در ادامه سقوط آزاد طلای سیاه، متوسط قیمت سبد نفت سبک و سنگین ایران در حالی به محدوده بشکه‌ای ۸۲ دلار رسید که ۱۸ دلار با بهای نفت در قالب قانون بودجه سال جاری دولت تفاوت قیمت وجود دارد. به گزارش خبرگزاری مهر، دولت تدبیر و امید خود را برای یک کسری بودجه نفتی در دومین سال فعالیت خود آماده می‌کند؛ به‌طوری که رئیس‌جمهوری از کاهش ۳۰ درصدی درآمدهای نفتی ایران از ابتدای سال جاری تاکنون و با توجه به کاهش قیمت جهانی نفت خبر داده است. در همین حال دولت و وزارت نفت برای سال آینده هم روی نفت ۹۰ تا ۱۰۰ دلاری به هیچ وجه حساب باز نمی‌کند و منصور معظمی، معاون برنامه‌ریزی وزارت نفت از پایین کشیدن فتیله قیمت نفت در لایحه بودجه سال آینده خبر داده است.

سید‌محسن قمصری مدیر امور بین‌الملل شرکت ملی نفت ایران هم با ارائه پیشنهادی به دولت تاکید کرده است: باید قیمت نفت در بودجه سال آینده بر مبنای نفت بشکه‌ای ۷۰ تا ۷۵ دلاری گنجانده شود.با وجود این، همزمان با سقوط آزاد قیمت طلای سیاه در بازار جهانی، بهای نفت خام سبک و سنگین صادراتی ایران بازهم کاهش یافته است. گزارش رسمی وزارت نفت نشان می‌دهد: قیمت نفت سبک و سنگین ایران در هفته منتهی به ٢٧ اکتبر (دوشنبه، ٥آبانماه) به ترتیب یک دلار و ١٠ سنت و یک دلار و ٥٧ سنت کاهش یافته است.

بر این اساس در این مدت قیمت نفت سبک ایران به بشکه‌ای ٨٣ دلار و ١٥سنت و قیمت نفت سنگین ایران به بشکه‌ای ٨١دلار و ٤ سنت رسیده است. با این وجود وزارت نفت تاکید کرده است که متوسط قیمت فروش نفت ایران از ابتدای سال تا‌کنون برای نفت سبک ایران ١٠٣ دلار و ٢٤ سنت و برای نفت سنگین ١٠١ دلار و ١٢ سنت بوده است.

نفت خام سبک و سنگین ایران در حالی در طول روزهای اخیر در محدوده ۸۲ دلار معامله می‌شود که در قانون بودجه سال جاری دولت قیمت هر بشکه نفت خام را با قیمت یکصد دلار بسته است. در کنار کاهش قیمت سبد نفت صادراتی ایران، بهای دیگر نفت خام‌های معتبر هم در بازارهای چهار‌گوشه جهان با کاهش قیمت دست و پنجه نرم کردند و قیمت سبد نفتی اوپک به ٨٢ دلار و ١١ سنت رسید که نسبت به هفته گذشته ٦٤ سنت کاهش پیدا کرده است.

افزایش تولید نفت اوپک و غیر‌اوپک، کاهش رسمی قیمت نفت ایران، عراق و عربستان، افزایش تولید طلای سیاه تا مرز ۹ میلیون بشکه در روز در آمریکا، شکسته شدن دوباره رکورد تولید نفت در روسیه تا محدوده ۱۰ میلیون و ۶۰۰ هزار بشکه در روز، افزایش ذخایر استراتژیک نفت و بنزین در آمریکا، احتمال عدم تحقق اهداف توسعه و رشد اقتصادی در منطقه یورو، گزارش آژانس بین‌المللی انرژی نسبت به کاهش سطح تقاضای نفت در سال ۲۰۱۵ از مهم‌ترین‌ عوامل تضعیف‌کننده قیمت نفت در بازار عنوان می‌شود.