بسیج دانشجویی دانشکده فنی دانشگاه تهران طی نامه‌ای از رئیس‌جمهوری خواست تا با حمایت از وزیر نفت در مقابل فشار رانت‌خواران مانع کاهش قیمت خوراک واحدهای پتروشیمی گازی شود.


به گزارش خبرگزاری تسنیم، بسیج دانشجویی دانشکده فنی دانشگاه تهران طی نامه‌ای از رئیس‌جمهوری خواسته‌ است که جلوی فشار رانت‌خواران برای کاهش قیمت خوراک گاز پتروشیمی‌ها بایستد. این نامه با اشاره به جریان تصویب طرح «الحاق موادی به قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت» در مجلس شورای اسلامی (نیمه دوم سال گذشته)، موضوع تعیین فرمولی برای قیمت‌گذاری خوراک گاز واحدهای پتروشیمی در بلندمدت و تصمیم مجلس مبنی بر وظیفه وزارتخانه‌های نفت، اقتصاد و صنعت را بر تدوین آیین‌نامه تعیین نرخ خوراک پتروشیمی‌های گازی ظرف مدت 6 ماه را مورد تاکید قرار داده است. بر اساس این نامه، در نهایت با پافشاری و اصرار وزارت نفت برای قطع رانت‌دهی به پتروشیمی‌های گازی، قیمت 13سنت (به ازای هر متر مکعب) به‌عنوان قیمت نهایی خوراک گاز به تصویب رسید. بسیج دانشکده فنی دانشگاه تهران این ایستادگی وزیر نفت را مورد تحسین قرار داده و اعلام کرد: با این وجود، در روزهای اخیر و بعد از رسانه‌ای شدن نامه چهار وزیر دولت به جنابعالی در زمینه رکود صنایع بورسی، اخباری به گوش می‌رسد که فشارهای سنگین به وزارت نفت در این زمینه افزایش یافته و احتمال دارد این وزارتخانه مجبور به عقب‌نشینی از موضع صحیح خود شده و با قیمت 10 سنت موافقت کند.


در بخش دیگری از این نامه آمده است، در حالی که قیمت گاز صادراتی ایران به ترکیه حدود بیش از ۳۰ سنت است؛ فروش آن با قیمتی حدود یک‌سوم به پتروشیمی‌های بالادستی که با تولید محصولاتی مانند متانول که ارزشی کمتر از گاز صادراتی دارد و در حال تبدیل طلا به مس هستند، آیا توجیهی منطقی دارد؟ در این نامه با تاکید بر استدلال یکی از مشاوران رئیس‌جمهور مبنی بر آنکه کاهش نرخ خوراک گاز پتروشیمی‌ها به معنای دادن یارانه از بودجه وزارت نفت برای اصلاح شاخص بورس است آمده قطعا دادن چنین یارانه‌ای به سهامداران این پتروشیمی‌ها با توجه به مشکلات اقتصادی کشور منطقی نیست و نشان‌دهنده «تدبیر» در اداره امور اقتصادی کشور نخواهد بود. بسیج دانشجویی دانشکده فنی دانشگاه تهران در ادامه به بررسی‌های این مجموعه اشاره کرده و می‌نویسد: تحقق نیافتن بندهای مرتبط با توسعه زنجیره ارزش نفت و گاز در سیاست‌های کلی اقتصاد مقاومتی و تداوم تشویق سرمایه‌گذاران برای تولید محصولات با ارزش افزوده بسیار ناچیز توسط پتروشیمی‌های بالادستی گازی، همگی جزو مضرات بزرگ کاهش قیمت خوراک پتروشیمی‌های گازی است. در نهایت این نامه با ارائه پیشنهادی مبنی بر لزوم دستور رئیس‌جمهوری برای تعیین هرچه سریع‌تر فرمول قیمت‌گذاری بلندمدت خوراک گاز واحدهای پتروشیمی بر مبنای شیوه‌ای مشخص خواستار ممانعت از رانت‌های صنعت پتروشیمی شد.