احتمال امضای توافق نهایی بین ایران و توتال تا پایان فروردین
ایسنا: مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران از امضای توافقنامه نهایی بین وزارت نفت و شرکت توتال در زمینه توسعه فاز ۱۱ پارس جنوبی تا آخر فروردین خبر داد. علی کاردر با اشاره به امضای حدود ۲۰تفاهمنامه و HOA با خارجیها اظهار کرد: MOU و تفاهمنامه با شرکتهای بینالمللی نفتی که بسیار معتبر هستند امضا شد، جز تعدادی که تقاضای مطالعه میدانی مشترک را داشتند، هرکدام از شرکتها یک میدان را برای مطالعه انتخاب کردند. امضای تفاهمنامه دوره قراردادی را کوتاهتر میکند. شرکتها یک دوره مطالعات فنی دارند که باید اطلاعات فنی میدان را از ما بگیرند و پیشنهاد فنی خودشان را به ما عرضه کنند.
ایسنا: مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران از امضای توافقنامه نهایی بین وزارت نفت و شرکت توتال در زمینه توسعه فاز ۱۱ پارس جنوبی تا آخر فروردین خبر داد. علی کاردر با اشاره به امضای حدود ۲۰تفاهمنامه و HOA با خارجیها اظهار کرد: MOU و تفاهمنامه با شرکتهای بینالمللی نفتی که بسیار معتبر هستند امضا شد، جز تعدادی که تقاضای مطالعه میدانی مشترک را داشتند، هرکدام از شرکتها یک میدان را برای مطالعه انتخاب کردند. امضای تفاهمنامه دوره قراردادی را کوتاهتر میکند. شرکتها یک دوره مطالعات فنی دارند که باید اطلاعات فنی میدان را از ما بگیرند و پیشنهاد فنی خودشان را به ما عرضه کنند. وی افزود: تا کنون حدود ۵ پیشنهاد فنی دریافت کردهایم. مهلت ۶ ماهه بسیاری از شرکتها هنوز تمام نشده است. برخی شرکتها علاقهمند بودند از آنجا که مذاکرات قراردادی طول میکشد، یک قرارداد میانی به نام HOA امضا شود.
حدود ۸۵ درصد مفاهیم قرارداد داخل HOA است و مهمترین مورد آن بخش فنی و بخش بازرگانی و مالی است. بنابراین هنگامی که وارد مذاکرات قرارداد میشویم دیگر در دو مورد مذکور بحثی مطرح نمیشود. مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران درمورد مذاکره با توتال در زمینه فاز ۱۱ پارس جنوبی توضیح داد: در حال حاضر با توتال برای فاز ۱۱ در مرحله مذاکره برای قرارداد هستیم و مباحث مالی آن حل شده است. قبل از سال جدید تیم توتال دو هفته در تهران حضور داشت و مذاکرات بهصورت فشرده انجام میشد. فکر میکنم قرارداد و توافق نهایی تا آخر فروردین امضا شود. کاردر با بیان اینکه تاکنون رای دادگاهی علیه توتال صادر نشده، اظهار کرد: زمانی که شرکت توتال، داماتو را با کمک فرانسه و پارلمان اروپا لغو و اعلام کردند تحریم داماتو یک قانون فرامرزی است و در اروپا قابل اجرا نیست، توتال را تهدید کردند. حتی بسیاری اعلام کردند که سهام توتال در بورس آمریکا زمین میخورد زیرا توتال صادرات زیادی به آمریکا دارد. اما این اتفاق به دلیل موضع قوی که کل اتحادیه اروپا درمورد اینکه شرکتهای اروپایی مستقل هستند گرفت، نیفتاد. وی افزود: طبق اطلاعاتی که ما داریم تا کنون رای دادگاهی برای توتال صادر نشده و فقط دادخواست برای آنها ثبت شده است و محکومیت ندارد. به نظر من از آنجا که آمریکاییها علاقه دارند سیطره خود را گسترده کنند شرکتها را در جایی اذیت میکنند.
سادهانگاری است که گمان کنیم همه دادگاهها و جریانات آمریکا کاملا شفاف است. آمریکا هم هنگامی که منافعش در خطر باشد از مکانیزمهای مختلف، فشار لازم را به شرکتها و کشورهای مختلف خواهد آورد. مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران با اشاره به سابقه حضور توتال در ایران اظهار کرد: شرکت توتال بعد از تحریم جزو اولین شرکتها بوده که داخل ایران آمده و این به آن معنا است که میخواهد یک رفتار مستقل انجام دهد. مدیرعامل این شرکت اعلام نکرد از قوانین آمریکا تبعیت میکند، بلکه اعلام کرد اگر قوانین بینالمللی محدودیتهایی اعلام کند مجبور به تبعیت هستیم. توتال قبل از توسعه فازهای پارس جنوبی، این میدان را مطالعه کرد و مطالعه فنی نحوه توسعه میدان پارس جنوبی را حدود ۱۷ یا ۱۸ سال پیش، انجام داده است.
ارسال نظر