افت قیمت نفت با اهرم چین و آمریکا
این اهرم در حالی به قیمتهای دیروز فشار وارد کرد که یک روز پیش از آن و در معاملات روز پنجشنبه، نفت شاخص برنت با رشد ۲ دلاری همراه شده بود. این میزان رشد تولید در پی افزایش نگرانیها از تداوم کاهش عرضه نفت خام ونزوئلا و همچنین تن ندادن اوپک به پیشنهاد رشد تولید در نشست این ماه رقم خورد. ونزوئلا که عضوی از اوپک است، علاوه بر مشکلات بیشمار اقتصادی، با تحریمهای آمریکا مواجه است. به همین دلیل تولید نفت خام این کشور بیش از پیش در معرض خطر قرار گرفته است. در حال حاضر، ونزوئلا در کنار معضل افت تولید، یک ماه از برنامه خود برای تحویل نفت خام به مشتریانش در پایانههای اصلی صادرات عقب است و حتی ممکن است برخی قراردادها در پی این مشکلات متوقف شوند.
به گزارش «دنیای اقتصاد»، روز گذشته و تا لحظه تنظیم این گزارش، قیمت هر بشکه نفت خام برنت با ۳۶ سنت کاهش قیمت به ۹۶/ ۷۶ دلار بر بشکه رسید. نفت خام آمریکا نیز با ۸ سنت افت قیمت در هر بشکه، با قیمت ۸۷/ ۶۵ دلار بر بشکه معامله شد.آنطور که گزارش روز گذشته رویترز نشان میدهد، آمارهای گمرکی نشان میدهد، میزان واردات نفت چین در ماه مه، از رکوردی که در ماه قبل از آن به ثبت رسانده بود فاصله گرفته است. پالایشگاههای دولت چین در حال ورود به دوره تعمیرات هستند. به همین علت میزان واردات نفت چین در ماه مه به ۰۵/ ۳۹ میلیون تن، معادل ۲/ ۹ میلیون بشکه در روز رسیده، در حالی که این رقم در ماه آوریل ۶/ ۹ میلیون بشکه بوده است. همچنین دیگر عامل تضعیف قیمت نفت، افزایش تولید نفت آمریکا بوده که در هفته گذشته به رقم بیسابقه ۸/ ۱۰ میلیون بشکه در روز رسیده است.
تولید نفت آمریکا از اواسط سال ۲۰۱۶ تاکنون ۲۸ درصد رشد داشته که بهطور متوسط ۳/ ۲ درصد رشد را در ماه تجربه کرده است. به این ترتیب آمریکا در حال نزدیک شدن به میزان تولید بزرگترین تولیدکننده نفت جهان یعنی روسیه است که در حال حاضر روزانه ۱۱ میلیون بشکه تولید میکند. افزایش تولید نفت آمریکا موجب شده تا قیمت نفت وست تگزاس اینترمدیت نسبت به نفت برنت به شدت کاهش یابد و شکاف قیمت بین این دو شاخص نفتی به بالاترین رقم از سال ۲۰۱۵ یعنی بیش از ۱۱ دلار در هر بشکه برسد. به رغم کاهش قیمتهای روز جمعه، قیمت نفت برنت همچنان ۱۵ درصد بالاتر از رقمهای ابتدای امسال است و آنطور که بانک Jefferies آمریکا در رابطه با شرایط بازار در یک گزارش اعلام کرده است؛ «عرضه و تقاضا همچنان در بازار بسیار به یکدیگر نزدیک هستند.»
ارسال نظر