وضعیت پتروشیمیها و کارت سوخت با حضور وزیر نفت بررسی شد
زنگنه همچنین یادآور شد: بیش از ۹۰ درصد ارز پتروشیمی به سامانه نیما برمیگردد، سال گذشته صادرات پتروشیمی بالای ۱۱ میلیارد دلار بوده که بیش از ۹ میلیارد دلار آن به سامانه برگشته و مابقی صرف پتروشیمیها شده است. عملکرد پتروشیمیهای خصوصی نیز خوب بوده است. تمام منابع حاصل از صادرات فرآوردههای نفتی توسط دولت نیز به خزانه برمیگردد و کاملا در اختیار بانک مرکزی است.
تولید پتروشیمیها تا پایان سال ۹۹ به ۱۰۰ میلیون تن میرسد
وی با تاکید بر اینکه وزارت نفت در بحث قیر مسوولیت و نظارتی ندارد، گفت: تولید پتروشیمیها طبق برنامه ششم تا اواخر سال ۱۳۹۹، به ۱۰۰ میلیون تن میرسد، در این زمینه جهش خوبی داریم و عملیات فاز ۱۱ نیز امسال شروع خواهد شد. زنگنه درخصوص مخازن مشترک، تصریح کرد: ما دو ناحیه اصلی داریم؛ یکی غرب کارون که با عراق مشترک است که ظرفیت ما بیش از ۳۰۰ هزار بشکه است اما در حال حاضر و قبل از آن ۵۰ هزار بشکه بوده است، با این حال پیشرفت ما در این زمینه از عراق بیشتر بوده است. ناحیه دیگر در پارسجنوبی است که با قطر مشترک است و تولید ما در در حال حاضر دو برابر شده و از نظر تولید روزانه نیز از قطر جلوتر هستیم.
تنها ۵ درصد مردم از کارت سوخت استفاده میکنند
وی با اشاره به اینکه در دریای مازندران حدود و تفکیکی برای نفت تعیین نشده است، در پاسخ به سوال نمایندگان درباره کارت سوخت گفت: بیش از ۹۰ درصد مردم کارت سوخت دارند اما تنها ۵ درصد از کارت خود استفاده میکنند. وزیر نفت خاطرنشان کرد: وزارت نفت در مورد فروش فرآوردهها هیچ مشکلی ندارد، بالاترین رقم صادرات کشور در فرآوردهها در ماه مرداد اتفاق افتاد و بیش از ۴ برابر دولت قبل فرآورده صادر کردیم. قیر نیز از طریق بورس عرضه میشود و قیمت آن نزدیک به قیمت بینالمللی است. در واقع شرکت نفت وزارتخانه قیر تولید نمیکند و این اقدام توسط بخش خصوصی تولید میشود.
ارسال نظر