تسنیم: این روزها اگر با مدیران شرکت‌های بزرگ نفتی صحبت کنید، آنها صحبت را به موضوع گاز می‌کشانند. پاتریک پویان، مدیر شرکت توتال ماه گذشته در سن پترزبورگ گفت که در ۲۰ سال آینده، ما به‌عنوان شرکت‌های نفت و گاز شناخته نخواهیم شد، بلکه ما را شرکت‌های گاز و نفت خواهند خواند.

به گزارش بلومبرگ، پویان و دیگر مدیران شرکت‌های بزرگ نفتی گاز را به‌عنوان پلی میان سوخت‌های فسیلی آلاینده گذشته و جهان آینده بدون کربن توصیف می‌کنند. میزان آلایندگی گاز کمتر از نفت است و می‌تواند برای تولید برق مورد نیاز خودروهای برقی مورد استفاده قرار گیرد. اما در حالی که هزینه تکنولوژی‌های تولید انرژی‌های تجدید‌پذیر به سرعت در حال کاهش یافتن است، برخی هشدار می‌دهند که چشم انداز صنعت گاز ممکن است چندان هم که تصور می‌شود، شکوفا نباشد. موسسات پیش‌بینی‌کننده کم کم دارند در مورد به سقف رسیدن تقاضا برای گاز و شروع کاهش آن در نتیجه رشد عرضه انرژی‌های تجدیدپذیر صحبت می‌کنند.

موسسه بلومبرگ انرژی سرویس در چشم انداز بلندمدت خود که ماه گذشته منتشر کرد پیش‌بینی نمود که سهم گاز از بازار تولید برق جهان از ۲۳ درصد سال گذشته تا سال ۲۰۴۰ به ۱۶ درصد کاهش یابد و اینکه ظرفیت تولید برق از طریق مصرف گاز بعد از سال ۲۰۳۱ میلادی شروع به کاهش خواهد کرد. شرکت بی‌پی نیز «ریسک‌های متوجه تقاضا برای گاز را به‌عنوان یک موضوع مهم نامشخص اعلام کرده و این احتمال را مطرح ساخته که ممکن است مصرف گاز تا سال ۲۰۳۵ میلادی، تحت تاثیر افزایش سوخت‌های غیر‌فسیلی کاهش یابد. اگر این پیش‌بینی‌ها درست از آب درآید، تاثیر عظیمی بر شرکت‌های توتال، بی‌پی و دیگر شرکت‌های بزرگ نفتی خواهد داشت.