شرکت شل از میدان نفتی مجنون عراق خارج شد
تسنیم: شرکت شل اعلام کرد، بعد از مذاکرات طولانی با دولت عراق بر سر برنامه توسعه میدان نفتی مجنون از این پروژه خارج میشود. به گزارش پایگاه خبری پلاتس، شرکت شل اعلام کرد بعد از مذاکرات طولانی در مورد یک برنامه توسعه تولید و افزایش تولید از رقم ۲۲۰ هزار بشکه فعلی، از پروژه میدان عظیم نفتی مجنون عراق خارج میشود. شل گفته بر اساس یک برنامه زمانبندی که هنوز نهایی نشده است، توافق کرده که منافع خود در این میدان عراقی واقع در نزدیکی مرز ایران را «بهصورت دوستانه و یک توافق موردقبول طرفین» رها کند.
تسنیم: شرکت شل اعلام کرد، بعد از مذاکرات طولانی با دولت عراق بر سر برنامه توسعه میدان نفتی مجنون از این پروژه خارج میشود. به گزارش پایگاه خبری پلاتس، شرکت شل اعلام کرد بعد از مذاکرات طولانی در مورد یک برنامه توسعه تولید و افزایش تولید از رقم ۲۲۰ هزار بشکه فعلی، از پروژه میدان عظیم نفتی مجنون عراق خارج میشود. شل گفته بر اساس یک برنامه زمانبندی که هنوز نهایی نشده است، توافق کرده که منافع خود در این میدان عراقی واقع در نزدیکی مرز ایران را «بهصورت دوستانه و یک توافق موردقبول طرفین» رها کند. شل در بیانیهای اعلام کرد: «شل در صورت عدم خروج از این میدان با تمام توان در برابر دولت عراق متعهد میبود.
با خروج از مجنون، شل در موضعی قویتر برای تمرکز بر تلاش هایش برای توسعه و رشد شرکت گاز بصره و پروژه پتروشیمی نبراس قرار خواهد داشت.» شرکت شل اولین شرکت عمده نفتی فعال در یک میدان نفتی عراق است که از یک پروژه خدمات فنی در این کشور خارج میشود. شرکت استاتاویل، شریک کوچکتر شرکت لوکاویل در میدان کورنایغربی ۲، در سال ۲۰۱۲ میلادی به دنبال تشدید تهدیدهای امنیتی از عراق خارج شده بود. میدان نفتی مجنون که بر اساس برآورد دولت عراق ۳۸ میلیارد بشکه نفت در خود دارد، در سال ۲۰۱۳ میلادی به کنسرسیومی متشکل از شرکتهای شل، پتروناس مالزی و شرکت دولتی نفت جنوب عراق واگذار شد.
شل در حال مذاکره با وزارت نفت عراق بود تا هدفگذاری تولید نفت از این میدان را کاهش دهد، اما طرفین هیچگاه در این زمینه به توافق دست نیافتند. به گفته یک منبع آگاه، وزارت نفت عراق از روند توسعه این میدان از سوی شرکت شل رضایت نداشته است. شل قصد داشت تولید نفت از میدان مجنون را به ۴۲۰ هزار بشکه در روز افزایش دهد و این در حالی بود که بر اساس شرایط قرارداد اولیه با شل و شرکایش در سال ۲۰۰۹، شرکتهای نفتی بینالمللی وعده داده بودند که در ازای دریافت یک دلار و ۳۹ سنت پاداش بابت هر بشکه نفت، میزان تولید از این میدان را تا ۸/ ۱میلیون بشکه افزایش دهند.
ارسال نظر