برنامهریزی برای بازگشت نفت ایران به بازارهای جهانی
تقاضا برای نفت ایران سال آینده به ۵/۲ میلیون بشکه در روز میرسد
معاون برنامهریزی و نظارت بر منابع هیدروکربوری وزارت نفت گفت: پیشبینی میشود تقاضا برای نفت خام ایران در سال آینده میلادی به روزانه ۵/۲ میلیون بشکه برسد که باید ببینیم، به چه میزان این رقم قابل تحقق است. منصور معظمی در گفتوگو با خبرنگار شانا تصریح کرد: سال آینده تقاضای جهانی نفت خام در دنیا ١/١ میلیون بشکه افزایش خواهد یافت؛ این در حالی است که میزان افزایش تولید نفت کشورهای غیراوپک سال آینده ۸/۱ میلیون بشکه اعلام شده است. معاون برنامهریزی و نظارت بر منابع هیدروکربوری وزارت نفت گفت: بر اساس پیشبینیها تقاضا برای نفت خام اوپک سال آینده ٢٩ میلیون بشکه خواهد بود؛ در حالی که سطح کنونی تولید نفت در میان کشورهای عضو اوپک هماکنون ٣٠ میلیون بشکه اعلام شده است.
معاون برنامهریزی و نظارت بر منابع هیدروکربوری وزارت نفت گفت: پیشبینی میشود تقاضا برای نفت خام ایران در سال آینده میلادی به روزانه 5/2 میلیون بشکه برسد که باید ببینیم، به چه میزان این رقم قابل تحقق است. منصور معظمی در گفتوگو با خبرنگار شانا تصریح کرد: سال آینده تقاضای جهانی نفت خام در دنیا ١/١ میلیون بشکه افزایش خواهد یافت؛
این در حالی است که میزان افزایش تولید نفت کشورهای غیراوپک سال آینده ۸/۱ میلیون بشکه اعلام شده است.معاون برنامهریزی و نظارت بر منابع هیدروکربوری وزارت نفت گفت: بر اساس پیشبینیها تقاضا برای نفت خام اوپک سال آینده ٢٩ میلیون بشکه خواهد بود؛ در حالی که سطح کنونی تولید نفت در میان کشورهای عضو اوپک هماکنون ٣٠ میلیون بشکه اعلام شده است.وی با اشاره به آمار و ارقام منتشر شده مبنی بر بهبود وضعیت اقتصادی چین و آمریکا گفت: این نشانه مهمی برای بازار تقاضای انرژی است و بر این اساس پیشبینی میشود میزان تقاضا برای نفت خام ایران به ۵/۲ میلیون بشکه برای سال آینده برسد که باید ببینم، به چه میزان این رقم قابل تحقق است.
عراق، ونزوئلا و نیجریه به دنبال بازار نفت ایران
معظمی با اشاره به تمایل چین برای افزایش واردات نفت خام از روسیه و عراق گفت: با توجه به سرمایهگذاری شرکت سیانپیسی (CNPC) چین در توسعه میدانهای نفتی سیبری، آنها نیز به دنبال واردات ٣٠٠ هزار بشکهای نفت خام از روسیه هستند.وی افزود: هم اکنون چین روزانه ٥٠٠ هزار بشکه نفت از عراق وارد میکند که قرار است سال آینده این میزان به روزانه ٨٥٠ هزار بشکه افزایش یابد؛ علاوه بر این چینیها توافقهایی با طرف ترکمنستانی برای افزایش وارات گاز نیز انجام داده اند که این مسائل علائم خوبی برای بازار نفت ایران نیست و هم اکنون عراق، ونزوئلا و نیجریه در بازار جایگزین ایران شده اند. معاون برنامه ریزی و نظارت بر منابع هیدروکربوری وزارت نفت تصریح کرد: در چنین شرایطی متاسفانه عراقیها رفتار مناسب و دوستانه ای در برخورد با مشتریان نفت ایران نداشتهاند و از این رفتار آنها گلایهمند هستیم.
وی با اشاره به اقتصادی شدن برداشت نفت و گاز از منابع شل گفت: با توجه به شرایط کنونی، رقبا در تلاش برای کاهش سهم نفت ایران در بازارهای جهانی هستند، ولی مطمئنا این امر به زودی قابل تحقق نیست.
افزایش تولید و کاهش واردات و مصرف نفت خام در آمریکا
معاون برنامهریزی و نظارت بر منابع هیدروکربوری در تشریح روند تولید و مصرف نفت خام در آمریکا گفت: از سال ٢٠٠٧ تا ٢٠١٢ مصرف نفت خام در این کشور سیر نزولی داشته است؛ به گونه ای که میزان مصرف نفت خام در آمریکا در سال ٢٠٠٧، ١٩ میلیون و ٥٠٠ هزار بشکه بوده که این رقم در سال ٢٠١٣ به روزانه ١٨ میلیون و ٨٠٠ هزار بشکه رسیده است.وی افزود: میزان تولید نفت خام آمریکا در سال ٢٠٠٨ میلادی روزانه پنج میلیون بشکه بود و این رقم در سال ٢٠١٣ به روزانه هفت میلیون و ٣٠٠ هزار بشکه افزایش یافت، ضمن آنکه میزان واردات نفت خام این کشور نیز از روزانه ١٠ میلیون بشکه در سال ٢٠٠٧ به روزانه هفت میلیون و ٨٠٠ هزار بشکه در سال ٢٠١٣ رسید.
ارسال نظر