مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران گفت: دستور افزایش تولید نفت ایران پس از لغو تحریم‌ها امروز صادر شد. به گزارش «ایسنا» رکن‌الدین جوادی درباره اثر افزایش ٥٠٠ هزار بشکه‌ای تولید نفت ایران روی قیمت نفت گفت: افزایش ٥٠٠ هزار بشکه‌ای تولید نفت ایران به آن معناست که ایران آمادگی افزایش ٥٠٠ هزار بشکه‌ای تولید نفت را با لغو تحریم‌ها دارد و دستور افزایش تولید نفت ایران ابلاغ شد. وی با بیان اینکه مهم‌ترین‌ مشکل بازار نفت هم‌اکنون مازاد ٢میلیون بشکه‌ای است که سبب کاهش قیمت نفت شده است، افزود: البته جنبه‌های سیاسی و تصمیم‌هایی که دولت‌های بزرگ و برخی تولید‌کنندگان عمده عضو و غیرعضو سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) گرفتند در کاهش قیمت نفت بی تاثیر نبوده است.

جوادی با اشاره به اینکه اگر قرار باشد تولید نفت کاهش پیدا کند، باید به تناسب این کاهش اتفاق بیفتد، افزود: اگر ایران تولید نفت خود را افزایش ندهد کشورهای همسایه ممکن است ظرف ٦ ماه تا یک سال آینده تولید خود را افزایش دهند و سهم ایران را بگیرند.


ایران سهمش را از بازار پس می‌گیرد

معاون وزیر نفت با تاکید بر اینکه ایران باید سهم خود را از بازارهای جهانی نفت به دست آورد و پس از آن کشورهای عضو و غیرعضو اوپک تصمیم بگیرند متناسب با بازار، ظرفیت خود را کاهش دهند، درباره اینکه پیش‌بینی شما از قیمت نفت چیست، تصریح کرد: اگرعرضه نفت به شیوه کنونی ادامه پیدا کند بیشتر تحلیل‌ها حاکی ازآن است که قیمت نفت برای حداقل یک سال آینده در همین حدود باشد؛ مگر اینکه تولید‌کنندگان اصلی منافع جمعی را بردرآمد زود گذر ارجح بدانند. وی با بیان اینکه سهم ایران در اوج تولید از بازارهای جهانی نفت 4 درصد است، افزود: این میزان در مقابل کشوری که ١٠ تا ١٥ سهم بازار را در اختیار دارد، زیاد نیست، از این رو باید با یک تصیم اجماعی عاقلانه بازار نفت مدیریت شود. جوادی درباره اینکه تا چه اندازه امیدوارید که تولید‌کنندگان در این زمینه به اجماع برسند، پاسخ داد: فکر می‌کنم ناچار شوند به اجماع برسند؛ کشورهای ثروتمندی که فریب این بازی را خوردند و قیمت نفت را پایین آوردند، هم‌اکنون دچار بحران شدند و به ناچار باید برای بهبود قیمت نفت تلاش کنند که امیدواریم این اتفاق بیفتد و قیمت نفت اواخر سال میلادی افزایش یابد. مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران درباره لغو تحریم‌ها هم گفت: پس از تحریم‌ها ما کارمان را سریع‌تر و ارزان‌تر انجام می‌دهیم بنابراین آن پولی که از جیب مردم صرف توسعه و سرمایه‌گذاری می‌شد با قیمت و کیفیت بهتری انجام شود.