یکی از روش‌های پیش‌بینی قیمت‌ها، نگاه به روند گذشته آنها است. بر این اساس در این صفحه روندهای قیمتی بازارهای مهم ایران و جهان به نمایش گذاشته شده‌اند. همچنین در متن مربوط به هر قسمت روند آتی قیمت‌ها براساس شواهد موجود پیش‌بینی شده‌اند.

بازار سهام

رکود معاملات بورس

شاخص کل بورس با ثبت افت ۹/ ۰ درصدی برای چهارمین هفته متوالی نزولی شد. در هفته اخیر بازگشایی «خساپا» پس از بیش از دو ماه، مجددا خودرویی‌ها را لیدر بازار کرد و با توجه به افت قابل توجه شاخص این صنعت در ماه‌های اخیر، این عامل فشار بر شاخص را تشدید کرد؛ با وجود حمایت حقوقی‌ها، فضای منفی بازار افت ۶/ ۱ درصدی شاخص کل هم‌وزن (اثرگذاری یکسان نمادها) را رقم زد. همچنان رشد انتظارات بیش از واقعیت، جذابیت دارایی‌های کم‌ریسک‌تر، آینده «برجام» و افت قیمت جهانی فلزی-معدنی‌ها از سقف نوامبر، مقاومت سطح ۴۰۰۰ تومانی در برابر رشد دلار، افت حدود ۲۵ درصدی حجم و ارزش معاملات را در هفته اخیر نسبت به میانگین آذر رقم زد. علاوه بر این، برخی گمانه‌زنی‌ها از بازگشایی نمادهای متوقف احتمال شوک‌های منفی را در بازار تقویت کرده است.

بازار ارز

بازگشت آرام دلار از سقف

هر دلار آمریکا با افت هفتگی ۲ درصدی به نرخ ۳۹۵۰ تومان معامله شد. در هفته اخیر تقویت احتیاط میان معامله‌گران با اظهارات بازارساز، فروکش هیجان، افزایش عرضه از سوی صرافی بانک‌ها در کنار کاهش تقاضای ارز تجاری (با خروج از دسامبر) عوامل فشار بر نرخ دلار بودند. در روزهای اخیر اظهارات بازارساز از جمله اظهارات رئیس کل بانک مرکزی، مقاومت نرخ دلار برای عبور از سطح ۴ هزار تومانی را تقویت کرد. بنابراین، شاهد تشدید نوسانات زیر سطح مزبور بودیم. اما همچنان عوامل بنیادین از نرخ دلار حمایت می‌کنند. بنابراین روز پنج‌شنبه با افزایش عرضه صرافی بانک‌ها نرخ دلار در میانه معاملات تا سطح ۳۹۲۵ تومان افت داشت. اما در ادامه افزایش تقاضا با شناسایی کف رشد ۱۵ تومانی نرخ دلار را نسبت به روز پیشین رقم زد. همچنان ارزش جهانی دلار نیز با اثرگذاری بر تقاضای آربیتراژی بر نرخ دلار موثر است.

بازار سکه

اهرم طلا برای سکه

هر سکه طرح جدید با رشد هفتگی ۶/ ۰ درصدی برای پنجمین هفته در ۶ هفته اخیر صعودی شد. با وجود افت هفتگی ۲ درصدی نرخ دلار، عدم تمایل معامله‌گران به ریزش قیمت سکه، چشم‌انداز بازگشت تقاضای مناسبتی و رشد حدود ۲ درصدی اونس طلا از سکه حمایت کرد. افت شاخص دلار از سقف ۱۴ ساله با بازگشت تردیدها نسبت به روند افزایش نرخ بهره، به دلیل نامشخص بودن سیاست‌های مالی ترامپ و پس از انتشار صورتجلسه نشست اخیر فدرال رزرو، اونس طلا به بیشترین سطح در یک ماه اخیر (۱۱۸۳ دلار) رسید. در بازار ارز نیز با وجود تقویت میان معامله‌گران، همچنان حمایت عوامل بنیادین بازگشت نرخ دلار به کف‌های پیشین را دور از انتظار کرده است. تقابل عوامل، حباب (بالاتر بودن قیمت بازاری از ارزش ذاتی) سکه را بالاتر از ۷۰ هزار تومان حفظ کرده است.

بازار طلای جهانی

سقف‌شکنی اونس طلا

دیروز ساعت ۱۶ اونس طلای جهانی به قیمت ۱۱۷۷ دلار معامله ‌شد. در روزهای اخیر افت شاخص دلار در کنار چشم‌انداز رشد تقاضای فیزیکی آسیا عامل حمایت از اونس طلا شد. در نشست اخیر فدرال رزرو، چشم‌انداز ۳ بار افزایش نرخ بهره در سال ۲۰۱۷، (بیش از پیش‌بینی‌ها) رشد شاخص دلار به سقف ۱۴ ساله را رقم زد. اما انتشار صورتجلسه نشست دسامبر فدرال رزرو، «نااطمینانی‌های قابل توجه» نسبت به سیاست‌های ترامپ، به‌عنوان ریسک اثرگذار بر روند افزایش نرخ بهره ذکر شده است؛ این عامل با تقویت تردیدها نسبت به روند افزایش نرخ بهره با افت شاخص دلار، اونس طلا را به بیشترین سطح در یک ماه اخیر (۱۱۸۳ دلار) رساند. بازدهی اسناد خزانه ۱۰‌ساله آمریکا (سیگنالی برای چشم‌انداز نرخ بهره) نیز با بیشترین افت روزانه در ۷ ماه اخیر همراه شد. همچنان آمار اشتغال آمریکا می‌تواند بر اونس طلا اثرگذار باشد.

بازار اوراق مسکن

بازگشت «تسه»ها به روند صعودی

اوراق تسهیلات مسکن اسفند۹۳ (تسه۹۳۱۲) پس از دو هفته نزولی با رشد ۸/ ۴ درصدی همراه شدند. پس از رسیدن قیمت اوراق به کف ۷۰ هزار تومانی، افزایش تقاضا رشد قیمت اوراق را از کف رقم زد. از ابتدای پاییز، افت تقاضای مسکن، روند نزولی اوراق را تشدید کرده است. به این ترتیب در ماه‌های اخیر شاهد کف‌شکنی «تسه»ها بودیم؛ با وجود حمایت کف ۷۲ هزار تومانی از «تسه»ها در آذر، اما در دی کف مزبور شکسته شد و اوراق در سطح ۷۰ هزار تومانی، کف یک ساله قرار گرفت. با وجود این در هفته‌های اخیر، چشم‌انداز افزایش قیمت مسکن با رشد هزینه‌های ساخت و ساز، باعث تشدید نوسانات قیمت «تسه»ها شد. امری که نوسان «تسه»ها را در بازه ۷۰ تا ۷۶هزار تومانی رقم زده است. همچنان به دلیل پایین بودن قدرت خرید متقاضیان، سقف‌شکنی اوراق دور از انتظار است.

بازار نفت

تشدید نوسانات نفت

دیروز ساعت ۱۶ هر بشکه نفت خام آمریکا به قیمت ۵۴ دلار معامله ‌شد. در روزهای اخیر افت شاخص دلار از سقف ۱۴ ساله در کنار خوش‌بینی‌ها به تعهد اعضای اوپک به توافق، با اعلام منابع آگاه از کاهش ۴۸۶ هزار بشکه در روز تولیدات عربستان در ژانویه از قیمت نفت حمایت کرد. با وجود این، افزایش قابل توجه موجودی بنزین و فرآورده‌های نفتی آمریکا در مقابل افت ۱/ ۷ میلیون بشکه‌ای موجودی نفت در هفته اخیر، عامل فشار بر قیمت نفت شد. در ماه دسامبر کاهش حدود ۲۰۰ هزار بشکه‌ای (رسیدن به ۱۸/ ۳۴ میلیون بشکه در روز) تولیدات اوپک به دلیل کاهش تولیدات نیجریه رقم خورد. همچنان قرار داشتن تولیدات اوپک ۷/ ۱ میلیون بشکه در روز بالاتر از سطح توافق‌شده، چشم‌انداز بازگشت تولیدات لیبی و نیجریه اثرگذاری توافق بر بازگشت عرضه و تقاضا را مورد تردید قرار داده است.