به گزارش «ایسنا»، جلیل سالاری روز چهارشنبه هشتم تیر در جمع خبرنگاران از بر‌گزاری دومین جلسه به‌منظور تاسیس پتروپالایشگاه «شهید سلیمانی» خبر داد و اظهار کرد: براساس جلسه صبح روز گذشته موارد و بندهای قانونی در ساخت این پتروپالایشگاه مصوب شد. بدین ترتیب در حدود ۴۳۸ هکتار زمین در جوار پالایشگاه میعانات‌ گازی ستاره خلیج‌فارس در بندرعباس به پتروپالایشگاه «شهیدسلیمانی» اختصاص داده شده است.  سالاری با اشاره به مشخص‌شدن سهامداران این پتروپالایشگاه بیان کرد: شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی، شرکت صنایع پتروشیمی خلیج‌فارس، شرکت گروه توسعه انرژی تدبیر، شرکت سرمایه‌گذاری اهداف و صندوق توسعه ملی سهامداران پتروپالایشگاه شهید سلیمانی را تشکیل می‌دهند.  وی با بیان اینکه سهم شرکت ملی پالایش و پخش در این پتروپالایشگاه ۲۰‌درصد خواهد بود، ادامه داد: باتوجه به تکلیفی که در قانون ۱۴۰۱ مشخص شده است، درخصوص بحث حمایت از توسعه صنایع پایین‌دستی و ایجاد پتروپالایشگاه قرار بر این شد که وزارت نفت با استفاده از توان بخش‌خصوصی یک پالایشگاه با ظرفیت ۳۰۰‌هزار بشکه‌ای احداث کند. 

وی ادامه داد: در این راستا به‌منظور آغاز اقدامات اجرایی مطالعات امکان‌سنجی آغاز شد. باتوجه به میزان نفت‌خامی که برای این پروژه در نظر گرفته‌شده بود، ظرفیت پالایشگاه نیز مشخص شد.  طبق اعلام وزارت نفت، سالاری بیان کرد: ترکیب و تنوع تولیدات در این پالایشگاه با توجه به حداکثر تولیدات محصولات پتروشیمی و خروجی محصولاتی چون بنزن و زایلین، پروپلین، بوتان، پلی‌پروپیلن و... دیده شده است.  به گفته معاون وزیر در امور پالایش و پخش به موازات این اقدامات تشریفات مجوز شورای اقتصاد آن نیز برگزار شد. در ادامه مشارکت‌‌‌‌‌‌‌‌‌ شرکا نیز باید شکل می‌‌‌‌‌‌‌‌‌گرفت. در این راستا سهامداران مشخص ‌شدند، به‌عنوان مثال صندوق توسعه ملی هم اظهار علاقه‌مندی کرد تا با سهم ۲۰‌درصدی وارد این طرح شود. سالاری گفت: پس از بر‌گزاری جلسات توافق‌نامه‌های فی‌مابین شکل گرفت و مراحل انتخاب اعضای هیات‌مدیره وثبت شرکت انجام‌شده است. وی با اشاره به جانمایی این طرح نیز بیان کرد: مکان‌یابی این طرح در جوار پالایشگاه ستاره خلیج‌فارس باتوجه به زیرساخت‌ها و امکاناتی که قبلا پیش‌بینی شده است، با الحاق به منطقه ویژه اقتصادی تعیین‌شده است. 

سالاری تاکید کرد: پتروپالایشگاه شهیدسلیمانی یکی از پروژه‌‌‌‌‌‌‌‌‌های مهمی است که هم توسعه زنجیره ارزش را در آن خواهیم داشت و هم بخشی از فرآورده‌های نفتی را با شبکه خطوطی که پیش‌بینی کرده‌ایم به مرکز کشور برای تامین نیاز سوخت انتقال خواهیم داد.  مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش با اشاره به اینکه این پتروپالایشگاه نخستین پروژه ما در حوزه تلفیق پالایش و پتروشیمی است، تاکید کرد: در این پتروپالایشگاه به‌دنبال ایجاد ارزش‌افزوده و جلوگیری از خام‌فروشی هستیم. امری که هم نگاه دولت است و هم در سند تحول پیش‌بینی شده است. به گفته سالاری چالش‌‌‌‌‌‌‌‌‌هایی که به‌صورت جداگانه در هردوبخش پالایشی و پتروشیمی از گذشته وجود داشته است، در این روند تلفیقی به لحاظ تامین خوراک عملا کل زنجیره در یک مجموعه پیش‌بینی می‌شود به حداقل می‌رسد. 

وی با اشاره به اهمیت پروژه بیان کرد: درخصوص تولید و انتقال، دانش فنی، اشتغالزایی و به‌کارگیری توانایی شرکت‌های داخلی و ظرفیت دانش‌بنیان‌‌‌‌‌‌‌‌‌ها این امر بسیار اثرگذار است. همچنین فرصت استمرار را برای حضور در بازارهای جهانی فراهم می‌کند. مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش با اشاره به طرح‌های پالایشی تعریف‌شده در منطقه هرمزگان بیان کرد: با احتساب ظرفیت پالایشگاه‌‌‌‌‌‌‌‌‌های موجود و تعریف طرح‌های جدید، ظرفیت پالایشی هرمزگان از لحاظ استراتژیک به بیش از یک‌میلیون بشکه می‌رسد که ضرورت دارد ذخیره‌‌‌‌‌‌‌‌‌سازی فرآورده‌ها به موازات آن افزایش یابد و زیرساخت‌های جدیدی در بخش ظرفیت‌‌‌‌‌‌‌‌‌های دریایی، صادرات و اسکله ایجاد شود.  سالاری در پایان با اشاره به تصویب اساسنامه این شرکت تصریح کرد: پیشتر با توجه به گستردگی این طرح پالایشی و به‌منظور عدم‌حبس تولیدات در بندرعباس باتوجه به توسعه ظرفیت پالایشی در این منطقه و ضرورت توسعه انبارهای ذخیره‌‌‌‌‌‌‌‌‌سازی فرآورده‌های نفتی، تفاهم‌نامه تامین‌مالی به‌منظور احداث انبار نفت شهید‌مهدوی در اوایل سال‌جاری امضا شد تا شاهد افزایش ۶۰۰‌میلیون لیتری ظرفیت ذخیره‌‌‌‌‌‌‌‌‌سازی دراین منطقه عملیاتی باشیم.  طرح پتروپالایشگاه شهید‌سلیمانی با ظرفیت ۳۰۰‌هزار بشکه از جمله اقدامات دولت سیزدهم به‌منظور ممانعت از واردات بنزین در کشور و تنوع در سبد تولیدات است که علاوه‌بر تولید سوخت، محصولات پتروشیمیایی را نیز تولید می‎کند.