زنگنه: پتروشیمی؛ موثرترین صنعت برای محرومیت زدایی کشور است
وزیر نفت با اشاره به اینکه عدالت محوری و محرومیتزدایی در مکانهای احداث واحدهای پتروشیمی در نظر گرفته شده است، گفت: صنعت پتروشیمی یک مجموعه به هم پیوسته ارزش افزاست که بزرگترین تاثیر را برای رفع محرومیت در کشور دارد. بیژن زنگنه عصر روز یکشنبه (٢٧ فروردین ماه) در مراسم افتتاح ٤طرح پتروشیمی در پارس جنوبی، تکمیل زنجیره ارزش در صنعت نفت را از مسائل بسیار مهم همسو با اقتصاد مقاومتی دانست و گفت: مجتمعهای پتروشیمی چنین قابلیتی را دارند و طرحهای پتروشیمی که امروز افتتاح میشوند بهطور کامل این زنجیره را تکمیل میکنند.
وزیر نفت با اشاره به اینکه عدالت محوری و محرومیتزدایی در مکانهای احداث واحدهای پتروشیمی در نظر گرفته شده است، گفت: صنعت پتروشیمی یک مجموعه به هم پیوسته ارزش افزاست که بزرگترین تاثیر را برای رفع محرومیت در کشور دارد. بیژن زنگنه عصر روز یکشنبه (٢٧ فروردین ماه) در مراسم افتتاح ٤طرح پتروشیمی در پارس جنوبی، تکمیل زنجیره ارزش در صنعت نفت را از مسائل بسیار مهم همسو با اقتصاد مقاومتی دانست و گفت: مجتمعهای پتروشیمی چنین قابلیتی را دارند و طرحهای پتروشیمی که امروز افتتاح میشوند بهطور کامل این زنجیره را تکمیل میکنند. وی با اشاره به اینکه عدالت محوری و محرومیتزدایی در مکانهای احداث واحدهای پتروشیمی در نظر گرفته شده است، افزود: پتروشیمی کاویان با تولید ٢ میلیون تن اتیلن یک زنجیره ارزش را تا تبریز و ارومیه ایجاد میکند، یعنی از پارس جنوبی اتیلن تولید میشود و با خط لوله به اندیمشک، لرستان، ایلام، کرمانشاه، سنندج، میاندوآب، مهاباد و تا تبریز و ارومیه برده میشود و یک مجموعه به هم پیوسته ارزش است که بزرگترین تاثیر را برای رفع محرومیت دارد. به گفته وزیر نفت، ٢ منطقه جاسک و چابهار نیز از مناطقی هستند که بهدلیل اهمیت راهبردی، در اولویت توسعه قرار دارند و بهزودی فعال خواهند شد.
تامین خوراک واحدهای پتروشیمی در دستور کار وزارت نفت دولت یازدهم
زنگنه با بیان اینکه میتوان گفت برای نخستین بار بود که در تاریخ نفت پیش از تولید گاز، فعالیت واحدهای پتروشیمی در عسلویه آغاز شد، ادامه داد: در زمان مدیریت آقای نعمتزاده، مدیرعامل وقت پتروشیمی، که جا دارد از ایشان به عنوان پرچمدار این توسعه تشکر و قدردانی کنیم، باور ساخت تعداد بالای واحدهای پتروشیمی در ١٤٠٠ تا ١٥٠٠ هکتار زمین باورکردنی نبود. وی با اشاره به اینکه با توجه به حجم ساختوساز با کمبود زمین در عسلویه برای توسعه پتروشیمی رو به رو هستیم، تصریح کرد: هماکنون در بندر امام نیز باید به دنبال ایجاد مجموعه جدیدی برای توسعه باشیم. وزیر نفت با بیان اینکه خوراک کافی برای واحدهای پتروشیمی کشور تامین شده است، تاکید کرد: نزدیک به ١٣/ ٥ میلیون تن اتان از ٢٧ فاز پارس جنوبی تولید خواهیم کرد؛ همچنین واحدهای انجی ال مختلفی به بخشهای خصوصی واگذار شدهاند که خوراک بسیار مطمئن، ارزان و قابل رقابت در اختیار دارند. زنگنه با اشاره به اینکه برای نخستینبار در صنعت نفت، تامین خوراک واحدهای پتروشیمی در وزارت نفت اهمیت بسیاری پیدا کرده است، گفت: پیش از این، محصولات فرعی تولیدی پالایشگاههای نفت و گاز برای واحدهای پتروشیمی استفاده میشد درحالیکه وزارت نفت دولت یازدهم تامین خوراک پتروشیمیها را در دستور کار قرار داد.
ایران؛ رتبه نخست پتروشیمی در منطقه
وی با بیان اینکه به راحتی میتوان درآمد محصولات پتروشیمی را با ٤٠ میلیارد دلار سرمایهگذاری، ٢٠ تا ٢١ میلیارد دلار اضافه کرد، ادامه داد: ایران میتواند رتبه نخست منطقه را در تولید پتروشیمی و در پایین دست آن داشته باشد.وزیر نفت با اشاره به ارزش ١٥ میلیارد دلاری محصولات تولیدی پتروشیمی افزود: ٦ میلیارد دلار از این تولیدات در داخل و در مسیر زنجیرهای از ارزش افزوده اضافی استفاده و ٩ میلیارد دلار نیز به بازارهای جهانی صادر میشود. زنگنه با بیان اینکه هرچه صادرات محصولات پتروشیمی کاهش یابد دوباره در داخل کشور تولید را به دنبال خواهد داشت، تصریح کرد: ما باید برای افزایش ارزش افزوده پتروشیمی همت داشته باشیم که این همت نیز نیازمند ثبات و تدبیر است. این ثبات و تدبیر نیز در کوتاهمدت ایجاد نمیشود؛ این ثبات به سیاستها، رفتارها، شعارها و راهبردها وابسته است و شکی نیست که کشورمان میتواند چنین کاری را محقق کند البته اگر اصل بر این باشد که همه با هم برای توسعه کشور تلاش کنیم.
بهرهبرداری از30طرح جدید پتروشیمی تا پایان سال ۹۷
همچنین معاون وزیر نفت در مراسم افتتاح طرحهای پتروشیمی فاز ۲ کاویان، تخت جمشید پارس، MEG مروارید که عصر روز یکشنبه (۲۷ فروردین) با حضور رئیسجمهوری و برخی معاونان رئیسجمهوری در عسلویه برگزار شد، گفت: ۳۰ طرح پتروشیمی تا پایان سال ۱۳۹۷ به بهرهبرداری میرسد و ۲۰ میلیون تن به ظرفیت کشور اضافه میشود. مرضیه شاهدایی، با اشاره به اینکه در عسلویه، ۳۰ مجتمع پتروشیمی در حال تولید هستند، گفت: از مهمترین خاصیتهای صنعت پتروشیمی جلوگیری از خام فروشی است. با افتتاح فازهای پارس جنوبی اولویت صنعت پتروشیمی استفاده حداکثری از گاز است و طرحهای جدید با رویکرد تکمیل زنجیره ارزش، برنامهریزی میشود. وی با تاکید بر اینکه ایران جزو معدود کشورهایی است که همه خوراکهای پتروشیمی را در اختیار دارد، اظهار کرد: اجرای طرحهای صنعت پتروشیمی در آینده پرچمدار سرمایهگذاری خارجی و انتقال فناوری به داخل کشور خواهد بود. مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی با بیان اینکه ۵۲ مجتمع تولیدی در صنعت پتروشیمی فعالیت میکنند، گفت: ظرفیت اسمی این مجتمعها ۶۰ میلیون تن در سال است و تولید این مجتمعها تا سال گذشته ۵۱ میلیون تن بود. فروش خالص پتروشیمی به داخل و خارج، ۲۸ میلیون تن معادل ۱۵ میلیارد دلار است. شاهدایی با اشاره به افتتاح چهار طرح پتروشیمی توضیح داد: با افتتاح این چهار طرح، دو میلیون تن به ظرفیت محصولات پتروشیمی کشور اضافه میشود. این طرحها ۸۸۳ میلیون دلار سرمایهگذاری داشته است. وی با بیان اینکه از سال ۱۳۹۲ تا کنون، ۱۳ طرح پتروشیمی به بهرهبرداری رسیده است، اظهار کرد: ۲/ ۵ میلیون تن به ظرفیت محصولات تولیدی کشور اضافه شده است.
مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی در مورد طرحهای سال ۱۳۹۶ و ۱۳۹۷ نیز توضیح داد: در سال ۱۳۹۶، هفت طرح و در سال ۱۳۹۷، ۱۰ طرح به بهرهبرداری میرسد. بهطور کلی تا پایان سال ۱۳۹۷، ۳۰ طرح پتروشیمی به بهرهبرداری میرسد و ۲۰میلیون تن به ظرفیت کشور اضافه میشود. وی با اشاره به نقشه راه توسعه صنعت پتروشیمی در برنامه ششم توسعه اظهار کرد: نقشه راه توسعه صنعت پتروشیمی در برنامه ششم توسعه علاوه بر تکمیل طرحهای باقیمانده در برنامه پنجم، تعریف حدود ۲۵ طرح جدید بر اساس خوراکهایی که داخل کشور استفاده میشود و همچنین استفاده حداکثری از گاز طبیعی است. مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی با اشاره به پنج طرح بالادستی که وزارت نفت به شرکت ملی پتروشیمی منتقل شده است، گفت: در مجموع ۳۰طرح پتروشیمی وجود دارد که توسعه آنها نیاز به ۴۰ میلیارد دلار سرمایهگذاری دارد. همچنین ۱۵ میلیارد دلار برای تکمیل طرحهای باقیمانده نیاز است.
ارسال نظر