معاون وزیر نفت خبر داد
چین و روسیه شرکای همیشگی
از زمان اعلام توافق هستهای ایران و غرب سیل ورود هیاتهای بلندپایه خارجی به ایران شدت گرفته است، هیاتهایی که یکی از اصلیترین موارد مذاکراتشان با مسوولان ایرانی، مشارکت در صنعت نفت ایران است. در اینباره امیرحسین زمانینیا، معاون وزیر نفت در امور بینالملل با اشاره به اینکه نباید تنها به رفت و آمد هیاتهای کشورهای بزرگ اروپایی به ایران توجه کرد، به «ایسنا» گفت: هیاتهایی از کشورهای ترکمنستان، جمهوری آذربایجان، هند، ژاپن، صربستان و چند کشور دیگر به ایران آمدهاند.
وی در پاسخ به این سوال که «کدام یک از هیاتهای غربی که به ایران آمدهاند برای همکاری مصممتر بودهاند»، گفت: هر سه هیات اروپایی جدی بودهاند و شاید این توصیف که کدام جدیتر بوده است درست نباشد.
از زمان اعلام توافق هستهای ایران و غرب سیل ورود هیاتهای بلندپایه خارجی به ایران شدت گرفته است، هیاتهایی که یکی از اصلیترین موارد مذاکراتشان با مسوولان ایرانی، مشارکت در صنعت نفت ایران است.در اینباره امیرحسین زمانینیا، معاون وزیر نفت در امور بینالملل با اشاره به اینکه نباید تنها به رفت و آمد هیاتهای کشورهای بزرگ اروپایی به ایران توجه کرد، به «ایسنا» گفت: هیاتهایی از کشورهای ترکمنستان، جمهوری آذربایجان، هند، ژاپن، صربستان و چند کشور دیگر به ایران آمدهاند.
وی در پاسخ به این سوال که «کدام یک از هیاتهای غربی که به ایران آمدهاند برای همکاری مصممتر بودهاند»، گفت: هر سه هیات اروپایی جدی بودهاند و شاید این توصیف که کدام جدیتر بوده است درست نباشد. اما درخصوص اینکه با کدامشان کار سریعتر پیش میرود فکر میکنم احتمالا آلمانها.زمانینیا درباره چشمانداز ادامه همکاری با روسیه و چین پس از لغو تحریمها نیز افزود: هر کس در دنیا جایگاه خودش را دارد، اروپاییها به جای خود و روسیه و چین هم به جای خود؛ نباید اینها را با هم قاطی کرد. اتحادیه اروپا قبول کرده است که به قول خودشان آمریکا رهبری جهان آزاد را بر عهده دارد. طبیعتا روسیه و چین جایگاه نازلتری در روابط بینالملل دارند.وی ادامه داد: باید ببینیم چه کسانی با ما در زمان سختی کار کردند. هرچند ممکن است به لحاظ استراتژیک فکر کنیم که روسیه و چین در روابط بینالملل جایگاه متعالی ندارند، اما واقعیت این است که آنها با ما در زمان تحریمها کار کردند و مطمئنم که پس از این هم با این دو کشور کار خواهیم کرد.
ارسال نظر