«دیوان محاسبات کشور» عنوان کرده است که «حقوق دولتی معادن» که تا پیش از این و همیشه به «صورت اقساطی» از سوی بهرهبرداران معادن به حساب دولت واریز شده است، پس از این باید به صورت نقد و یکساله از سوی معدنکاران پرداخت شود. ۱۱بهمن سال ۱۴۰۲ بود که «دیوان محاسبات کشور» در نامهای خطاب به «معاونت معادن و فرآوری مواد وزارت صنعت» عنوان کرد که تقسیط حقوق دولتی معادن متوقف شود. پس از آن در ۱۷مهر سالجاری بود که نامه مهدی حمیدی، معاونت معادن و فرآوری مواد وزارت صنعت، خطاب به «مدیران کل ۳۱ استان و جنوب کرمان» در خروجی خبرگزاریها منتشر شد. بر اساس جزئیات این نامه بر «لزوم توقف فرآیند هرگونه تقسیط حقوق دولتی» جهت اطلاع و اقدام بر اساس مفاد نامه تاکید شده بود.
تامین سرمایه در گردش برای تامین و تدارک پروژهها یکی از مشکلات پیمانکاران برای فعالیت در شرایط کنونی کشور است. رضا سرائی، مدیرعامل و نایب رئیس هیاتمدیره ماشینسازی اراک با اعلام این مطلب در نشست خبری این شرکت، اظهار کرد: یکی از مشکلات اصلی شرکت ماشینسازی اراک، تاخیر در پرداخت مطالبات از سوی کارفرمایان بوده که میزان آن بیش از ۱۰۰۰ میلیارد تومان برآورد میشود. وی افزود: این موضوع فشار مالی سنگینی به این شرکت وارد کرده و تامین هزینههای ماهانه ۷۵ میلیارد تومانی این شرکت شامل هزینههای جاری و حقوق و دستمزد آن را دشوار کرده است. با اینحال، شرکت با برنامهریزی و تعامل با کارفرمایان، در تلاش برای عبور از این موانع است.
شنبه، ۲۶ آبان ۱۴۰۳
«دنیایاقتصاد» مختصات بزرگ ترین هلدینگ پتروشیمیایی کشور را بررسی کرد
حدود یک سالی است که در میان موسسات و رسانههای داخلی و بینالمللی نام هلدینگ خلیج فارس بیشتر شنیده میشود. چنانکه میدانیم این شرکت در عرصه ملی و بر اساس آخرین رتبهبندی IMI۱۰۰ در صدر قرار گرفته و به عنوان یک بنگاه اقتصادی پیشرو در زمینههای مختلفی مانند بیشترین سودآوری، بالاترین میزان صادرات، خلق بالاترین ارزش افزوده و ارزش بازار شناخته شده است، اما موضوع مهمی که این هلدینگ را در زمره یکی از شرکتهای مهم بینالمللی قرار داده، ارزیابی موسسات معتبر جهانی است که سال گذشته خلیج فارس را به عنوان هجدهمین شرکت برتر شیمیایی جهان معرفی کردند.
شنبه، ۱۹ آبان ۱۴۰۳
وضعیت و چشمانداز گاز ایران چه راهکارهایی را پیش روی سیاستگذاران قرار میدهد؟
امروزه حیات اقتصادی جهان بر پایه امنیت انرژی استوار است. وابستگی گسترده صنایع و اقتصادهای جهانی به نفتخام و گاز طبیعی از یکسو و ناهماهنگی توزیع جغرافیایی ذخایر مهم گاز طبیعی با مصرفکنندگان عمده از سوی دیگر موجب شده که مساله تجارت انرژی، اهمیت حیاتی پیدا کند. در بررسی حوزههای مهم عرضه و تقاضای گاز طبیعی مشاهده میشود که موقعیت جغرافیایی کشورهای مهم تولید و عرضهکننده با موقعیت جغرافیایی کشورهای عمده مصرفکننده انطباق ندارد.
شنبه، ۱۲ آبان ۱۴۰۳
«دنیایاقتصاد» فرصتها و تهدیدهای بازار جهانی متانول را بررسی کرد
اندازه بازار جهانی متانول در سال ۲۰۲۴ به ۳۲۳۲۵.۹ میلیون دلار رسید و پیشبینی میشود که از ۳۴۲۵۳.۳ میلیون دلار در سال ۲۰۲۵ به ۵۳۱۴۵.۹ میلیون دلار تا سال ۲۰۳۳ برسد که این رقم حکایت از رشد سالانه مرکب ۵.۷ درصدی در دوره پیشبینیشده (۲۰۳۵-۲۰۲۵) دارد.