روابط نفتی تهران-توکیو ۴۰ ساله شد
خط مستقیم فروش نفت ایران به ژاپن راه افتاد
دور جدید مذاکرات شرکت ملی نفت ایران و شرکت نفتی ایده میتسو ژاپن برای افزایش حجم فروش نفت خام در دوران پساتحریم در سفارت ژاپن در تهران برگزار شد.
به گزارش خبرنگار مهر، دور جدید مذاکرات نفتی ایران و ژاپن با حضور سیدمحسن قمصری، مدیرامور بینالملل شرکت ملی نفت، تاماشی ماتسوشیاتا، مدیرعامل شرکت ایده میتسو و کوبایاشی، سفیر جدید ژاپن به میزبانی تهران برگزار شد. بر این اساس، در مراسمی که به مناسبت چهلمین سال امضای قرارداد فروش نفت خام بین شرکت ملی نفت ایران و این شرکت ژاپنی در سفارت این کشور آسیایی در تهران برگزار شد، مقامات دو شرکت نفتی به منظور افزایش فروش طلای سیاه در دوران پساتحریم به توافق رسیدهاند.
دور جدید مذاکرات شرکت ملی نفت ایران و شرکت نفتی ایده میتسو ژاپن برای افزایش حجم فروش نفت خام در دوران پساتحریم در سفارت ژاپن در تهران برگزار شد.
به گزارش خبرنگار مهر، دور جدید مذاکرات نفتی ایران و ژاپن با حضور سیدمحسن قمصری، مدیرامور بینالملل شرکت ملی نفت، تاماشی ماتسوشیاتا، مدیرعامل شرکت ایده میتسو و کوبایاشی، سفیر جدید ژاپن به میزبانی تهران برگزار شد. بر این اساس، در مراسمی که به مناسبت چهلمین سال امضای قرارداد فروش نفت خام بین شرکت ملی نفت ایران و این شرکت ژاپنی در سفارت این کشور آسیایی در تهران برگزار شد، مقامات دو شرکت نفتی به منظور افزایش فروش طلای سیاه در دوران پساتحریم به توافق رسیدهاند. از سوی دیگر، شرکت ملی نفت ایران با استقبال از ادغام دو غول پالایش نفت ژاپن شامل شرکتهای ایده میتسو و شواشل، خواستار افزایش فروش نفت کشور به این پالایشگاهها پس از انجام مراحل ادغام شد.
سیدمحسن قمصری، مدیر امور بینالملل شرکت ملی نفت ایران در این مراسم با بیان اینکه ایران به دنبال امضای قراردادهای نفتی برد- برد با شرکتهای ژاپنی است، گفت: روابط نفتی تهران- توکیو ۴۰ ساله شده است که برای رسیدن به این رابطه دیرینه سختیهای بسیاری را پشتسر گذاشتهایم که بدون ایجاد بستری بر اساس اعتماد متقابل ممکن نبود.
این مقام مسوول با اشاره به اینکه موانع بسیاری در مسیر این همکاری ۴۰ ساله وجود داشته است، تصریح کرد: این رابطه دیرینه مبتنی بر اعتماد، صداقت و پشتکار ایجاد شده و برای رسیدن به آن از موانع بسیاری عبور کردهایم. مدیر امور بینالملل شرکت ملی نفت ایران افزود: رابطه تجاری دو شرکت ایرانی و ژاپنی یک رابطه برد- برد است و بر همین اساس شرکت ایده میتسو برای ما شریکی قدیمی و قابلاعتماد بهشمار میرود.
قمصری با اعلام اینکه شرکت ایده میتسو سابقه درخشانی در سرمایهگذاری پروژههای برونمرزی و نقش درخشانی در تأمین انرژی داخلی ژاپن بر عهده دارد، اظهار کرد: با توجه به پروژه ادغام شرکت ایده میتسو با شواشل در آینده نزدیک، روابط تجاری با آن برای شرکت ملی نفت ایران اهمیت زیادی دارد.
این مقام مسوول در شرکت نفت تاکید کرد: این ادغام و تبدیل شدن به غول پالایشگر ژاپن، بسیار حائز اهمیت بوده و شرکت نفت امیدوار است با این ادغام تنوع محصولات شرکت ژاپنی بیشتر شود و بر همین اساس میزان خرید نفت از ایران را افزایش دهد. کوبایاشی، سفیر جدید ژاپن در تهران هم در این مراسم عنوان کرد: شرکت ایده میتسو بنیانگذار روابط تجاری ایران و ژاپن بود که موجب ایجاد خط مستقیم انتقال نفت ایران به ژاپن شد. این مقام ژاپنی با اعلام اینکه تحریمهای بینالمللی علیه نفت ایران، تأثیر بدی بر روابط دو کشور گذاشته است، اظهار کرد: علاوه بر آن، ژاپن میزان مصرف نفت را کاهش داده که منجر به خرید نفت کمتر از ایران شده است.
سفیر ژاپن در تهران همچنین با اشاره به توافق هستهای ایران و گروه ۱+۵ بیان کرد: ۴۰ ساله شدن روابط نفتی ایران و ژاپن، آغازگر فصل جدیدی در روابط مشترک دو کشور خواهد بود و با ورود به مرحله جدید روابط تجاری، ارتباطات گذشته مستحکمتر شود.
تاکاشی ماتسوشیتا، مدیرعامل شرکت ایده میتسو هم با بیان اینکه نفتکش نیشومارو که در صنعت نفت جهان شناخته شده است، ۶۲ سال پیش در زمان تحریم نفتی ایران از سوی انگلیس به ایران آمد، یادآور شد: بنزین و گازوئیل را از پالایشگاه آبادان به ژاپن انتقال داد که این رابطه موجب تداوم ارتباط تجاری دو کشور شد. مدیرعامل ایده میتسو با اشاره به اینکه شرکت ملی نفت ایران در مواقع سختی همیشه در کنار مردم ژاپن بوده و در زمان بحرانهایی همچون زلزله ژاپن هیچوقت حمایت خود را قطع نکرده است، اظهارکرد: این حمایتها موجب شده است که رابطه دو شرکت در تمام طول این سالها ادامه داشته باشد.
این مدیر ژاپنی با اشاره به دیدار حسن روحانی، رئیسجمهوری ایران و شینزوآبه، نخستوزیر ژاپن در نیویورک گفت: دو طرف بر روابط مستحکم در زمینه فرهنگی و تجاری بهویژه در بخش انرژی تأکید کردند. ماتسوشیتا در پایان خاطرنشان کرد: امیدوار است روابط دو شرکت نفتی ایران و ژاپن تنها برای خرید نفت خام نباشد و برای خرید و فروش فرآوردههای نفتی و خدمات نفتی نیز مذاکراتی انجام شود.
ارسال نظر