دیروز شاخص کل بازار سهام، نرخ دلار و قیمت سکه با تغییرات اندکی همراه شدند
روز کم نوسان بازارهای داخلی
یکی از روشهای پیشبینی قیمتها، نگاه به روند گذشته آنها است. بر این اساس در این صفحه روندهای قیمتی بازارهای مهم ایران و جهان به نمایش گذاشته شدهاند. همچنین در متن مربوط به هر قسمت روند آتی قیمتها براساس شواهد موجود پیشبینی شدهاند.
بازار سهام
استراحت در فضای رکودی
دیروز شاخص کل بورس با رشد ۷۳ واحدی (۱/ ۰ درصدی) همراه شد. شاخص کل که در هفتههای اخیر در مسیر نزولی حرکت میکرد از روز دوشنبه وارد فاز استراحت شد (رشد ۳/ ۰ درصدی)، اما افت ۳۰ درصدی حجم و ۴۰ درصدی ارزش معاملات روز گذشته نسبت به میانگین دو ماه ابتدایی تابستان بر تداوم فضای رکودی تاکید دارد.
یکی از روشهای پیشبینی قیمتها، نگاه به روند گذشته آنها است. بر این اساس در این صفحه روندهای قیمتی بازارهای مهم ایران و جهان به نمایش گذاشته شدهاند. همچنین در متن مربوط به هر قسمت روند آتی قیمتها براساس شواهد موجود پیشبینی شدهاند.
بازار سهام
استراحت در فضای رکودی
دیروز شاخص کل بورس با رشد ۷۳ واحدی (۱/ ۰ درصدی) همراه شد. شاخص کل که در هفتههای اخیر در مسیر نزولی حرکت میکرد از روز دوشنبه وارد فاز استراحت شد (رشد ۳/ ۰ درصدی)، اما افت ۳۰ درصدی حجم و ۴۰ درصدی ارزش معاملات روز گذشته نسبت به میانگین دو ماه ابتدایی تابستان بر تداوم فضای رکودی تاکید دارد. در روزهای اخیر با اخبار مبنی بر اعتراض شرکتهای پالایشی به وزارت نفت در مورد نحوه قیمتگذاری (با وجود عدم انتظار برای تغییر) نمادهای زیرمجموعه این گروه از شاخص حمایت کرد. «گل گهر» نیز پس از بازگشایی در فضای منفی (روز سهشنبه) دیروز بیشترین تاثیر منفی را بر شاخص گذاشت. همچنان شاهد اقبال معاملهگران از گروه خودرویی و تک نمادها برای کسب سود در فضای کنونی هستیم. نزدیک شدن به زمان تسویه معاملات اعتباری و نبود محرک بنیادین جدی، تداوم رشد شاخص را دور از انتظار کرده است.
بازار ارز
نوسان اندک دلار در تقابل عوامل
دیروز هر دلار آمریکا با افت 2 تومانی به نرخ 3552 تومانی معامله شد. از ساعات پایانی معاملات روز سهشنبه شاهد روند افزایشی اونس طلای جهانی هستیم. امری که با توجه به تمایل معاملهگران به کاهش نوسانات سکه، افزایش عرضه دلار توسط معاملهگران را به همراه داشت و عامل فشار بر دلار شد (رابطه الاکلنگی ارز و سکه). با این وجود کم واکنشی سکه به رشد اونس طلا، اثر این عامل را بر بازار ارز کمرنگ کرد. همچنین با نزدیک شدن به پایان شهریور بهطور سنتی شاهد رشد تقاضای ارز مسافرتی هستیم. این عامل از نرخ دلار حمایت کرد. علاوه بر این، از هفته گذشته با توقف دلار بالاتر از سطح 3550تومانی شاهد افزایش شدید عرضه ارز توسط صرافی بانکها بودیم. اما روز گذشته عرضه صرافی بانکها کمتر بود و این عامل فشار را بر دلار کاهش داد.
بازار سکه
بازگشت حباب منفی
دیروز هر سکه طرح جدید با رشد ۵ هزار تومانی به قیمت یک میلیون و ۱۲۴ هزار تومان معامله شد. رشد اونس طلای جهانی در شرایط نوسان اندک نرخ دلار عامل حمایت از سکه شد. روز گذشته اونس طلا با تضعیف احتمال افزایش نرخ بهره آمریکا در کوتاهمدت در میانه معاملات به بیشترین سطح در بیش از یک ماه اخیر (۱۳۵۷ دلار) رسید. در هفته گذشته آمارهای اقتصادی آمریکا اونس طلا را به نزدیک سطح ۱۳۰۰دلاری رسانده بود. معاملهگران سکه تمایل به کاهش نوسانات سکه دارند. بنابراین این معاملهگران اقدام به افزایش عرضه دلار کردند؛ امری که قیمت دلار را با افت اندک همراه کرد. اما سایر عوامل حمایتی مانع از افت شدید نرخ دلار شد. بنابراین کمواکنشی سکه به رشد اونس طلای جهانی باعث بازگشت حباب منفی (کمتر بودن قیمت بازاری از ارزش ذاتی) سکه پس از ۱۰ روز معاملاتی شد.
بازار طلای جهانی
جهش طلا با سیگنال آمریکایی
دیروز ساعت 16 اونس طلای جهانی به قیمت 1347 دلار معامله شد. افت شاخص دلار با تضعیف احتمال افزایش نرخ بهره آمریکا روز سهشنبه بیشترین رشد روزانه اونس طلا را از ژوئن رقم زد. روز چهارشنبه نیز طلا به بیشترین سطح در یک ماه اخیر (1357 دلار) رسید، اما در ادامه شناسایی سود توسط معاملهگران و با تشدید عرضه اونس طلا را از سطح مزبور با افت اندکی همراه کرد. شاخص خرید مدیران کارخانهای آمریکا در آگوست به کمترین سطح در 6 سال اخیر رسید. امری که در کنار آمار نامناسب شاخص خرید مدیران کارخانهای باعث تضعیف چشمانداز روند افزایش نرخ بهره این کشور شد. امری که با رشد بازارهای سهام اقتصادهای نوظهور تقاضای محافظه کارانه طلا را کاهش داد. با این وجود بازارهای سهام اروپا در انتظار برای اعلام نتیجه نشست بانک مرکزی اروپا روز پنجشنبه با کاهش شدید حجم معاملات همراه شد.
بازار اوراق مسکن
«تسه»ها در مرز 90 هزار تومانی
دیروز اوراق تسهیلات مسکن اسفند۹۳ (تسه۹۳۱۲) با رشد ۳/ ۱درصدی به قیمت ۸۸ هزار و ۷۰۲ تومان معامله شدند. افزایش حجم معاملات مسکن در ماههای اخیر و شتاب گرفتن رشد قیمت مسکن از ابتدای سال جاری چشمانداز خروج تدریجی مسکن از رکود را تقویت کرده است. امری که رشد ۲۰ درصدی «تسه»ها را از ابتدای سال تا پایان مرداد رقم زده است. با این وجود در سه هفته اخیر شاهد حرکت «تسه»ها در مسیر نزولی بودیم. تقویت سمت عرضه اوراق و نزدیک شدن به پایان فصل تابستان (فصل رونق مسکن) از عوامل فشار بر «تسه»ها است. علاوه بر این کاهش نرخ سود اسمی وام رقیب (صندوقهای سپرده بانک مسکن) با توجه به نرخ بالای سود واقعی وام اوراق (۷/ ۲۲ درصد) نیز بر اوراق فشار میآورد. برآیند این عوامل نوسان «تسه»ها نزدیک سطح ۹۰ هزار تومانی را رقم زده است.
بازار نفت
کمواکنشی نفت به افت شاخص دلار
دیروز ساعت 16 هر بشکه نفت خام آمریکا به قیمت 2/ 45 دلار معامله شد. روز گذشته افت شاخص دلار (با آمار نامناسب اقتصادی آمریکا) از قیمت نفت حمایت کرد. با این وجود شاهد کم واکنشی نفت به افت شاخص دلار بودیم. از آنجا که کمرنگ شدن خوشبینی به توافق میان تولیدکنندگان بزرگ نفتی برای ایجاد سقف تولید در نشست 26 تا 28 سپتامبر عامل فشار بر قیمت نفت است. عدم ارائه تصویر مشخص در تفاهمنامه مشترک عربستان و روسیه، خوشبینیها به توافق را تضعیف کرد. در شرایط کنونی همچنان حجم بالای موجودی نفت تجاری و بنزین با توجه به نزدیک شدن به پایان فصل تابستان عامل فشار بر قیمت نفت است. موسسه مورگان استنلی با توجه به این امر پیشبینی قیمت نفت را برای سه ماهه سوم از 50 دلار به 45 دلار کاهش داده است. آمار رسمی موجودی نفت روز پنجشنبه میتواند بر نفت اثرگذار باشد.
ارسال نظر