پالایشگاههای آمریکایی مشتری نفت عراق و کانادا شدند
شرکت رویالداچشل که بزرگترین تولیدکننده نفت در خلیج مکزیکوی آمریکاست، هفته جاری اعلام کرد آسیب بهتاسیسات انتقال فراساحلی میزان عرضه نفت ترش «مارس» را تا اوایل سال میلادی آینده محدود میکند. گرید نفتی ترش «مارس» از سوی پالایشگاههای منطقه گالفکوست آمریکا بهمیزان بالایی مصرف میشود و شرکتهای کرهجنوبی و چین هم مشتریان بزرگ این گرید نفتی آمریکایی هستند.
اداره ایمنی و اجرایی محیطزیست آمریکا اعلام کرده که ۳۱ سکوی نفتی تا روز پنجشنبه بسته بودند و تولیدشان مجموعا ۲۹۴ هزار و ۴۱۴بشکه از دست رفت. در مجموعا توفانی که اواخر اوت از منطقه عبور کرد باعث از دست رفتن ۱/ ۳۰میلیون بشکه تولید شد و آیدا را ویرانگرترین توفان برای اپراتورهای نفت در ۱۳سال اخیر ساخت.
آمریکا اکنون بیش از سه میلیون بشکه در روز نفت صادر میکند که عمده آن از گلفکاست است. با بهبود تقاضا برای سوخت و بازگشت آن بهسطح پیش از شیوع پاندمی، پالایشگاهها باید برای جبران از دست رفتن تولید نفت مارس، گریدهای نفتی دیگری تامین کنند.
از دست رفتن تولید ۲۵۰ هزار بشکه در روز نفت مارس باعث شده است بعضی از پالایشگاههای آمریکایی بهدنبال جایگزین برای تحویل در سه ماهه چهارم باشند. بهگفته معاملهگران، نفت بصره عراق یکی از گزینههای مورد نظر این پالایشگاههاست. سایر شرکتها از مخازن آمریکا نفت ترش دریافت کردهاند.
نفت بصره در اختلالات گذشته هم مورد توجه قرار گرفت. در سال ۲۰۱۹ که تحریمهای آمریکا علیه ونزوئلا باعث توقف واردات از این کشور آمریکایجنوبی شد، پالایشگاههای گلفکاست خرید محمولههای نفت عراقی را افزایش دادند. صادرکنندگان نفت سنگین کانادا هم از این وضعیت سود بردند.
شرکتهای اکسونموبیل و پلاسید ریفاینینگ از ذخایر استراتژیک آمریکا نفت دریافت کردهاند تا نیازهای فوری آنها برای نفت ترش تامین شود. یک معاملهگران نفت آمریکایی گفت: پالایشگاههایی که بهجایگزینی برای نفت «مارس» نیاز دارند، نفتترش از ذخایر استراتژیک درخواست کردند. بسیاری دیگر هم محمولههای بیشتری از نفت بصره برای تحویل در اکتبر خریداری کردهاند که قیمتش بهعنوان نفت ترش بسیار مناسب بوده است.
نفت «مارس» اوایلماه جاری یک دلار و ۵۰ سنت بالاتر از وستتگزاساینترمدییت معامله میشد اما روز چهارشنبه دو دلار و ۲۵ سنت پایینتر از قیمت پایه نفت آمریکا بود و بهسطح پیش از وقوع توفان بازگشت. اکثر ۹ پالایشگاه آمریکایی که تولیدشان را در زمان وقوع توفان آیدا متوقف کردهاند، فعالیتشان را ازسرگرفتهاند.