درصورت تکمیل
میدان فروزان روزانه یک میلیون دلار درآمدزایی خواهد داشت
افزایش برداشت نفتخام از میدان مشترک نفتی فروزان که قرار بود اواخر امسال محقق شود در خوشبینانهترین حالت به اواخر سال ۱۳۹۳ موکول شد. تاخیر در توسعه این میدان مشترک با عربستان در حالی است که این کشور عربی ۱۰ برابر ایران از این میدان برداشت می کند. به گزارش «ایسنا» قائم مقام شرکت مهندسی و ساخت تاسیسات دریایی با اعلام اینکه سعی بر این است که پروژه توسعه میدان مشترک نفتی فروزان تا پایان سال ۹۳ تکمیل شود، گفت: در صورت تکمیل این پروژه تولید نفت خام این میدان روزانه ۱۰۰ هزار بشکه و تولید گاز ۲۵۰ میلیون فوتمکعب افزایش خواهد یافت.
افزایش برداشت نفتخام از میدان مشترک نفتی فروزان که قرار بود اواخر امسال محقق شود در خوشبینانهترین حالت به اواخر سال ۱۳۹۳ موکول شد. تاخیر در توسعه این میدان مشترک با عربستان در حالی است که این کشور عربی ۱۰ برابر ایران از این میدان برداشت می کند. به گزارش «ایسنا» قائم مقام شرکت مهندسی و ساخت تاسیسات دریایی با اعلام اینکه سعی بر این است که پروژه توسعه میدان مشترک نفتی فروزان تا پایان سال ۹۳ تکمیل شود، گفت: در صورت تکمیل این پروژه تولید نفت خام این میدان روزانه ۱۰۰ هزار بشکه و تولید گاز ۲۵۰ میلیون فوتمکعب افزایش خواهد یافت. امیرسعید نجفی حقی با اشاره به اینکه دو جکت این میدان نصب شده است، گفت: با توجه به اینکه کارفرما عجله زیادی برای تکمیل این پروژه داشت ساخت دو سکوی تولیدی و اقماری میدان مشترک فروزان به همکاران خارجی این شرکت سپرده شده است.
وی در مورد آخرین وضعیت پیشرفت ساخت دو سکوی مورد نظر نیز اظهار کرد: در ابتدا روند ساخت این دو سکو به خوبی پیش میرفت، اما با تشدید تحریمها و افزایش مشکلات تزریق پول روند این پروژه با کندی مواجه شد. نجفیحقی ادامه داد: طبق برنامه باید ساخت سکوی اقماری میدان نفتی فروزان دی ماه ۹۲ و سکوی تولیدی آن مهرماه ۹۳ به اتمام میرسید، اما به دلیل مشکل تامین مالی توافقی با همکار خارجی صورت گرفت که سکوی اقماری را تیرماه ۹۳ و سکوی تولیدی را فروردینماه ۹۴ تحویل دهد. قائم مقام شرکت مهندسی و ساخت تاسیسات دریایی ابراز امیدواری کرد که با وجود تاریخهای مشخص شده برای این سکوها توسعه میدان فروزان تا پایان سال ۹۳ تکمیل شود. وی با اشاره به اینکه خط لوله ۱۰۰ کیلومتری میدان فروزان نصب شده است، گفت: تا یکماه آینده نیز عملیات پایانی و زیرسطحی این خط انجام خواهد شد.
به گزارش «ایسنا» میدان نفتی فروزان در ۱۰۰ کیلومتری جنوب غربی جزیره خارک واقع شده است و در سال ۱۳۴۵ با ذخیره نفت درجای دو میلیارد و ۳۰۹ میلیون بشکه کشف شد. هماکنون آخرین وضعیت برداشت ایران از میدان مشترک نفتی فروزان روزانه حدود ۴۰ هزار بشکه است که با اجرای طرح توسعه حجم تولید آن به ۱۰۰ هزار بشکه خواهد رسید.
علاوه بر این، هدف از اجرای طرح توسعه میدان فروزان که عربها آن را «مرجان» مینامند، ساخت تاسیسات جدید برای ارسال گازهای همراه نفت به جزیره خارک بهمنظور جلوگیری از سوزاندن آن، بررسی ظرفیت افزایش بیشتر تولید فروزان و شناسایی لایههای جدید تولیدی آن است.
با تکمیل طرح توسعه میدان فروزان، به جای سوزاندن روزانه ۲۵۰ میلیون فوت مکعب گاز همراه نفت، این حجم از گاز به عنوان خوراک به ان.جی ال خارک منتقل میشود و بر همین اساس روزانه حدود یک میلیون دلار درآمدزایی صورت میگیرد. البته شرکت نفت سعودی «آرامکو» عربستان با همکاری شرکت «مک درموت» آمریکا نیز در حال توسعه میدان نفتی فروزان است و در حال حاضر برداشت این کشور از این میدان حدود ۴۰۵ هزار بشکه در روز اعلام شده است که تقریبا ده برابر حجم برداشت ایران است.
ارسال نظر