با تقویت چشمانداز افزایش نرخ بهره شاخص دلار بیشترین رشد دوروزه از ژوئن را ثبت کرد
سایه دلار بر بازارهای کالایی
یکی از روشهای پیشبینی قیمتها، نگاه به روند گذشته آنها است. بر این اساس در این صفحه روندهای قیمتی بازارهای مهم ایران و جهان به نمایش گذاشته شدهاند. همچنین در متن مربوط به هر قسمت روند آتی قیمتها براساس شواهد موجود پیشبینی شدهاند.
بازار سهام
اقبال به تکسهمها در شرایط رکودی
دیروز شاخص کل بورس با رشد ۳۲ واحدی (۰۴/ ۰ درصدی) همراه شد. روز گذشته با وجود تداوم فضای رکودی شاهد رشد اندک شاخص با حمایت حقوقیها از نمادهای «حکشتی»، «پترول»، «فولاد» و «وامید» بودیم.
یکی از روشهای پیشبینی قیمتها، نگاه به روند گذشته آنها است. بر این اساس در این صفحه روندهای قیمتی بازارهای مهم ایران و جهان به نمایش گذاشته شدهاند. همچنین در متن مربوط به هر قسمت روند آتی قیمتها براساس شواهد موجود پیشبینی شدهاند.
بازار سهام
اقبال به تکسهمها در شرایط رکودی
دیروز شاخص کل بورس با رشد ۳۲ واحدی (۰۴/ ۰ درصدی) همراه شد. روز گذشته با وجود تداوم فضای رکودی شاهد رشد اندک شاخص با حمایت حقوقیها از نمادهای «حکشتی»، «پترول»، «فولاد» و «وامید» بودیم. حمایت حقوقیها، مانع از افت شاخص به زیر سطح ۷۷ هزار واحدی از ۱۲ مرداد شده است. با این وجود افت ۱۳/ ۰ درصدی شاخص کل هموزن (اثرگذاری یکسان نمادها) و افت ۳۵ درصدی حجم و ارزش معاملات روز گذشته نسبت به میانگین مرداد نیز بر تداوم فضای رکودی تاکید دارد که میتواند سطح ۷۷ هزار واحدی را شکننده کند. در شرایط کنونی نبود محرکهای بنیادین، ابهام در پایداری قیمت جهانی کالاها، افت قیمت نفت، همچنین ناامیدی سهامداران از رشد بیشتر قیمت سهام، عامل تشدید فشار بر شاخص است؛ بنابراین در شرایط رکودی کنونی، معاملهگران برای کسب سودهای کوتاه مدت به سمت تک سهمها حرکت میکنند.
بازار ارز
تردید در حمایت سطح 3550 تومانی
دیروز هر دلار آمریکا با رشد ۳ تومانی به نرخ ۳۵۵۵ تومان معامله شد. روز گذشته برای سومین روز متوالی شاهد حمایت سطح ۳۵۵۰ تومانی از دلار بودیم. روز شنبه افزایش تقاضا از سوی معاملهگران سکه (برای حمایت از سکه در شرایط افت اونس طلای جهانی) پس از یک ماه نرخ دلار را از بازه ۳۵۳۰ تا ۳۵۵۰ تومانی خارج کرد و به بالاترین سطح از بهمن رساند. در ادامه با وجود تشدید عرضه از سوی صرافی بانکها اما همچنان دلار بالاتر از سطح مزبور متوقف شد. روز گذشته نیز تقویت تقاضا با خوشبینیها، عامل حمایت از دلار شد. همچنان در ماههای اخیر تقویت سمت عرضه ارز (با رشد درآمدهای صادراتی) و اقدامات بانک مرکزی چشمانداز یکسانسازی نرخ ارز را تقویت کرد و عامل تقویت احتیاط معاملهگران شده است. در تقابل این عوامل ابهامات برای تداوم حمایت سطح ۳۵۵۰ تومانی از دلار وجود دارد.
بازار سکه
خوشبینی سکه به بازارهای اثرگذار
دیروز هر سکه طرح جدید با رشد هزار تومانی همراه شد. روز گذشته رشد شاخص دلار در شرایط افت اونس طلای جهانی عامل حمایت از سکه بود. اونس طلای جهانی روز گذشته با فشار شاخص دلار (با تقویت چشمانداز افزایش نرخ بهره آمریکا) نزولی بود اما نوسانات آن در مسیر نزولی اندک بود و مجددا در میانه روز با رشد تقاضای محافظهکارانه (با افت بازارهای سهام) از نزدیک به کف ۵ هفتهای بالاتر آمد. انتظار میرود ریسکهای سیاسی از جمله انتخابات آمریکا عامل حمایت از طلا شود. در بازار ارز نیز شاهد حمایت سطح ۳۵۵۰ تومانی برای سومین روز متوالی بودیم، بهصورتی که افزایش عرضه از سوی صرافی بانکها نیز نتوانست دلار را پایینتر از سطح روانی ۳۵۵۰ تومانی قرار دهد، بنابراین خوشبینی به عوامل اثرگذار برای دومین روز متوالی حباب مثبت (بالاتر بودن قیمت بازاری از ارزش ذاتی) سکه را رقم زد.
بازار طلای جهانی
فشار شاخص دلار بر طلا
دیروز ساعت ۱۶ اونس طلای جهانی به قیمت ۱۳۲۰ دلار معامله شد. اظهارات رئیس فدرال رزرو با تقویت احتمال افزایش نرخ بهره بیشترین رشد دوروزه شاخص دلار از ژوئن را (در دو روز جمعه و دوشنبه) رقم زد. پیشتر نیز استنلی فیشر (دومین مقام فدرال رزرو) بر چشمانداز افزایش نرخ بهره تاکید داشت و افزایش نرخ بهره در سپتامبر را محتمل دانست؛ بنابراین روز گذشته اونس طلا نزدیک به کمترین سطح در ۵ هفته اخیر (۱/ ۱۳۱۶ دلار) رسید. روز گذشته همین عامل بازارهای سهام اقتصادهای نوظهور را با افت همراه کرد. بازارهای سهام اروپا نیز افت داشتند. بنابراین تقاضای محافظهکارانه مانع از افت شدید طلا شد. جنت یلن همچنان به لزوم توجه به آمارهای اقتصادی بیشتر برای روند افزایش نرخ بهره تاکید داشت؛ بنابراین آمارهای هزینه مصرفکننده و آمار اشتغال میتوانند با ارائه تصویر روشنتر بر طلا اثرگذار باشند.
بازار اوراق مسکن
رشد آرام «تسه»ها پس از 6 روز
دیروز اوراق تسهیلات مسکن اسفند۹۳ (تسه۹۳۱۲) پس از ۶ روز افت متوالی با رشد یک درصدی همراه شدند. در هفته اخیر کاهش تقاضا با نزدیک شدن به پایان فصل رونق مسکن (تابستان) و تقویت سمت عرضه (با تمدید مهلت اوراق به مدت ۶ ماه و ایجاد امکان ارائه اوراق توسط سایر بانکها) از جمله عوامل فشار بر قیمت «تسه»ها بود. اما همچنان از ابتدای سال به اعتقاد کارشناسان مسکن وارد فاز پیش رونق شده است. شدت گرفتن شتاب رشد تقاضا و رشد قیمت مسکن از ابتدای سال نیز بر این امر تاکید دارد؛ بنابراین در شرایط کنونی به نظر میرسد سطح ۹۰ هزار تومانی از قیمت «تسه»ها حمایت میکند. اما رشد غیرتورمی مسکن و همچنان نرخ بالای سود وام (با توجه به رابطه مستقیم قیمت و نرخ سود) در سطح ۷/ ۲۲ درصد عامل تقویت احتیاط میان معاملهگران است.
بازار نفت
شروع نزولی نفت
دیروز ساعت ۱۶ هر بشکه نفت خام آمریکا به قیمت ۱/ ۴۷ دلار معامله شد. روز گذشته رشد شاخص دلار (با تقویت چشمانداز افزایش نرخ بهره از سوی رئیس فدرال رزرو) و چشمانداز رشد بیشتر تولیدات اوپک عامل فشار بر نفت شد. روز شنبه وزیر نفت عراق اعلام کرد که این کشور قصد افزایش تولیدات و کسب سهم بازار بیشتر را دارد. دومین تولیدکننده اوپک (عراق) در هفتههای اخیر اقدام به بازگشایی ۳ میدان نفتی در کرکوک عراق کرد که چشمانداز رشد بیشتر تولیدات این کشور (که هم اکنون در رکورد ۶/ ۴ میلیون بشکه در روز) را تقویت کرده است. امری که چشمانداز رسیدن اوپک به توافق را تضعیف کرده است. پیشتر نیز وزیر نفت عربستان بر حرکت بازار بدون مداخله به سمت تعادل تاکید داشت. همچنان حجم بالای ذخایر نفت تجاری و بنزین و چشمانداز رشد تدریجی شاخص دلار عامل فشار بر نفت است.
ارسال نظر