شماره روزنامه ۶۲۱۳
|

در نشست گفت و شنود اقتصادی مطرح شد؛

دنیای اقتصاد: در نشست گفت و شنود اقتصادی اخیر گروه رسانه‌ای «دنیای‌اقتصاد» با عنوان «شرکت نفت ایران و انگلیس و ملی‌شدن نفت» دو کارشناس برجسته، شروین وکیلی و شهرام اتفاق، همراه با سایر شرکت‌کنندگان به بحث و تبادل‌نظر در مورد یکی از رخداد‌های مهم صنعت نفت ایران پرداختند.

گزارش ویدئویی«دنیای‌اقتصاد» از وضعیت صادرات نفتی؛

دنیای اقتصاد:‌تجربه نشان داده پالایشگران مستقل چینی موسوم به Teapot، تمایلی به پیروی از سیاست‌های تحریمی ایالات متحده ندارند چرا که سیاست‌های قیمتی ایران همواره برای چینی‌ها جذاب بوده و آن‌ها به‌راحتی حاضر نیستند از نفت ایران صرف‌نظر کنند.

    جمعه، ۲۱ دی ۱۴۰۳
  • در نشست گفت و شنود اقتصادی مطرح شد؛

    ملی‌شدن نفت؛ تصمیمی حیاتی یا اشتباهی پرهزینه؟

    دنیای اقتصاد: در نشست گفت و شنود اقتصادی اخیر گروه رسانه‌ای «دنیای‌اقتصاد» با عنوان «شرکت نفت ایران و انگلیس و ملی‌شدن نفت» دو کارشناس برجسته، شروین وکیلی و شهرام اتفاق، همراه با سایر شرکت‌کنندگان به بحث و تبادل‌نظر در مورد یکی از رخداد‌های مهم صنعت نفت ایران پرداختند.
    سه‌شنبه، ۱۸ دی ۱۴۰۳
  • گزارش ویدئویی«دنیای‌اقتصاد» از وضعیت صادرات نفتی؛

    ترامپ و آینده نفت ایران

    دنیای اقتصاد:‌تجربه نشان داده پالایشگران مستقل چینی موسوم به Teapot، تمایلی به پیروی از سیاست‌های تحریمی ایالات متحده ندارند چرا که سیاست‌های قیمتی ایران همواره برای چینی‌ها جذاب بوده و آن‌ها به‌راحتی حاضر نیستند از نفت ایران صرف‌نظر کنند.
    شنبه، ۱۵ دی ۱۴۰۳
  • دبیرکل انجمن کارفرمایی صنعت پتروشیمی:

    ۱۲ پتروشیمی بدون گاز ماندند

    دنیای اقتصاد: دبیرکل انجمن کارفرمایی صنعت پتروشیمی اعلام کرد: به‌علت افزایش مصرف گاز در بخش خانگی، گازرسانی به پتروشیمی‌ها محدود شده و گاز ۱۲ پتروشیمی قطع است.
    چهارشنبه، ۱۲ دی ۱۴۰۳
  • در نخستین جلسه «شورای عالی صادرات غیرنفتی» در دولت چهاردهم مطرح شد

    احیای شورای عالی صادرات غیرنفتی پس از ۴ سال

    دنیای اقتصاد: جلسه «شورای عالی صادرات غیرنفتی»، در حالی برگزار شد که سه سال و یازده ماه از آخرین برگزاری جلسه آن گذشته است، در این جلسه معاون اول رئیس جمهور با بیان آنکه توسعه صادرات غیرنفتی کشور برای دولت چهاردهم اهمیتی بسیار حیاتی دارد تأکید کرد: از توان استانداران استان‌های مرزی برای صادرات به همسایگان استفاده شود.
    شنبه، ۰۸ دی ۱۴۰۳
  • مشاور مدیر عامل شرکت ملی پالایش و پخش اعلام کرد؛

    قیمت بنزین سوپر وارداتی، بین ۴۰ تا ۵۰ هزار تومان

    دنیای اقتصاد: مشاور مدیرعامل شرکت پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی گفت: پیش بینی میکنیم قیمت بنزین سوپر وارداتی بین ۴۰ تا ۵۰ هزار تومان باشد.
    چهارشنبه، ۲۸ آذر ۱۴۰۳
  • اعلام آخرین وضعیت ترافیکی جاده‌های کشور

    طبق آخرین گزارش‌ها تردد در محور چالوس، فیروزکوه ، آزادراه تهران - شمال و آزادراه قزوین - رشت (رفت و برگشت) روان و در برخی محدوده های محور هراز ترافیک سنگین است.
    سه‌شنبه، ۲۰ آذر ۱۴۰۳
  • سرانجام دعوای سه‌ساله علیه نرخ‌گذاری دو یوتیلیتی مشخص شد

    رای به نفع پتروشیمی‏‏‌ها

    بالاخره بعد از سه سال پیگیری حقوقی پتروشیمی‏‏‌ها و دعوای آنها بر سر ماجرای نرخ‌گذاری سرویس‏‏‌های جانبی از سوی شرکت ملی پتروشیمی، تکلیف آنها با ابطال این نرخ‌نامه مشخص شد. اصلی‌ترین شاکی این دعوا در سامانه کدال تاثیرگذاری این پیروزی حقوقی را با اعلام سود یک‌هزار میلیارد تومان عمومی کرد. این شرکت در سال ۱۴۰۱ با طرح دعوایی علیه شرکت ملی پتروشیمی و نرخ‌گذاری سرویس‌های جانبی از سوی این شرکت، این ایراد را مطرح کرد که چرا NPC که خودش سهامدار فارس و ذی‌نفع در بحث یوتیلیتی است، نقش پررنگی در اجرا و ابلاغ و تعیین نرخ‌ها داشته است. رای نهایی دیوان عدالت به نفع این پتروشیمی باعث می‌شود ابلاغیه‌هایی که از طرف NPC به سایر مصرف‌کننده‌های یوتیلیتی ابلاغ شده بودند، ابطال شوند. با این حال بعد از ابلاغ این رای همچنان ابهاماتی در این موضوع به جا مانده است: آیا به طور کل ماهیت فرمول نرخ‌گذاری هم ابطال شده است؟ یا صرفا به دلیل اینکه NPC در رویه تعیین و ابلاغ نرخ‌ها دخیل بوده است، ایرادات وارد شده است؟
  • دبیرکل انجمن ملی کارفرمایی صنایع پتروشیمی خبر داد

    کاهش ۱.۳ میلیارد دلاری صادرات پتروشیمی

    دبیرکل انجمن ملی کارفرمایی صنایع پتروشیمی کشور با اشاره به قطعی گاز برخی از شرکت‌های پتروشیمی، گفت: متاسفانه این موضوع به تولید فشار آورده است و پیش‌بینی می‌کنیم که حداقل ۱ تا ۱.۳ میلیارد دلار از صادرات ما نسبت به پارسال کاهش پیدا کند. اخیرا مدیرعامل شرکت ملی پتروشیمی اعلام کرد که بانک مرکزی اجازه داده ۵۰‌درصد ارز حاصل از صادرات محصولات پتروشیمی در خود پتروشیمی‌ها سرمایه‌گذاری شود.
  • معاون وزیر نفت تاکید کرد

    حمایت شرکت ملی صنایع پتروشیمی از بخش خصوصی

    معاون وزیر نفت و مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی بر حمایت از فعالان و سرمایه‌گذاران بخش خصوصی برای حضور در صنعت پتروشیمی تاکید کرد و گفت: سرمایه‌گذاری‌های جدید می‌تواند به تحقق هدف‌گذاری‌های انجام‌شده در مسیر تکمیل زنجیره ارزش منجر شود.
    یکشنبه، ۱۸ آذر ۱۴۰۳
  • شرکت‌های حوزه پتروشیمی به چه تغییراتی در فرآیندها و اجرا نیاز دارند؟

    ریسک کاهش عیار تولیدات پتروشیمی

    دوره توسعه گسترده صنعت پتروشیمی ایران عمدتا بر پایه خوراک گازی شکل گرفت و این موضوع علاوه بر تشدید ناترازی گاز کشور، موجب شد که در زنجیره‌های عمدتا خوراک مایع با کمبود مواد اولیه مورد نیاز صنایع پایین‌دستی مواجه شویم. روح الله وحیدکیانی، کارشناس حوزه نفت و پتروشیمی در گفت‌وگو با« دنیای اقتصاد» با اشاره به این موضوع، می‌گوید: با توجه به کمبود نهاده‌های پتروشیمی، بسیاری از واحدهای صنعتی کشور تنها با ۲۵ درصد ظرفیت خود فعالیت می‌کنند.
    یکشنبه، ۱۱ آذر ۱۴۰۳
  • وضعیت تولیدی و درآمدی پتروشیمی‌ها در جهان، منطقه و ایران از ابتدای سال ۲۰۲۴ بررسی شد

    عنصرهای سودآوری در زنجیره‌ها

    از ابتدای سال ۲۰۲۴، وضعیت تولید و درآمد پتروشیمی‌‌‌ها در دنیا و ایران ترکیبی از چالش‌‌‌ها و فرصت‌‌‌ها را نشان می‌دهد. در سال‌های ۲۰۲۳ و ۲۰۲۴، پویایی عرضه و تقاضای چین برای محصولات پتروشیمی روندهای قابل‌توجهی را نشان می‌دهد که هم به واسطه رشد داخلی و هم تغییرات بازار جهانی شکل گرفته است. بازار جهانی پتروشیمی بهبود تدریجی را تجربه کرده است. پیش‌بینی‌‌‌ها نشان می‌دهد که با بازگشت فعالیت‌‌‌های اقتصادی چین و رشد مصرف محصولات پتروشیمی مانند پلی‌‌‌اتیلن و پلی‌‌‌پروپیلن، وضعیت تقاضا در حال بهبود است. تقاضا برای محصولات پایین‌‌‌دستی (مانند پلیمرها) در آسیا، به‌‌‌ویژه چین و هند، همچنان بالاست. این تقاضا ناشی از رشد صنایع بسته‌‌‌بندی، خودروسازی و ساخت‌‌‌وساز در این کشورهاست.
  • ۵۰درصد ظرفیت بهینه‌سازی انرژی در کشور وجود دارد

    یک کارشناس انرژی گفت: با بررسی شاخص شدت مصرف و سرانه مصرف به این نکته می‌رسیم که مصرف ما نسبت به میانگین جهانی بالاتر است و پتانسیل ۵۰درصدی در بخش بهینه‌سازی وجود دارد.
    یکشنبه، ۰۴ آذر ۱۴۰۳
  • آیا مصوبه «پرداخت نقدی حقوق دولتی معادن» ابطال می‌شود؟

    بازی بد با شرکت‌های معدنی

    «دیوان محاسبات کشور» عنوان کرده است که «حقوق دولتی معادن» که تا پیش از این و همیشه به «صورت اقساطی» از سوی بهره‌‌‌‌‌برداران معادن به حساب دولت واریز شده است، پس از این باید به صورت نقد و یکساله از سوی معدن‌‌‌‌‌کاران پرداخت شود. ۱۱بهمن سال ۱۴۰۲ بود که «دیوان محاسبات کشور» در نامه‌‌‌‌‌ای خطاب به «معاونت معادن و فرآوری مواد وزارت صنعت» عنوان کرد که تقسیط حقوق دولتی معادن متوقف شود. پس از آن در ۱۷مهر سال‌جاری بود که نامه مهدی حمیدی، معاونت معادن و فرآوری مواد وزارت صنعت، خطاب به «مدیران کل ۳۱ استان و جنوب کرمان» در خروجی خبرگزاری‌‌‌‌‌ها منتشر شد. بر اساس جزئیات این نامه بر «لزوم توقف فرآیند هرگونه تقسیط حقوق دولتی» جهت اطلاع و اقدام بر اساس مفاد نامه تاکید شده بود.
  • مدیرعامل ماشین‌‌سازی اراک اعلام کرد

    وصول مطالبات، مهم‌ترین معضل پیمانکاران

    تامین سرمایه در گردش برای تامین و تدارک پروژه‌‌ها یکی از مشکلات پیمانکاران برای فعالیت در شرایط کنونی کشور است. رضا سرائی، مدیرعامل و نایب رئیس هیات‌مدیره ماشین‌سازی اراک با اعلام این مطلب در نشست خبری این شرکت، اظهار کرد: یکی از مشکلات اصلی شرکت ماشین‌‌سازی اراک، تاخیر در پرداخت مطالبات از سوی کارفرمایان بوده که میزان آن بیش از ۱۰۰۰ میلیارد تومان برآورد می‌شود. وی افزود: این موضوع فشار مالی سنگینی به این شرکت وارد کرده و تامین هزینه‌‌های ماهانه ۷۵ میلیارد تومانی این شرکت شامل هزینه‌‌های جاری و حقوق و دستمزد آن را دشوار کرده است. با این‌‌حال، شرکت با برنامه‌‌ریزی و تعامل با کارفرمایان، در تلاش برای عبور از این موانع است.
    یکشنبه، ۲۷ آبان ۱۴۰۳
  • «دنیای‌اقتصاد» مختصات بزرگ ترین هلدینگ پتروشیمیایی کشور را بررسی کرد

    «هلدینگ فارس» زیر ذره‌بین

    حدود یک سالی است که در میان موسسات و رسانه‌های داخلی و بین‌المللی نام هلدینگ خلیج فارس بیشتر شنیده می‌شود. چنان‌که می‌دانیم این شرکت در عرصه ملی و بر اساس آخرین رتبه‌بندی IMI۱۰۰ در صدر قرار گرفته و به عنوان یک بنگاه اقتصادی پیشرو در زمینه‌‌‌های مختلفی مانند بیشترین سودآوری، بالاترین میزان صادرات، خلق بالاترین ارزش افزوده و ارزش بازار شناخته شده است، اما موضوع مهمی که این هلدینگ را در زمره یکی از شرکت‌های مهم بین‌المللی قرار داده، ارزیابی موسسات معتبر جهانی است که سال گذشته خلیج فارس را به عنوان هجدهمین شرکت برتر شیمیایی جهان معرفی کردند.
    یکشنبه، ۲۰ آبان ۱۴۰۳
  • وضعیت و چشم‌انداز گاز ایران چه راهکارهایی را پیش روی سیاستگذاران قرار می‌دهد؟

    کنترل مصرف و تدوین استراتژی صادرات گاز

    امروزه حیات اقتصادی جهان بر پایه امنیت انرژی استوار است. وابستگی گسترده صنایع و اقتصادهای جهانی به نفت‌خام و گاز طبیعی از یکسو و ناهماهنگی توزیع جغرافیایی ذخایر مهم گاز طبیعی با مصرف‌کنندگان عمده از سوی دیگر موجب شده که مساله تجارت انرژی، اهمیت حیاتی پیدا کند. در بررسی حوزه‌‌های مهم عرضه و تقاضای گاز طبیعی مشاهده می‌شود که موقعیت جغرافیایی کشورهای مهم تولید و عرضه‌‌کننده با موقعیت جغرافیایی کشورهای عمده مصرف‌کننده انطباق ندارد.
    یکشنبه، ۱۳ آبان ۱۴۰۳
  • «دنیای‌اقتصاد» فرصت‌ها و تهدیدهای بازار جهانی متانول را بررسی کرد

    رشد تقاضای متانول از مسیر فناوری‏‏‌های مدرن

    اندازه بازار جهانی متانول در سال ۲۰۲۴ به ۳۲۳۲۵.۹ میلیون دلار رسید و پیش‌بینی می‌شود که از ۳۴۲۵۳.۳ میلیون دلار در سال ۲۰۲۵ به ۵۳۱۴۵.۹ میلیون دلار تا سال ۲۰۳۳ برسد که این رقم حکایت از رشد سالانه مرکب ۵.۷ درصدی در دوره پیش‌بینی‌شده (۲۰۳۵-۲۰۲۵) دارد.
    یکشنبه، ۲۹ مهر ۱۴۰۳
  • نایب‌رئیس هیات مدیره انجمن ملی صنایع پلیمر ایران در گفت‌وگو با «دنیای اقتصاد» تشریح کرد

    آسیب‌شناسی یک عقبگرد در صنعت پلیمر

    صنایع تکمیلی پلیمری در حال حاضر حدود ۵ میلیون تن از رقم ۸ میلیون تن مواد اولیه تولیدی پتروشیمی‌های کشور را جذب و تبدیل به محصولات نهایی می‌کنند. این صنعت در یک دهه اخیر همواره رو به رشد بوده، علی‌الخصوص در ۵ سال گذشته که گفته می‌شود رشدهای بین ۱۰ تا ۱۵‌درصد را تجربه کرده است. بعد از اخت گرفتن این صنعت با رشدهای بالا، آمارهای ۶ ماهه امسال نشان می‌دهد که نه تنها دیگر از آن رشدهای بالا خبری نبوده، بلکه افتی ۸درصدی در آمار معاملات بورس کالا نیز رخ داده است که نشان‌دهنده شکافی غیرمنتظره در این صنعت خواهد بود. کارشناسان در تبیین این موضوع، عوامل متعددی را برمی‌شمرند. برخی معتقدند که این امر ممکن است طبیعی باشد چراکه بعد از سال‌ها رشد صنعت با یک تنفس کوتاه خود را بازآفرینی می‌کند. برخی هم با اشاره به اینکه هر صنعت جدید بعد از رشدهای متوالی بلندمدت به یک روند طبیعی برمی‌گردد، می‌گویند حرکت منطقی هر صنعت رشدی بین یک تا ۵‌درصد است و صنعت پلیمر هم به احتمال به همین مسیر منطقی هدایت شده است.
  • موسسه مک کنزی بررسی کرد

    بیم و امیدهای صنعت پتروشیمی

    موسسه مک کنزی در گزارشی به بررسی چالش‌ها و پتانسیل‌های صنعت پتروشیمی پرداخته است. این گزارش در ابتدا به مازاد عرضه و کاهش نرخ‌های سود در این صنعت اشاره کرده و در ادامه امیدهایی برای رفع این شرایط ترسیم کرده است. در این گزارش پیش‌بینی شده که شرایط بازار با رشد تقاضا در سطح ۲۰۲۳ یا کمی بالاتر از آن بهبودی ملایمی داشته باشد. «انتظار می‌رود رشد تولید ناخالص داخلی جهانی در سال ۲۰۲۴ مشابه رشد سال ۲۰۲۳ باشد، اما با رسیدن بازارها به سطح موجودی طبیعی در نیمه سال (تخلیه ذخایر خرده‌فروشی عمدتا تا پایان سال ۲۰۲۳ تکمیل شد) می‌تواند کاهش یابد. سناریوی صعودی مستلزم بهبود قوی رشد تقاضا در چین است که از سال ۲۰۲۰ کم بوده است، اما انتظارات در اینجا نسبتا ضعیف است.»
  • پلاستیک‌های زیستی؛ تحولی در بازار مواد خام و افق‌‌های پایدار

    با افزایش نگرانی‌ها در مورد تاثیرات منفی زیست‌‌محیطی پلاستیک‌ها و وابستگی به منابع فسیلی، بازار پلیمرها و پلاستیک‌های زیستی به سرعت در حال گسترش است. این روند جهانی نه تنها به‌‌دلیل تغییرات نگرش مصرف‌کنندگان و مقررات دولتی، بلکه به‌‌واسطه نوآوری‌‌های فناورانه در تولید و کاربرد این مواد نیز تقویت می‌شود. با توجه به این تحولات، بازار پلاستیک‌های زیستی می‌تواند تاثیرات عمیقی بر اقتصاد کشورهایی نظیر ایران که به شدت به صنعت نفت و پتروشیمی وابسته‌‌اند، داشته باشد. این تغییرات نه تنها ممکن است نیاز به تجدید نظر در استراتژی‌‌های صنعتی و اقتصادی را ایجاب کند، بلکه می‌تواند فرصت‌‌های جدیدی برای سرمایه‌گذاری و توسعه فناوری‌‌های پایدار نیز فراهم آورد.
    یکشنبه، ۲۲ مهر ۱۴۰۳
  • مازاد ۲۱ میلیون تنی در انتظار پلی‌اتیلن

    صنعت در فاز منطقی‏‏‌سازی ظرفیت

    منطقــی‌ســــازی (rationdlisation) فرآیندی است که به منظور تقویت بهره وری یا بازدهی یک واحد کسب‌وکار اجرا می‌شود. بررسی‌های جهانی نشان می‌دهد برای اینکه کارخانه‌های تولیدکننده پلی‌اتیلن با ظرفیت ۸۸‌درصد در سراسر جهان کار کنند، صنعت باید ۲۲ درصد ظرفیت پلی‌اتیلن را تا سال ۲۰۲۸ (معادل حدود ۳۵.۶ میلیون تن واحد تولیدی) کاهش دهد. پیش‌بینی‌‌‌ها می‌گویند که در صورت تداوم روند فعلی بازار جهانی، با مازاد ۵.۴ میلیون تنی سالانه تا ۵ سال آینده مواجه خواهیم شد. این رقم معادل ۹ واحد ۶۰۰‌هزار تنی در سال است و این به آن معناست که صنعت باید تا سال ۲۰۳۰ معادل ۱۰ کارخانه در مقیاس جهانی تحت فرآیند «منطقی‌سازی» قرار بگیرند تا نرخ‌های عملیاتی جهانی را در سطح فعلی خود نگه دارد.
  • رئیس انجمن کارفرمایی صنعت پتروشیمی در گفت‌وگو با «دنیای‌اقتصاد» مطرح کرد

    توافق با بانک مرکزی برای تکمیل پروژه‏‌های نیمه تمام

    رئیس انجمن کارفرمایی صنعت پتروشیمی از توافق انجمن صنفی کارفرمایی پتروشیمی با بانک مرکزی برای تامین مالی ۱۰ پروژه که نیاز به ۵۰ میلیون دلار تامین مالی دارند، خبر داد. به گفته احمد مهدوی ابهر همچنین توافقی با بانک مرکزی برای تامین مالی ۴۹ پروژه از طریق فاینانس چین صورت گرفته است.
  • مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران تاکید کرد

    نقش راهبردی اتصال شبکه گاز ایران و روسیه

    مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران در سیزدهمین مجمع بین‌المللی گاز سنت‌‌‌پترزبورگ، از نقش مهم اتصال شبکه گاز ایران و روسیه در تامین انرژی منطقه و جهان سخن گفت و موقعیت ایران در مرکز کریدور شمال - جنوب عرضه و انتقال انرژی را منحصر به‌‌‌فرد خواند. به گزارش شرکت ملی گاز ایران، سعید توکلی که به‌‌‌صورت ویدئوکنفرانس در این مجمع شرکت کرده بود، نقش ایران را با دارا بودن ظرفیت تولید روزانه بیش از یک میلیارد مترمکعب گاز و شبکه بسیار گسترده توزیع و صادرات در تامین انرژی مورد نیاز خود و کشورهای منطقه بسیار مهم توصیف کرد.
  • مدیرعامل شرکت ملی مناطق نفت‌‌خیز جنوب:

    طرح‌‌های مطالعات مخازن با هدف افزایش تولید نفت

    مدیرعامل شرکت ملی مناطق نفت‌‌خیز جنوب با تاکید بر بهره‌‌برداری صحیح از ظرفیت‌‌های شرکت نفت و گاز آغاجاری برای افزایش تولید و توسعه شرکت گفت: از آنجا که تولید حداکثری، اولویت ‌‌مناطق نفت‌‌خیز جنوب است، اجرای طرح‌‌های مطالعاتی برای شناخت بهتر مخازن با هدف افزایش و توسعه تولید باید مدنظر قرار گیرد.
    یکشنبه، ۱۵ مهر ۱۴۰۳
  • آمارها از روز‌های خوب تولید این پتروشیمی حکایت دارد

    رشد درآمدزایی آریاساسول

    شرکت پتروشیمی آریاساسول با ظرفیت تولید یک‌‌‌ میلیون و ۱۰۰‌هزار تن اتیلن و ۷۵۰‌هزار تن پلی‌‌‌اتیلن یکی از شرکت‌های پتروشیمی مستقر در منطقه ویژه اقتصادی پارس (عسلویه) است. این شرکت در سال ۱۳۸۲ تاسیس شد و ظرف مدت چهار سال واحد الفین آن در سال ۱۳۸۶ به بهره‌‌‌برداری رسید. واحد پلی‌اتیلن آن نیز پس از یک سال در سال ۱۳۸۷ به مدار تولید وارد شد این شرکت در سال ۱۳۹۹ در بازار سهام عرضه شد. سهامدار عمده آن نیز شرکت پارس تامین مجد و شرکت پتروشیمی پارس است. این شرکت هم‌‌‌‌اکنون دارای ارزش بازار بیش از ۱۰۰‌هزار میلیاد تومانی است و جزو ۲۰ شرکت بزرگ در بازار سرمایه به شمار می‌رود.
  • «دنیای‌اقتصاد» بر اساس گزارش‌‌‌های جهانی بررسی کرد

    چشم‌انداز بازیافت جهانی در سال ۲۰۲۴

    صنعت بازیافت جهانی با افزایش تقاضا برای پلیمرهای بازیافتی و گسترش چارچوب‌های نظارتی، برای رشد آماده است. در حالی که پلیمرهای بازیافتی در حال حاضر سهم حاشیه‌ای در بازار پلاستیک دارند، پیش‌بینی‌ها حاکی از آن است که تا سال ۲۰۵۰، سهم پلیمرهای بازیافتی مکانیکی افزایش خواهد یافت.
    یکشنبه، ۰۸ مهر ۱۴۰۳
  • در پنل تخصصی اپلیت همایش تکمیل چرخه تولید لوله در صنعت گاز مطرح شد

    تشکیل کنسرسیوم بین تولیدکننده‌های لوله گاز

    صنعت گاز به عنوان یکی از اصلی‌ترین مشتریان لوله و به تبع صنعت فولاد، همواره دغدغه تامین مواد اولیه خود در پایان این زنجیره را دارد.از همین رو امسال شرکت گاز متولی برگزاری همایشی در حوزه زنجیره تولید این محصول بود. در این همایش نیازهای کمی و کیفی شرکت ملی گاز به طور مستقیم به گوش تولیدکننده‌های این زنجیره رسید و در مقابل مدیران این زنجیره هم دغدغه‌ها و مسائل حوزه خود را به مشتری خود اعلام کردند.آنها اعلام کردند که یک کنسرسیوم مشترک میان تولیدکننده‌‌های این زنجیره شکل گیرد.
  • در کارگاه مدیریت ریسک حریق در صنعت پلیمر مطرح شد

    بیشترین‌درصد حریق در صنعت پلاستیک رخ می‌دهد

    در جریان هجدهمین نمایشگاه بین‌المللی ایران پلاست کارگاه‌هایی تخصصی برای اهالی صنعت و فن برگزار می‌شود که هدف آنها افزایش مهارت علاقه‌مندان به حوزه صنعت پتروشیمی و پلیمر است. در اولین کارگاه تحت عنوان «مدیریت ریسک حریق در صنعت پلیمر» رضا دشتی و سمانه یاراحمدی مباحثی آموزشی به همراه پاورپوینت ارائه کردند. رضا دشتی در این ورکشاپ ابتدا طرح بحث کلی خود را از مدیریت سیستم آغاز کرد. وی این مدیریت را شامل بخش‌های منابع انسانی، دارایی‌ها، مدیریت ریسک (که خود در دسته‌های ریسک‌های کسب و کار، اجتماعی، حاکمیتی و طبیعی طبقه‌بندی می‌شوند) دانست و گفت: ریسک از سه زاویه یا رویکرد بررسی می‌شود: تهدید، آسیب و پیامد. به این معنا که در حوزه آتش‌سوزی، تهدید شکل رفتار با خود حریق را دربرمی‌گیرد. همچنین مواجه با موقعیت آسیب‌ها و بررسی پیامدهای آن در دو رویکرد بعدی مورد مطالعه قرار می‌گیرد.