ایسنا- پایگاه خبری برندیز نوشت: توافق هسته‌ای ایران و 1+5 در نوامبر گذشته تا حدود زیادی به عنوان یک گام مهم برای کاهش تنش در خاورمیانه نگریسته می‌شود، اما این توافق همچنین می‌تواند چالش‌های جدیدی را به دنبال داشته باشد.
نادر حبیبی، استاد اقتصاد در مرکز مطالعات خاورمیانه گفت: افزایش قابل توجه صادرات نفت ایران به بازارهای جهانی می‌تواند باعث افزایش برخی مسائل‌ در خاورمیانه به ویژه بین ایران و عربستان شود.
وی در مصاحبه با پایگاه برندیز درباره عواقب اقتصادی و سیاسی افزایش صادرات نفت ایران و تاثیر آن بر روابط اعضای اوپک گفت: در دو سال گذشته برخی تولیدکنندگان اوپک نظیر عراق در زمان کاهش صادرات ایران، نفت بیشتری را صادر کرده‌اند. اگر ایران با کشورهای غربی در زمینه پایان تحریم‌های نفتی به توافق برسد از اعضای اوپک خواهد خواست که تولید مازاد خود را متوقف کنند تا مجموع تولید اوپک ثابت بماند. ممکن است دیگر اعضای اوپک در برابر این خواسته مقاومت کنند که باعث سخت شدن مذاکرات خواهد شد. وی در پاسخ به این سوال که نقش بیشتر ایران در بازار نفت روی چشم‌انداز سیاسی خاورمیانه چه تاثیری می‌گذارد، گفت: بین ایران و عربستان در چند زمینه هنوز تنش وجود دارد. رقابت ژئوپلتیک بین ایران و عربستان احتمالا در صورتی که نتوانند در زمینه سهمیه‌ تولید نفت به توافق برسند، بالا می‌گیرد.
حبیبی همچنین در پاسخ به اینکه افزایش تولید نفت ایران چه تاثیری روی آمریکا می‌گذارد، گفت: این موضوع به واکنش دیگر اعضای اوپک به افزایش صادرات نفت از سوی ایران بستگی دارد. سناریوی احتمالی این است که مجموع تولید اوپک از سه ماهه چهارم ۲۰۱۴ افزایش خواهد یافت و تا دو سال بعد ادامه خواهد یافت که این امر با افزایش مداوم تولید نفت از سوی کشورهایی که در اوپک عضویت ندارند نظیر آمریکا همزمان می‌شود.