تدبیر دولت یازدهم، سبب جهش در توسعه میدانهای غرب کارون شد
شانا: مدیرعامل شرکت مهندسی و توسعه نفت (متن) گفت: دولت یازدهم در یکی از مهمترین سیاستهای خود، برداشت از میدانهای راهبردی و مشترک را در اولویت قرار داد و توسعه میدانهای غرب کارون نتیجه تدبیر این دولت به شمار میرود.
نورالدین شهنازیزاده اظهار کرد: بدون تردید در ماههای پایانی دولتها میتوان کارنامه اقدام و عمل آنها را مشاهده کرد، درباره دولت یازدهم هم اگرچه موارد بزرگی همچون پایان و راهاندازی ۱۱ فاز پارس جنوبی، مجتمعهای پتروشیمی یا فاز نخست پالایشگاه ستاره خلیج فارس وجود دارد، اما جهش در توسعه میدانهای غرب کارون یکی از بزرگترین دستاوردهای ناشی از تدبیر و سیاست اصولی این دولت است.
شانا: مدیرعامل شرکت مهندسی و توسعه نفت (متن) گفت: دولت یازدهم در یکی از مهمترین سیاستهای خود، برداشت از میدانهای راهبردی و مشترک را در اولویت قرار داد و توسعه میدانهای غرب کارون نتیجه تدبیر این دولت به شمار میرود.
نورالدین شهنازیزاده اظهار کرد: بدون تردید در ماههای پایانی دولتها میتوان کارنامه اقدام و عمل آنها را مشاهده کرد، درباره دولت یازدهم هم اگرچه موارد بزرگی همچون پایان و راهاندازی ۱۱ فاز پارس جنوبی، مجتمعهای پتروشیمی یا فاز نخست پالایشگاه ستاره خلیج فارس وجود دارد، اما جهش در توسعه میدانهای غرب کارون یکی از بزرگترین دستاوردهای ناشی از تدبیر و سیاست اصولی این دولت است. وی گفت: واقعیت این است که اصلیترین عامل توسعه پرشتاب میادین غرب کارون، ظهور «اراده و عقلانیت» در تئوریهای توسعه میدانهای نفت و گاز بود که سبب شد پروژههای تعریف شده با سرعت مناسب به اهداف خود دست یابند. مدیرعامل شرکت متن افزود: البته تدابیر و سیاستهای توسعهگرایانه دولت یازدهم در صنعت نفت تنها به موضوع تولید منتهی نمیشود و بهویژه در روش رویارویی با مباحث توسعه میدانها هم وارد مراحل جدیدی شدهایم که استفاده از دستگاههای فرآورش سیار نفت یکی از مهمترین آنهاست. شهنازیزاده در توضیح بیشتر گفت: بهطور معمول در پروژههای توسعه میدانها مرسوم بود که عملیات برداشت پایدار نفت را به تاسیس و آماده بودن واحدهای بزرگ فرآورش نفت همان میدان مرتبط میکردند و چه بسا در گذشته، برخی میدانهای نفتی ایران به دلیل تاخیر در ساخت و تکمیل واحدهای فرآورش نفت با تاخیر به مرحله تولید رسیدند، اما در دولت یازدهم از آنجا که بحث تولید از میادین مشترک به یک «اولویت» و ضرورت کلیدی تبدیل شد، روشهای گوناگونی برای مدیریت روند تولید در نظر گرفته شد.
مدیرعامل شرکت مهندسی و توسعه نفت ادامه داد: در برخی موارد در توسعه میدانهای غرب کارون و سایر میادینی که شرکت متن مسوولیت توسعه آنها را بر عهده داشت، از ظرفیت خالی برخی واحدهای فرآورشی مجاور استفاده شد یا در جدیدترین رویکرد استفاده از دستگاههای فرآورش سیار نفت در دستور کار قرار گرفته است. شهنازیزاده گفت: میدان آزادگان جنوبی بهعنوان بزرگترین طرح توسعه در میان میادین نفتی مشترک کشور به زودی و تا پیش از پایان سال ۹۶ به تولید روزانه ۱۵۰ هزار بشکه دست خواهد یافت و تا پایان سال ۹۷ که زمان اتمام فاز نخست توسعه آن است به رقم تولید روزانه ۳۲۰ هزار بشکه خواهد رسید که با توجه به فقدان ظرفیت فرآورش نفت این میدان، با ابتکار شرکت متن قرار است از دستگاههای فرآورش سیار نفت استفاده شود. وی با تاکید بر اینکه سیاست اولویتدهی به تولید از میادین مشترک مصداق بارز اقتصاد مقاومتی و تامینکننده منافع ملی ایران است، خاطرنشان کرد: با توجه به مشترک بودن میدان آزادگان جنوبی با عراق، وزارت نفت و شرکت متن بهعنوان مجری توسعه این میدان، توقف توسعه را به هیچ بهانهای نمیپذیرند و به همین دلیل فقدان ظرفیت نمکزدایی و فرآورش نفت تولیدی این میدان، باعث نشد حتی یک ساعت در روند توسعه آن وقفه ایجاد شود.
ارسال نظر