رشد ۳۰ درصدی صادرات نفت ایران به چین
به گزارش «ایسنا» به نقل از رویترز، صادرات نفت ایران به چین در ماه ژوئن همچنین نسبت به دوره مشابه سال قبل ۵/ ۲۶ درصد افزایش یافته است.
بخش تحقیقات و پیشبینی رویترز واردات نفت چین از ایران را در ماه ژوئن روزانه ۵۰۷ هزار و ۳۰۰ بشکه برآورد و پیشبینی کرده بود که این رقم در ماه ژوئیه به روزانه ۵۶۲ هزار و ۸۰۰ بشکه در روز برسد.
به گزارش «ایسنا» به نقل از رویترز، صادرات نفت ایران به چین در ماه ژوئن همچنین نسبت به دوره مشابه سال قبل 5/ 26 درصد افزایش یافته است.
بخش تحقیقات و پیشبینی رویترز واردات نفت چین از ایران را در ماه ژوئن روزانه ۵۰۷ هزار و ۳۰۰ بشکه برآورد و پیشبینی کرده بود که این رقم در ماه ژوئیه به روزانه ۵۶۲ هزار و ۸۰۰ بشکه در روز برسد.شورای امنیت سازمان ملل روز دوشنبه توافق هستهای ایران و ۶ قدرت جهانی را تصویب کرد و باراک اوباما رئیسجمهوری آمریکا نیز گفته است در صورت رد این توافق از سوی کنگره آمریکا، این تصمیم را وتو خواهد کرد.
تحریمهای آمریکا و اتحادیه اروپا طی دو سال و نیم گذشته صادرات نفت خام ایران را تقریبا به نصف کاهش داده و به حدود یک میلیون بشکه در روز رسانده است.
واردات نفت چین از ایران در ماه ژوئن تقریبا با همان نسبت افزایش مجموع واردات نفت این کشور که ۲۷ درصد بوده افزایش یافته است. همچنین واردات نفت خام چین از عربستان در ماه ژوئن با ۸/ ۳۵ درصد افزایش به روزانه یک میلیون و ۲۹۰ هزار بشکه رسیده که بالاترین سطح از ژانویه ۲۰۱۳ تاکنون است.
با این حساب عربستان مجددا پس از تنزل به رتبه سوم تامینکنندگان نفت چین پس از روسیه و آنگولا در ماه می، به رده اول بازگشته است. این در حالی است که صادرات نفت روسیه به چین نیز نسبت به سال قبل با 2/ 57 درصد افزایش به روزانه 920 هزار بشکه رسیده است.
واردات نفت چین از ایران در نیمه اول ۲۰۱۵ بهطور میانگین روزانه ۵۸۹ هزار و ۴۰۰ بشکه بوده که نسبت به دوره مشابه سال گذشته ۱/ ۶ درصد کاهش نشان میدهد. چین در سال ۲۰۱۴ بهطور میانگین روزانه ۵۵۵ هزار بشکه نفت از ایران وارد کرد.
شرکتهای چینی در سال جاری قراردادهایی را برای رساندن واردات خود از ایران به بیش از 600 هزار بشکه در روز امضا کردهاند که شامل قرارداد با یک شرکت مستقل فرآوردههای پتروشیمی برای دریافت میعانات(نفت بسیار سبک مورد استفاده در پتروشیمیها) است.
ارسال نظر