بیش از ۲۳ هزار متر حفاری اکتشافی در کارنامه مدیریت اکتشاف ثبت شد
شانا: مدیریت اکتشاف شرکت ملی نفت ایران پارسال با استفاده از ۶ دکل و فعالیت روی ۱۰ حلقه چاه، در مجموع ۲۳ هزار و ۳۵۲ متر حفاری اکتشافی انجام داده است. به گزارش مدیریت اکتشاف شرکت ملی نفت ایران، علیمحمد همتیان، معاون فنی این مدیریت اظهار کرد: در سالهای ۹۱ تا ۹۵ این مدیریت حدود ۱۱۴ هزار متر حفاری اکتشافی (بهطور میانگین حدود هشت حلقه چاه در سال) انجام داده که بیش از ۲۳ هزار متر آن مربوط به سال ۹۵ است. وی گفت: در برنامه ششم توسعه با توجه به دستورالعمل جدید شرکت ملی نفت ایران، وظیفه عملیات اکتشافی در کل گستره خشکی کشور به مدیریت اکتشاف واگذار شده و مقرر است با تامین ۶ تا ۸ دکل خشکی، این عملیات اجرایی شود.
شانا: مدیریت اکتشاف شرکت ملی نفت ایران پارسال با استفاده از ۶ دکل و فعالیت روی ۱۰ حلقه چاه، در مجموع ۲۳ هزار و ۳۵۲ متر حفاری اکتشافی انجام داده است. به گزارش مدیریت اکتشاف شرکت ملی نفت ایران، علیمحمد همتیان، معاون فنی این مدیریت اظهار کرد: در سالهای ۹۱ تا ۹۵ این مدیریت حدود ۱۱۴ هزار متر حفاری اکتشافی (بهطور میانگین حدود هشت حلقه چاه در سال) انجام داده که بیش از ۲۳ هزار متر آن مربوط به سال ۹۵ است. وی گفت: در برنامه ششم توسعه با توجه به دستورالعمل جدید شرکت ملی نفت ایران، وظیفه عملیات اکتشافی در کل گستره خشکی کشور به مدیریت اکتشاف واگذار شده و مقرر است با تامین ۶ تا ۸ دکل خشکی، این عملیات اجرایی شود. به گفته همتیان، هماکنون غیر از دکل دریایی سحر-یک که قرارداد آن اواخر پارسال امضا شد، زمان پایان قرارداد اجاره پنج دکل خشکی در اختیار این مدیریت رو به پایان است و برگزاری ۲ مناقصه تامین و اجاره چهار دکل حفاری در دستور کار قرار دارد.
وی به آغاز عملیات اکتشافی در میدان آریا نیز اشاره کرد و گفت: مدیریت اکتشاف برای حفر و تست چاههای اکتشافی در این موقعیت، قراردادی را با شرکت حفاری شمال به مدت ۲ سال برای حفاری حداکثر چهار حلقه چاه اکتشافی امضا کرده است که این قرارداد تنها محدود به عملیات در میدان آریا نیست و دیگر میادین اکتشافی را نیز در بر میگیرد. همتیان گفت: طبق این قرارداد، دکل دریایی سحر-۱ برای حفاری موقعیتهای اکتشافی در خلیج فارس، از سوی شرکت حفاری شمال به مدیریت اکتشاف واگذار شده است و در حال حاضر اولین موقعیت اکتشافی آریا واقع در آبهای خلیج فارس در نظر گرفته شده است. به گفته وی، این میدان از جنوب به میدان نفتی الخلیج (مشترک با قطر)، از غرب به میادین بلال و پارسجنوبی و از شمال شرقی به میدانهای رشادت، رسالت و سلمان منتهی میشود. همتیان، زمان پیشبینی شده برای این عملیات حفاری را بدون احتساب زمان تست و مراحل نمودارگیری، چهار ماه پیشبینی کرد و یادآور شد: عملیات اکتشافی از اوایل اردیبهشتماه در موقعیت آریا آغاز شده و تا سازند سورمه ادامه خواهد داشت.
ارسال نظر