گفتوگوهای برلین-دوحه در زمینه تامین انرژی
به گزارش خبرگزاری رویترز از برلین، جورج کوکیس، مسوول دفتر اجرایی صدراعظم آلمان روز شنبه (۲۱ اسفندماه) اعلام کرد که دولت آلمان که برای کاهش وابستگی خود به نفت و گاز روسیه تلاش میکند، این هفته درباره تامین انرژی با قطر گفتوگو کرد. وی در توییتر اظهار کرد: درباره همکاری دوجانبه بهویژه در زمینه انرژی و سرمایهگذاری شرکتها گفتوگو کردیم. این مقام آلمانی افزود که روز چهارشنبه (۱۸ اسفندماه) با شیخ محمدبنعبدالرحمان آل ثانی، معاون نخستوزیر قطر که همچنین ریاست صندوق سرمایهگذاری دولتی قطر را نیز بهعهده دارد، گفتوگو کرده است. آلمان که در سالجاری میلادی آخرین نیروگاه هستهای خود را تعطیل میکند، قصد دارد نخستین پایانه گاز طبیعی مایعشده (LNG) خود را در مدت ۲ سال بسازد. آمریکا بهتازگی درباره عرضه گاز به اروپا با چند کشور از جمله قطر مذاکره کرده است. احتمال دارد قطر ۱۰ تا ۱۵درصد از حجم حملونقل LNG خود را به سوی اروپا منحرف کند، این کشور قصد دارد ظرفیت تولید LNG خود را تا سال ۲۰۲۷ افزایش دهد و از ۷۷میلیون تن به ۱۲۶میلیون تن در سال برساند. اورسولا فون درلاین، رئیس کمیسیون اروپا روز جمعه (۲۰ اسفندماه) در این باره گفت: کمیسیون اروپا در پی حمله روسیه به اوکراین در حال بررسی طرحهایی برای حذف تدریجی وابستگی اتحادیه اروپا به گاز، نفت و زغالسنگ روسیه در پنج سال آینده است.
استقلال انرژی آلمان از روسیه در کمتر از یک سال
در همین حال، رابرت هابک، وزیر اقتصاد آلمان اظهار کرد که قصد دارد این کشور را در کمتر از یک سال از زغالسنگ و نفت روسیه مستقل کند. معاون صدراعظم آلمان اعلام کرد کشورش تا پاییز از زغالسنگ روسیه و احتمالا تا پایان سالجاری میلادی از نفت روسیه بینیاز خواهد شد اما استقلال از واردات گاز به راحتی امکانپذیر نیست. بهگزارش راشاتودی، هابک ادعا کرده وابستگی شدید کشورش به عرضه انرژی روسیه تا پایان سالجاری میلادی پایان خواهد یافت. طبق گفته هابک، آلمان تا فصل پاییز از زغالسنگ روسیه بینیاز خواهد شد. این مقام ارشد آلمانی اضافه کرد انتظار میرود وابستگی کشورش به نفت خام روسیه هم تا آن زمان تقریبا پایان یابد.
وی در یک مصاحبه مطبوعاتی گفت: «ما هر روز و گاهی هرشب برای کاهش وابستگی به نفت و زغالسنگ و گاز روسیه کار میکنیم.» آخرین اطلاعات وزارت اقتصاد آلمان نشان میدهد سهم نفت روسیه در واردات انرژی آلمان ۳۵درصد است و سهم آن در واردات زغالسنگ به حدود ۵۰درصد میرسد. وی گفت: «اگر موفق شویم، تا پاییز از زغالسنگ روسیه و احتمالا تا پایان سالجاری میلادی از نفت روسیه بینیاز خواهیم شد.» هابک تاکید کرد: «استقلال از واردات گاز سختتر است چون ظرفیت واردات گاز طبیعی مایع را نداریم.» وی در اوایل همین هفته اعلام کرده بود بحران اوکراین باعث میشود مشتریان سوختهای فسیلی روسیه بیشازپیش بهدنبال استقلال انرژی با تقویت منابع تجدیدپذیر باشند.