معاون امور مهندسی وزیر نفت گفت: با بازنگری در طراحی پالایشگاه‌های فعال پارس جنوبی، ضمن افزایش ظرفیت پالایشی آنها درصدد جلوگیری از احداث پالایشگاه‌های جدید هستیم. سیدعماد حسینی روز دوشنبه در گفت وگو با «ایرنا» با بیان آنکه طراحی پالایشگاه‌های پارس جنوبی برای راه‌اندازی و استفاده در ۸ تا ۱۰ سال گذشته انجام شده بود، تاکید کرد: برای شرایط جدید نیاز داریم طراحی این پالایشگاه‌ها را تغییر دهیم.

معاون امور مهندسی وزیر نفت اضافه کرد: در نظر داریم با افزایش ظرفیت پالایشی پالایشگاه‌های موجود، از احداث پالایشگاه‌های جدید جلوگیری کنیم.

حسینی گفت: براین اساس، امکان بازنگری در پالایشگاه‌های پارس جنوبی که قبلا طراحی شده، اما هنوز احداث نشده‌اند، وجود دارد. معاون امور مهندسی وزیر نفت خاطرنشان کرد: البته در پروژه‌هایی که کار ساخت آنها در گذشته شروع شده تغییری داده نمی‌شود.

وی ادامه داد: فازهای مختلف پارس جنوبی، از ویژگی‌های خاصی برخوردارند و قابلیت کپی‌برداری از روی یکدیگر را ندارند، اما متاسفانه این اتفاق رخ داده و بنابراین در پی بازنگری آنها هستیم.

میدان گازی پارس جنوبی، یکی از بزرگ‌ترین منابع گازی جهان است که روی خط مرزی مشترک ایران و قطر در عمق حدود ۳۰۰۰ متری زیر کف خلیج فارس و حدود ۱۰۵ کیلومتری سواحل ایران قرار دارد و یکی از اصلی‌ترین منابع انرژی کشور به شمار می‌رود. مساحت این میدان ۹۷۰۰ کیلومتر مربع است که سهم متعلق به ایران ۳۷۰۰ کیلومتر مربع وسعت دارد. ذخیره گاز این بخش از میدان ۱۴ تریلیون متر مکعب گاز به همراه ۱۸ میلیارد بشکه میعانات گازی است که حدود ۸ درصد از کل گاز دنیا و نزدیک به نیمی از ذخایر گاز کشور را شامل می‌شود.

تولید و فرآورش گاز فازهای ۱۰ گانه پارس جنوبی در ۵ پالایشگاه مستقل در مجاورت یکدیگر در ۲ کیلومتری ساحل خلیج‌فارس در منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس در بندر عسلویه واقع در استان بوشهر و در فاصله ۲۷۰ کیلومتری شرق شهر بوشهر قرار گرفته است.

با راه‌اندازی فازهای ۱۲، ۱۵، ۱۶، ۱۷ و ۱۸ پارس جنوبی در سال جاری، پالایشگاه‌های مربوط به این فازها نیز در مدار فعالیت قرار می‌گیرد.فازهای ۱۳،۱۴،۱۹،۲۰،۲۱،۲۲،۲۳ و ۲۴ نیز پس از تکمیل فازهای پنج گانه فوق در سال‌های آینده به بهره‌برداری می‌رسند.