رئیس اتحادیه صادرکنندگان نفت، گاز، پتروشیمی با بیان اینکه ایجاد واحدهای خصوصی جدید بهترین روش برای گسترش روند خصوصی سازی در کشور است، از وجود ١١ پالایشگاه کوچک خصوصی و فعالیت ٧ مورد از آنها خبر داد.
حسن خسروجردی در گفت‌و‌گو با «شانا» گفت: خصوصی سازی در سال‌های اخیر به معنای واقعی آن صورت نگرفت و واحدهای بزرگ دولتی بابت رد دیون دولت به شبه دولتی‌ها (خصولتی) واگذار شد.وی با بیان اینکه از ابتدای اجرای اصل ٤٤ قانون اساسی در کشور و تشدید روند آن در سال‌های اخیر، به این نتیجه رسیدیم که خرید واحدهای دولتی برای ما امکان پذیر نیست، افزود: متقاضیانی چون صندوق بازنشستگی نفت، تامین اجتماعی و....، پیش از اعلام تقاضای اعضای این اتحادیه، در صف خریداران این واحدها قرار گرفتند و فروش آنها به این اتحادیه برای امضا کنندگان جذابیتی نداشت.خسروجردی ادامه داد: بنابراین به ایجاد واحدهای جدید خصوصی اقدام کردیم و به همین منظور ١١ پالایشگاه کوچک نفت از سوی اعضای این اتحادیه در سراسر کشور تاسیس شد.
وی با بیان اینکه هم اکنون از این تعداد، ٧ پالایشگاه با ظرفیت ٢ تا ٥ هزار بشکه در روز فعال است، تصریح کرد: این پالایشگاه‌ها در شهرهای تبریز، قم، یزد، خراسان، اهواز و... قرار دارد.
رئیس اتحادیه صادرکنندگان نفت، گاز، پتروشیمی افزود: بخشی از خوراک این واحدهای پالایشی از میعانات گازی داخلی و برخی منابع خارجی تامین می‌شود.
او با بیان اینکه تولیدات این پالایشگاه‌ها به خارج از کشور صادر می‌شود، افزود: محصولات نهایی شامل بنزین، گازوئیل، ال‌پی‌جی، نفتا و کراتین می‌شود که بسته به درخواست مشتری در این پالایشگاه‌ها تولید می‌شود.
وی با بیان اینکه تا این اواخر کیفیت محصولات تولیدی این پالایشگاه‌ها در داخل کشور مورد قبول نبود، گفت: قرار شده است که استاندارد و کیفیت محصولات پالایشگاه‌ها افزایش یابد و پروژه‌های بهبود کیفیت در آنها اجرا شود تا تولیدات در داخل کشور نیز مورد استفاده قرار گیرد.
به گفته این مقام مسوول هم اکنون بیشتر مشتریان تولیدات این پالایشگاه‌ها عراق و افغانستان هستند.