یکی از روش‌های پیش‌بینی قیمت‌ها، نگاه به روند گذشته آنها است. بر این اساس در این صفحه روندهای قیمتی بازارهای مهم ایران و جهان به نمایش گذاشته شده‌اند. همچنین در متن مربوط به هر قسمت روند آتی قیمت‌ها براساس شواهد موجود پیش‌بینی شده‌اند. بازار سهام

رشد تک محوری خودرو
دیروز شاخص کل بورس با رشد اندک ۱۰ واحدی مواجه شد. روز گذشته اخباری مبنی بر ادامه معافیت مالیاتی افزایش سرمایه از محل تجدید ارزیابی در شرکت‌هایی که تا پایان سال گذشته گزارش کارشناسی را تهیه کرده باشند در بازار منتشر شد. با وجود ابهاماتی که همچنان در این خصوص وجود دارد، بار دیگر هیجان را در برخی از نمادها به خصوص گروه خودرویی ایجاد کرد. پیش تر شاهد تبعیت بازار از این گروه (لیدرمحوری خودرو) بودیم، اما دیروز نه تنها رشد این صنعت، بازار را با خود همراه نکرد، بلکه به نظر می‌رسید تامین نقدینگی در سودای کسب سود‌های یکشبه، تا حدی فشار فروش را در دیگر صنایع تشدید کرده است. با وجود رشد گروه خودرویی عدم تغییر واقعی در عوامل بنیادین و همچنین مقاومت‌های قیمتی پیشین سدی در برابر ادامه رشد سهام این گروه خواهد بود.

بازار ارز

کم‌نوسانی خسته‌کننده ارز
دیروز، هر دلار آمریکا با رشد ۳ تومانی مواجه شد. بیش از ۲۰ روز معاملاتی است که نرخ دلار در سطوح کمتر از ۳۵۰۰ تومان نوسانات اندکی را تجربه می‌کند. از طرفی فشار عرضه مانع از رشد منطقی نرخ دلار می‌شود اما،‌ عوامل بنیادی کف حمایتی قیمتی را در برابر دلار ایجاد کرده است. حبس طولانی مدت قیمت‌ها در بازار ارز موجب کاهش حجم و ارزش معاملات شده است (رکود نسبی معاملات). روند باثبات نرخ دلار گرچه مانع از فعالیت نوسان گیران در بازار ارز می‌شود. اما از سوی دیگر، سرکوب رشد دلار با سیاست‌های حاکم می‌تواند اثر منفی خود را علاوه بر شرایط کنونی اقتصاد، در آینده نیز به بازار منعکس کند. ممکن است، مشابه آنچه در ابتدای دهه ۹۰ پس از مدت‌ها ثابت نگه داشتن نرخ دلار رخ داد، دوباره تکرار شود (جهش نرخ دلار).

بازار سکه

اونس در کانون توجه فعالان سکه
دیروز، هر سکه طرح جدید با رشد ۶ هزار تومانی با قیمت یک میلیون و ۲۹ هزار تومان معامله شد. رشد اونس طلا تا سطح ۱۲۴۶ دلار عامل حمایت از سکه بود (تا ساعت تنظیم این گزارش). دلار نیز به نوسانات اندک خود ادامه داد. روز گذشته، با کم واکنشی سکه به رشد اونس، مقدار حباب (بیشتر بودن قیمت بازاری از ارزش ذاتی سکه) با کاهش ۵ هزار تومانی مواجه شد. به نظر می‌رسد با رفت و برگشت‌های قیمتی که اونس در هفته‌های گذشته تجربه کرده است، تا حدودی معامله‌گران سکه را در انتظار تغییرات قیمتی طلا در آستانه انتشار نتیجه فدرال رزرو قرار داده است. انتشار بیانیه فدرال رزرو آمریکا می‌تواند اونس را در معاملات امروز با نوساناتی مواجه سازد. در شرایط کم نوسانی دلار، به نظر می‌رسد تغییرات قیمتی اونس مهم ترین عامل اثرگذار بر قیمت سکه باشد.

بازار طلای جهانی

نوسان اندک اونس در شرایط انتظاری
دیروز ساعت ۱۶ هر اونس طلا به قیمت ۱۲۴۶ دلار معامله شد. افت شاخص دلار عامل حمایت از اونس شد؛ آمارهای نامناسب اقتصادی آمریکا (سفارشات کالاهای بادوام و شاخص اعتماد مصرف‌کننده کمتر از پیش‌بینی‌ها) در کنار انتظار برای اعلام نتیجه نشست دوروزه فدرال رزرو بر شاخص دلار فشار وارد کرد. در شرایطی که انتظار برای افزایش نرخ بهره در این نشست ضعیف بود، ضعف اقتصاد آمریکا نیز می‌تواند سیگنالی بر کند شدن روند افزایش نرخ بهره آمریکا باشد. با این حال، صورتجلسه نشست این نهاد و آمار تولید ناخالص داخلی (GDP) سه ماهه اول ۲۰۱۶ می‌تواند تصویر روشن تری از روند افزایش نرخ بهره ارائه دهد. آمارها حاکی از کاهش ۲۴ درصد تقاضای طلا در سه ماهه ابتدایی ۲۰۱۶ (بیشترین مقدار در ۷ سال اخیر) است. همچنان چشم‌انداز ۲ بار افزایش نرخ بهره و کاهش تقاضای فیزیکی مانع از رشد شدید اونس است.

بازار اوراق مسکن

نزدیک شدن «تسه»ها به سطح 80 هزار تومانی
دیروز اوراق تسهیلات مسکن اسفند۹۳ (تسه۹۳۱۲) با رشد ۴ درصدی مواجه شدند. اقدامات دولت در راستای افزایش سقف وام و همچنین نزدیک شدن به فصل رونق مسکن، عامل حمایت از «تسه»ها است. از سوی دیگر، با افزایش قیمت اوراق، نرخ سود وام افزایش می‌یابد. در شرایط کنونی انتظارات برای کاهش نرخ سود مانعی در برابر رشد شدید قیمت «تسه»ها است. انتظارات کاهشی برای نرخ سود در کل اقتصاد در کنار روند نزولی نرخ تورم، توجیه پذیری وام با نرخ سود کنونی (۹/ ۲۱ درصد) را برای متقاضیان کاهش داده است؛ در حالی که انتظار رونق نسبی بازار مسکن و خروج تدریجی این بازار از رکود دوساله وجود دارد، اما افزایش نرخ سود با رشد قیمت اوراق تسهیلات مسکن مانعی در برابر رشد شدید قیمت «تسه»ها است.تقابل این دو عامل نوسان اندک «تسه»ها از ابتدای سال را به همراه داشته است.

بازار نفت

نفت در بیشترین سطح از نوامبر
دیروز ساعت ۱۶ هر بشکه نفت خام آمریکا به قیمت ۹/ ۴۴ دلار معامله ‌شد. افت شاخص دلار در کنار خوش‌بینی‌ها نسبت به تقویت عوامل بنیادین قیمت نفت WTI (۰۶/ ۴۵ دلار) و برنت (۹۸/ ۴۶ دلار) را به بیشترین سطح در ۵ ماه گذشته رساند. بانک جهانی پیش‌بینی میانگین قیمت نفت برای سال جاری را ۱۱ درصد افزایش داد (۴۱ دلار). این موسسه به دلیل کاهش مازاد عرضه با رشد تقاضای فصلی و کاهش تولیدات آمریکا بازگشت قیمت نفت از نیمه دوم سال جاری را پیش‌بینی کرده است. در این خصوص، می‌توان به نخستین افت سالانه تولیدات آمریکا در دسامبر گذشته پس از ۱۰ سال، اشاره کرد. قیمت‌های پایین باعث کاهش سرمایه‌گذاری توسعه‌ای نفت شده است. اما شرکت‌های بزرگ نفتی اعلام کرده‌اند رشد و ثبات قیمت نفت در بالای ۵۰ دلار می‌تواند مجدد سطح تولیدات را افزایش دهد.