وزیر انرژی و منابع طبیعی ترکیه گفت: این کشور بند «بگیر یا بپرداز» را در قرار‌داد‌های واردات گاز از ایران و جمهوری آذربایجان کنار خواهد گذاشت. به گزارش «ایسنا»، به نقل از پایگاه خبری ترند، تانر ییلدیز وزیر انرژی و منابع طبیعی ترکیه در بیانیه‌ای گفت: ترکیه بند «بگیر یا بپرداز» را در قرار‌داد‌های واردات گاز از ایران در اواخر سال ۲۰۱۴ کنار می‌گذارد. وی همچنین اعلام کرد که ترکیه این بند را در قرار‌دادهای واردات گاز از روسیه در سال ۲۰۱۳ به‌طور کامل کنار گذاشت. وی افزود: ترکیه بند «بگیر یا بپرداز» را در قرار‌داد‌های واردات گاز از جمهوری آذربایجان در سال ۲۰۱۵ کنار خواهد گذاشت. براساس این بند کشورهای طرف قرارداد در قبال دریافت یا عدم دریافت گاز، موظف به پرداخت مبلغ قرارداد خواهند بود.

شرکت گاز سوکار جمهوری آذربایجان پیش‌تر اعلام کرده بود که هیچ مذاکره‌ای درباره‌ لغو این بند در قراردادهای صادرات گاز جمهوری آذربایجان به ترکیه انجام نشده است. ترکیه گاز ایران را به قیمت ۴۹۰ دلار در هر هزار مترمکعب خریداری می‌کند. این کشور بابت هر هزار مترمکعب گاز جمهوری آذربایجان که از طریق خط لوله قفقاز جنوبی(باکو، تفلیس، ارزروم) وارد می‌کند، ۳۳۵ دلار می‌پردازد و بابت واردات هر هزار متر مکعب گاز از روسیه ۴۲۵ دلار پرداخت می‌کند.

براساس بیانیه‌ای که در وب‌سایت شرکت خط لوله بوتاش ترکیه منتشر شده، قرار‌داد واردات گاز ترکیه از جمهوری آذربایجان به‌عنوان بخشی از مرحله اول توسعه میدان گازی شاه‌ دنیز در ۱۲ مه ‌۲۰۰۱ برای مدت ۱۵ سال به امضا رسیده است. براساس این قرار‌داد عرضه سالانه ۶ میلیارد و ۶۰۰ میلیون مترمکعب گاز ترسیم شده است.جمهوری آذربایجان و ترکیه همچنین قرار‌داد دیگری دارند که براساس آن عرضه گاز در مرحله ‌دوم توسعه میدان شاه‌دنیز ترسیم شده است. براساس این قرار‌داد که در ۲۵ اکتبر ۲۰۱۱ برای مدت ۳۳ سال امضا شده، سالانه ۶ میلیارد مترمکعب گاز به ترکیه صادر خواهد شد. انتظار می‌رود عرضه گاز براساس این قرار‌داد از سال ۲۰۱۸- ۲۰۱۷ آغاز شود.ترکیه و ایران قرار‌دادی را برای عرضه سالانه ۱۰ میلیارد مترمکعب گاز در اوت ۱۹۹۶ برای مدت ۲۵ سال امضا کرده‌اند. آنکارا در مارس ۲۰۱۲ در دیوان داوری بین‌المللی درخصوص قیمت گاز وارداتی از ایران شکایت کرده است. پیش‌تر ییلدیز تاکید کرد که شکایت ترکیه از ایران درباره قیمت گاز دریافتی تا پایان سال ۲۰۱۴ در دیوان داوری بین‌المللی مورد بررسی قرار می‌گیرد. ترکیه همچنین قرار‌دادی را با الجزایر برای دریافت سالانه چهار میلیارد و ۴۰۰ میلیون مترمکعب گاز و قرار‌دادی با نیجریه برای دریافت یک میلیارد و ۲۰۰ میلیون مترمکعب گاز طبیعی مایع دارد.