وزرای نفت شورای همکاری خلیج فارس پنجشنبه دیدار میکنند
به گزارش «ایسنا» به نقل از رویترز، این اولین نشست وزرای نفت کشورهای بزرگ تولیدکننده نفت از زمان تازه ترین روند کاهش قیمت نفت است. اما در شرایطی که کاهش قیمت جزو محور نشست از قبل برنامهریزی شده ۶ کشور عضو شورای همکاری خلیج فارس شامل عربستان، امارات، کویت، قطر، بحرین و عمان نیست، فرصتی برای وزرای نفت این کشورها است تا نظرات خود را درباره بازار اعلام کنند. سخنان علی النعیمی، وزیر نفت عربستان سعودی بهویژه به دقت تحت نظر قرار خواهد گرفت.
به گزارش «ایسنا» به نقل از رویترز، این اولین نشست وزرای نفت کشورهای بزرگ تولیدکننده نفت از زمان تازه ترین روند کاهش قیمت نفت است. اما در شرایطی که کاهش قیمت جزو محور نشست از قبل برنامهریزی شده 6 کشور عضو شورای همکاری خلیج فارس شامل عربستان، امارات، کویت، قطر، بحرین و عمان نیست، فرصتی برای وزرای نفت این کشورها است تا نظرات خود را درباره بازار اعلام کنند. سخنان علی النعیمی، وزیر نفت عربستان سعودی بهویژه به دقت تحت نظر قرار خواهد گرفت. وزیر نفت بزرگترین کشور صادرکننده نفت جهان از 18 ژوئن هیچ اظهارنظر علنی درباره قیمت نکرده است. در آن زمان قیمت نفت بالای 63دلار در هر بشکه بود و النعیمی گفته بود که نسبت به بازار نفت در ماههای آینده خوشبین است. بهای نفت از زمان اوج قیمت خود در تابستان گذشته بهدلیل عرضه فراوان و تغییر سیاست اوپک بیش از 50 درصد کاهش یافته است. اوپک در نشست نوامبر گذشته سیاست همیشگی خود مبنی بر کاهش تولید و بالابردن قیمتها را به سیاست حفظ تولید و دفاع از سهم بازار و همچنین دلسرد کردن رقبا از تولید تغییر داد. عربستان و متحدانش در حاشیه خلیجفارس این تغییر سیاست را هدایت کردند.
ماه گذشته به دلیل نگرانی درباره وضعیت اقتصادی چین بهعنوان بزرگترین مصرفکننده نفت جهان و تداوم اشباع بازار، قیمت نفت برنت به حدود ۴۲ (پایینترین سطح ۶ سال اخیر) سقوط کرد. نفت برنت هماکنون در محدوده ۴۹ دلار در هر بشکه دادوستد میشود. تازهترین کاهش قیمت نفت درخواستها از سوی برخی اعضای سازمان کشورهای صادرکننده نفت(اوپک) برای برگزاری یک نشست اضطراری را در پی داشته است. سیاستگذاران تولیدکنندگان بزرگ نفت اوپک در خلیج فارس از زمان آخرین نشست خود در ماه ژوئن در زمینه قیمتها سکوت کردهاند.
وزارت نفت کویت اعلام کرد: با توجه به اینکه صنعت نفت بینالمللی از ناپایداری به سمت ثبات میرود، نشست دوحه محوری خواهد بود. در بیانیه وزارت نفت کویت به این موضوع که در نشست وزرای نفت شورای همکاری خلیج فارس در 10 سپتامبر درباره قیمت نفت مذاکره خواهد شد، اشاره نشده است؛ اما یکسانسازی قیمت بنزین، تغییرات جوی و همکاری در زمینه انرژیهای تجدیدشدنی جزو برنامههای رسمی هستند. نیکلاس مادورو، رئیسجمهوری ونزوئلا گفت که در دیدار با امیر قطر برگزاری نشست سران کشورهای عضو اوپک را برای دفاع از قیمت نفت پیشنهاد داده است. وزرای نفت شورای همکاری خلیج فارس سال گذشته نشست خود را در کویت برگزار کردند. قیمت نفت در آن زمان کمی پایین تر از 100 دلار در هر بشکه بود. قیمتی که پیش از تغییر سیاست اوپک در سال گذشته مدنظر اعضای این سازمان بود. عربستان، کویت، امارات و قطر اعضای اصلی شورای همکاری خلیج فارس هستند. عمان و بحرین هر دو جزو اعضای اوپک نیستند.
ارسال نظر