توسعه ۳فاز پارسجنوبی در گرو ۲۵۰ میلیون دلار
گروه نفت و پتروشیمی: در نشست روزگذشته شرکت مهندسی و ساخت تاسیسات دریایی ایران، معاون اجرایی این شرکت در ابتدای این نشست با تقدیر از تدابیر اتخاذ شده توسط دولت جدید و اقدامات چند هفته اخیر هیات وزیران در راستای حل مشکلات کشور، ابراز امیدواری کرد: با ادامه یافتن این حرکتها و با ایجاد نور امید در تمامی اقشار جامعه در راه رسیدن به اهداف جامعه اسلامی حرکت خواهیم کرد. نجفی ضمن اشاره به رفع تحریم شرکت کشتیرانی و ۱۷ شرکت وابسته به آن به بیان مشکلات ایجاد شده توسط تحریمها برای این شرکت در دو سال اخیر پرداخت و افزود: در این مدت از لحاظ همکاری با پیمانکاران ، انتقال پول و تعاملات مالی مشکلات عدیده ای داشتیم، ولی اکنون با توجه به رفع تحریمها زمینه برای فعالیتهای شرکت در پروژههای بینالمللی و فراساحلی فراهم خواهد شد، همچنین این امکان وجود دارد که بتوان از کشورهای تحریم کننده ادعای خسارت هم کرد.
گروه نفت و پتروشیمی: در نشست روزگذشته شرکت مهندسی و ساخت تاسیسات دریایی ایران، معاون اجرایی این شرکت در ابتدای این نشست با تقدیر از تدابیر اتخاذ شده توسط دولت جدید و اقدامات چند هفته اخیر هیات وزیران در راستای حل مشکلات کشور، ابراز امیدواری کرد: با ادامه یافتن این حرکتها و با ایجاد نور امید در تمامی اقشار جامعه در راه رسیدن به اهداف جامعه اسلامی حرکت خواهیم کرد.
نجفی ضمن اشاره به رفع تحریم شرکت کشتیرانی و ۱۷ شرکت وابسته به آن به بیان مشکلات ایجاد شده توسط تحریمها برای این شرکت در دو سال اخیر پرداخت و افزود: در این مدت از لحاظ همکاری با پیمانکاران ، انتقال پول و تعاملات مالی مشکلات عدیده ای داشتیم، ولی اکنون با توجه به رفع تحریمها زمینه برای فعالیتهای شرکت در پروژههای بینالمللی و فراساحلی فراهم خواهد شد، همچنین این امکان وجود دارد که بتوان از کشورهای تحریم کننده ادعای خسارت هم کرد.
امیر سعید نجفی در ادامه با اشاره به سفر مهندس زنگنه در کمتر از ده روز پس از رای اعتماد مجلس به عسلویه و بازدید مفصل وی از بزرگترین پروژه گازی کشور اظهار کرد: وزیر نفت در این سفر با بیان سیاستهای کلی دولت جدید در رابطه با پروژههای پارس جنوبی، تکمیل فازهای ناتمام این میدان گازی را اولویت نخست خود در وزارت نفت اعلام کرد. از جمله این سیاستها میتوان به خودکفایی پارسجنوبی، تسریع بهرهبرداری فازهای نیمه تمام یا رو به اتمام و همچنین تکمیل نیازمندیها و تامین مطالبات قطعی پیمانکاران اشاره کرد.
وی ضمن تاکید بر اهمیت توسعه پارس جنوبی و عدم النفع کشور طی سالهای اخیر از این ثروت ملی تشریح کرد: درآمد روزانه ناشی از تکمیل فازهای ناتمام پارس جنوبی روزانه معادل ۸ تا ۱۵ میلیون دلار و این سود در سال معادل مبلغ ۳ تا ۵ میلیارد دلار خواهد بود. به همین دلیل لازم است در راستای برنامههای وزیر نفت هرچه زودتر با اهتمام به تکمیل بخش فراساحل از فرار گاز به سمت قطر جلوگیری کنیم.
وی در ادامه نشست با اشاره به پروژههای انجام شده توسط شرکت مهندسی و ساخت دریایی ایران و ارزش ۲/۲ میلیارد دلاری آنها، تشریح کرد: این شرکت از ابتدای تاسیس تاکنون موفق به ساخت ۲۲ سکو، ۷۰ نصب سنگین و ۲۲ هزار کیلومتر لوله گذاری کف دریا شده که ۳۳ مورد از نصبهای سنگین در سال ۹۰ محقق شده است. در حال حاضر ۱۵ پروژه به ارزش تقریبی ۷ میلیارد دلار در مراحل مختلف پیشرفت قراردارند.
وی با اشاره به اینکه بیش از ۲ سال است که ریالی به بخش دریایی فازهای ۱۵ و ۱۶ میدان گازی پارسجنوبی پرداخت نشده و حدود یک سال است که بخش دریایی فاز ۱۷ و ۱۸ پولی دریافت نکرده است، مطالبات قطعی شرکت مهندسی و ساخت دریایی ایران را ۴۲۹ میلیون دلار اعلام کرد و افزود: مجموع مطالبات سه فاز ۱۲، ۱۷ و ۱۸ حدود ۲۵۰ میلیون دلار است. وی همچنین اعلام کرد وضعیت تامین مالی فاز ۱۲ به عنوان بزرگترین فاز پارسجنوبی فاجعه آمیز است، درحالی که درآمدزایی این فاز برای کشور ۱۵ میلیون دلار در روز است و در صورت تحقق این بدهی و رسیدگیهای لازم باتوجه به نصب یکی از سکوهای سه گانه فاز ۱۲، این فاز تا نیمه اول سال آینده به بهرهبرداری کامل خواهد رسید.
وی با اشاره به پیشرفت ۹۵ درصدی سکوی دوم فازهای ۱۷ و ۱۸تشریح کرد: به دلیل مشکلات کارفرما اندکی تاخیر به وجود آمده است که به دلیل نصب تاسیسات فراساحل تا یک سال آینده به نتیجه کامل میرسد، ولی به دلیل برخی موانع، کشور از سود ۳ تا ۵ میلیارد دلاری هر فاز در سال محروم مانده است. به گفته وی، متاسفانه تناسبی بین اهمیت این پروژهها و توجهی که به آنها میشود وجود ندارد، در صورتی که با تامین مطالبات فازهای ۱۲، ۱۷ و ۱۸ مشکلات تکمیل فازها حل خواهد شد.
نجفی با تشریح وضعیت بخش فراساحل دیگر فازهای پارس جنوبی گفت: فاز ۹ و ۱۰ کامل شده و در مرحله بهره برداری قرار دارد. در حوزه فاز ۱۴ نیز مسوولیت حفاری ۲۲ حلقه چاه و جکتهای ۴ گانه این فاز به عهده این شرکت است و تاکنون ۲۳۵ کیلومتر لوله گذاری آن تامین شده است. وی در ادامه پیشرفت دریایی اکثر فازها را بهتر از خشکی توصیف کرد و افزود: فاز ۱۴، ۵۷ درصد در بخش فراساحل پیشرفت داشته است. نجفی همچنین فاز ۱۹ را مهمترین فاز جدید مرزی برشمرد و پیشرفت بخش دریایی این فاز را ۶۵ درصد ارزیابی کرد. وی وضعیت فازهای ۲۰ و ۲۱ را مشابه فاز ۱۹ اعلام و تشریح کرد: در حال حاضر پیشرفت فراساحل این فازها ۷/۵۸ درصد است و بعد از احداث کانال دریایی عملیات لولهگذاری انجام خواهد شد.
معاون اجرایی شرکت مهندسی و ساخت تاسیسات دریایی ایران در پایان این نشست، با تاکید بر وضعیت مالی بحرانی فازهای پارس جنوبی ابراز امیدواری کرد، با رسیدگی مسوولان برای حل مشکلات فازهای اولویت دار پارس جنوبی مطالبات پیمانکاران هرچه زودتر پرداخت شود.
ارسال نظر