تعریف مگاپروژه وزارت صمت برای بهبود سریع تولید پلیپروپیلنها
به گزارش اینپیا این جلسه با حضور حسامزاده، مدیرکل دفتر صنایع شیمیایی و پلیمری وزارت صمت و همکاران، فرقانی از سازمان حمایت و همکاران همچنین برخی از اعضای هیاتمدیره انجمن ملی صنایع پلیمر ایران و انجمن کامپاند و مستربچ برگزار شد. این هماندیشی در پی رقابتهای عجیب هفتههای اخیر گروه کالایی پلیپروپیلنها تشکیل شد.
با توجه به اهتمام حداکثری دولت برای تامین بنزین، بخشی از خوراک مایع موردنیاز صنایع پتروشیمی با کاهش تولید روبهرو شده که این موضوع به کاهش تولید الفین (پروپیلن) انجامیده و نهایتا منجر به افت راندمان تولید در زنجیره ارزش محصولات در گروه کالایی پلیپروپیلنها شده و تب رقابت را در بورسکالا به شدت بالا برده است. در این میان، اورهال پتروشیمیهای جم و ایلام هم مزید بر علت شده تا روزهای اخیر شاهد رقابت عجیبی در این گروه کالایی باشیم.
اعضای انجمن ملی صنایع پلیمر ایران در این جلسه در گفتوگو با برادران پیشنهاد تعریف مگاپروژه زنجیره ارزش محصولات پلی پروپیلنی برای افزایش سریع تولید را مطرح کردند که با توجه به اصلاح فرآیند فعلی، امکان بهبود سریع حجم تولید و رشد عرضهها فراهم شود. این بسته پیشنهادی شامل بندهای مختلفی است که اهتمام حداکثری صنایع پتروشیمی به تامین و تولید در زنجیره ارزش این ماده بسیار مهم پلیمری را در بر میگیرد. برادران ضمن استقبال از این پیشنهاد بخشی از بدنه اجرایی وزارت صمت را مکلف به تدوین سریع برنامهای برای اصلاح وضعیت موجود به منظور افزایش راندمان تولید کرد. این طرح که با همکاری انجمن ملی صنایع پلیمر ایران انجام خواهد شد اولین جلسه آن روز شنبه برگزار میشود.
تاکنون پیگیریهای بسیاری برای حمایت از بازار پلیپروپیلنها توسط انجمن ملی صنایع پلیمر ایران صورت گرفته که از آن جمله میتوان به مکاتبات گسترده با وزارت نفت و صمت، گفتوگوها با شاهمیرزایی مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی و محتشمیپور معاون صنایع معدنی و فرآوری مواد وزارت صمت و مدیران کل وزارتخانههای صمت و نفت همچنین طرح موضوع در کمیته تخصصی پتروشیمی اشاره کرد که جلسه فوقالذکر آخرین حلقه از زنجیره اقدامات ذکر شده بود. مهمترین اتفاقی که در هفتههای اخیر بهویژه در هفته جاری روی داد کاهش محسوس عرضه پلیپروپیلنها بود به صورتی که رقابتها این گروه کالایی را به سطوحی رسانده که در سالهای اخیر بیسابقه بوده است.