اما پیش‌تر در دی شاهد تشدید نوسانات نرخ دلار و رسیدن به بالاتر از سطح 4 هزار تومانی بودیم. افت حدود 2 درصدی ارزش جهانی دلار با کاهش تقاضای آربیتراژی ارز، کاهش نرخ درهم و کاهش تقاضا از سوی مناطق ارزی، عامل فشار بر نرخ دلار شد. علاوه بر این اظهارات بازارساز با تقویت چشم‌انداز مداخله دولت در بازار ارز باعث کاهش تقاضای سفته بازی ارز شده است. اما همچنان با تداوم ریسک‌های سیاسی و چشم‌انداز رشد تقاضا با نزدیک‌شدن به عید نوروز به نظر می‌رسد کف 3800 تومانی از نرخ دلار حمایت کند.

بازار سکه

حرکت سکه با دلار

دیروز هر سکه طرح جدید با افت ۶ هزار تومانی همراه شد. افت نرخ دلار با وجود رشد اونس طلا عامل فشار بر قیمت سکه بود. پس از رشد حدود ۴ درصدی قیمت سکه در ۸ روز معاملاتی، روز گذشته شناسایی سود میان معامله‌گران و افزایش عرضه عامل فشار بر قیمت سکه شد اما در بازار طلای جهانی همچنان ریسک‌های سیاسی، با وجود رشد شاخص دلار اونس طلا را به سقف ۳ماهه (۱۲۴۲ دلار) رساند. همچنان انتظار می‌رود سطح تکنیکال ۱۲۴۹ دلاری در مقابل رشد طلا مقاومت کند. در بازار ارز نیز روز گذشته تداوم رکود تقاضا و همچنین چشم‌انداز تقویت سمت عرضه، عامل فشار بر نرخ دلار شد. پیش‌تر خوش‌بینی‌ها به طلای جهانی و چشم‌انداز رشد تقاضای مناسبتی سکه، حباب (بیشتر بودن قیمت بازاری از ارزش ذاتی) سکه را نزدیک به ۱۰۰ هزار تومان رساند که روز گذشته حباب اندکی تخلیه شد.

بازار طلای جهانی

طلا در سقف ۳ ماهه

دیروز ساعت 16 اونس طلای جهانی به قیمت 1237 دلار معامله ‌می‌شد. با وجود رشد شاخص دلار اما تقاضای محافظه‌کارانه، اونس طلا را به سقف 3ماهه (2/ 1242 دلار) رساند. ریسک‌های سیاسی ترامپ در کنار ریسک‌های سیاسی ناشی از انتخابات اروپا عامل حمایت از اونس طلا است. در دو روز گذشته شاخص دلار با رشد 6/ 0 درصدی همراه شد. افت یورو با نگرانی‌ها از تجزیه بیشتر اتحادیه اروپا در کنار تداوم سیاست‌های انبساطی اروپا از شاخص دلار حمایت کرد. همچنین اظهارات نمایندگان فدرال‌رزرو از احتمال افزایش نرخ بهره در مارس عامل دیگر حمایت از شاخص دلار بود. آمار نرخ تورم و سخنرانی جنت یلن می‌تواند تصویر روشن‌تری ارائه دهد. دیدار شینزو آبه و ترامپ روز جمعه نیز می‌تواند مورد توجه معامله‌گران قرار گیرد. در شرایط کنونی با توجه به چشم‌انداز افزایش نرخ بهره مقاومت سطح 1249 دلاری طلا محتمل است.

بازار اوراق مسکن

حرکت آرام «تسه»ها

دیروز اوراق تسهیلات مسکن اسفند۹۳ (تسه۹۳۱۲) با افت ۹/ ۰ درصدی همراه شدند. از ابتدای بهمن شاهد نوسان «تسه»ها در بازه ۷۲ تا ۷۶ هزار تومانی هستیم و میانگین قیمت بهمن به سطح ۷۵ هزار و ۱۱۰ هزار تومان رسید. در صورتی که میانگین «تسه»ها در دی ماه، ۷۳ هزار و ۲۴۵ تومان بود. با توجه به رابطه میان قیمت و نرخ سود، نرخ سود واقعی از هفته ابتدای بهمن در ۸/ ۲۱ درصد تثبیت شده است. با این وجود پایین بودن قدرت خرید متقاضیان عامل فشار بر تقاضای مسکن است. مدیرعامل بانک مسکن نیز افزایش سقف وام تسهیلات و کاهش نرخ سود را در کوتاه مدت دور از انتظار دانست. در سمت عرضه نیز با وجود توقف روند نزولی تعداد صدور پروانه‌های ساخت، اما همچنان تعمیق افت سرمایه‌گذاری بخش خصوصی در مسکن در بهار ۹۵ بر زمانبر بودن خروج مسکن از رکود تاکید دارد.

بازار نفت

فشار شیل بر بازار نفت

دیروز ساعت 16 هر بشکه نفت خام آمریکا به قیمت 8/ 51 دلار معامله ‌شد. افزایش موجودی نفت تجاری آمریکا، چشم‌انداز رشد تولیدات شیل و رشد شاخص دلار عامل فشار بر نفت شد. تخمین موسسه نفت آمریکا (API) مبنی بر افزایش 2/ 14 میلیون بشکه‌ای موجودی نفت تجاری برای پنجمین هفته متوالی پیش از انتشار گزارش رسمی بر قیمت نفت فشار آورد. اداره اطلاعات انرژی آمریکا (EIA) نیز میانگین تولیدات نفت شیل در سال جاری را 9 میلیون بشکه در روز و میانگین 53/ 9 میلیون بشکه در روز در سال 2018، بیشترین سطح از 1970 را پیش‌بینی کرد. چشم‌انداز رشد تولیدات شیل مانع از رشد قیمت نفت است. با وجود خوش‌بینی‌ها به بازگشت بازار نفت به تعادل با کاهش تولیدات اوپک و غیراوپک اما همچنان وزیر نفت کشورمان لزوم کاهش تولیدات اوپک در نیمه دوم سال جاری را نیز محتمل دانست.