شکست ابتکار نفتی ونزوئلا به دلیل کارشکنی عربستان
با توجه به اصرار عربستان بر سیاست نفت ارزان، طرح ونزوئلا برای احیای مکانیزم قبلی اوپک و رساندن کف قیمت نفت به ۷۰ دلار از همان ابتدا محکوم به شکست است. به گزارش خبرگزاری تسنیم به نقل از رویترز، کارشناسان پیشبینی میکنند که طرح ونزوئلا برای احیای مکانیزم قبلی اوپک و رساندن کف قیمت نفت به ۷۰ دلارراه به جایی نخواهد برد. عربستان، مهمترین کشور عضو اوپک تمایلی به بازگشت به استراتژی حمایت از قیمتها ندارد. تولیدکنندگان بزرگ در بیرون از اوپک از جمله روسیه نیز هرگونه کاهش تولید را رد کردهاند.
با توجه به اصرار عربستان بر سیاست نفت ارزان، طرح ونزوئلا برای احیای مکانیزم قبلی اوپک و رساندن کف قیمت نفت به ۷۰ دلار از همان ابتدا محکوم به شکست است. به گزارش خبرگزاری تسنیم به نقل از رویترز، کارشناسان پیشبینی میکنند که طرح ونزوئلا برای احیای مکانیزم قبلی اوپک و رساندن کف قیمت نفت به ۷۰ دلارراه به جایی نخواهد برد. عربستان، مهمترین کشور عضو اوپک تمایلی به بازگشت به استراتژی حمایت از قیمتها ندارد. تولیدکنندگان بزرگ در بیرون از اوپک از جمله روسیه نیز هرگونه کاهش تولید را رد کردهاند. اکثر تحلیلگران میگویند، تلاش برای تعیین یک محدوده قیمت اقدامی بیهوده است و قیمت ۷۰ دلار برای هر بشکه نفت قیمت بسیار بالا و ناپایداری میتواند باشد. با این حال، تعدادی از کارشناسان و ناظران میگویند این پیشنهاد که توسط رافائل رامیرز، وزیر نفت سابق ونزوئلا مطرح شده، میتواند عاملی باشد برای تسریع در تغییر موضع اوپک از رویکرد تولید بالا که موجب کاهش سرمایهگذاری، بروز مشکلات بودجهای و مشکلات جدی اقتصادی برای کشورهایی نظیر ونزوئلا شده است.
حتی اگر این ایده بتواند چندان به پیش برود، میتواند اولین گام معنادار طی ماههای گذشته به سمت یافتن راه حلی مشترک باشد که به تثبیت بازار نفت کمک کند. این طرح که قرار است در نشست ۲۱ اکتبر کارشناسان فنی در وین به بحث گذاشته شود، ساده به نظر میرسد. رامیرز اصول اصلی این طرح را اینگونه توضیح داده است: کاهش تولیدهای رو به افزایش برای کنترل قیمتها، با در نظر گرفتن کف قیمت ۷۰ دلاری و سپس هدفگذاری برای قیمت بشکهای ۱۰۰ دلار.
اظهارات وی پس از آن بیان شد که نیکولاس مادورو رئیسجمهور ونزوئلا طی ماههای گذشته در جریان دیدار با همتایان خود در کشورهای مختلف در تلاش برای جلوگیری از کاهش قیمت نفت بوده است. اما رامیرز، برای مدت بیش از یک دهه چهرهای شناخته شده در سیاست نفتی ونزوئلا بوده و در دوران وزارتش یعنی زمانی که نفت از ۲۰ دلار در هر بشکه به حدود ۱۵۰ دلار رسید و پس از بحران مالی مجددا افت کرد، از نزدیک با علی النعیمی، وزیر نفت عربستان همکاری داشته است. پل هورسنل، رئیس بخش تحقیقات کالایی بانک استاندارد چارترد در این باره گفت: «من فکر میکنم این پیشنهاد ممکن است استحکام بیشتری داشته باشد.»
ارسال نظر