ششمین روز کاهش قیمت نفت
دنیای اقتصاد: افت قیمت نفت، روز سهشنبه وارد ششمین روز متوالی خود شد و قیمت این کالا به کمترین سطح ظرف سه ماه گذشته رسید. کاهش شدید قیمتها در چند روز اخیر درحالی رخ داده که اوپک در دو ماه گذشته به شکل بیسابقهای به توافق خود برای کاهش عرضه پایبند بوده و عرضه جهانی نفت را بیش از یک میلیون بشکه در روز کاهش داده است. با این حال رشد موجودی انبارهای نفتی و افزایش تعداد دکلهای حفاری در آمریکا نشان میدهد که فعالان صنعت نفت شیل در آمریکا با استفاده از رشد قیمت نفت در حال افزایش تولیدات خود هستند و این ممکن است ایجاد تعادل در بازار نفت را به تاخیر اندازد.
دنیای اقتصاد: افت قیمت نفت، روز سهشنبه وارد ششمین روز متوالی خود شد و قیمت این کالا به کمترین سطح ظرف سه ماه گذشته رسید. کاهش شدید قیمتها در چند روز اخیر درحالی رخ داده که اوپک در دو ماه گذشته به شکل بیسابقهای به توافق خود برای کاهش عرضه پایبند بوده و عرضه جهانی نفت را بیش از یک میلیون بشکه در روز کاهش داده است. با این حال رشد موجودی انبارهای نفتی و افزایش تعداد دکلهای حفاری در آمریکا نشان میدهد که فعالان صنعت نفت شیل در آمریکا با استفاده از رشد قیمت نفت در حال افزایش تولیدات خود هستند و این ممکن است ایجاد تعادل در بازار نفت را به تاخیر اندازد. این نگرانی به حدی است که خبر افزایش درگیریها در لیبی که مجددا موجب کاهش عرضه نفت این کشور شده است، نتوانست روند کاهشی قیمتها را متوقف کند. به گزارش «دنیای اقتصاد» قیمت نفت خام آمریکا روز گذشته تا لحظه تنظیم این گزارش(ساعت ۱۶ به وقت تهران) ۲۳ سنت کاهش یافت و به ۲۲/ ۴۸ دلار بر بشکه رسید. نفت برنت نیز ۱۶ سنت افت کرد و ۲۱/ ۵۱ دلار بر بشکه به فروش رسید. اما بهای سبد نفتی اوپک که با تاخیر منتشر میشود، روز جمعه بیش از یک دلار افت کرده و به زیر ۵۰ دلار بر بشکه رسیده است. اگر بهای نفت برنت در پایان امروز کاهش یابد، این نوع نفت طولانیترین دوره کاهش قیمت خود از چهارم نوامبر (۱۴ آبان) را تجربه خواهد کرد. افت قیمتها در حالی رخ داد که روز گذشته خبرگزاریها اعلام کردند درگیری بین نیروهای دولتی و شورشیان در لیبی به پایانههای نفتی این کشور کشیده شده است. از این رو تولید نفت این کشور تحت تاثیر این وقایع بیش از ۱۱درصد افت کرده است.
بنا بر اعلام شرکت نفتی بیکر هیوز آمریکا، تعداد دکلهای فعال در میادین نفتی این کشور هفته گذشته برای هشتمین هفته متوالی افزایش یافته و به بیشترین تعداد از سپتامبر ۲۰۱۵ رسیده است. هفته گذشته تعداد دکلهای فعال ۸ مورد دیگر افزایش یافت و در مجموع به ۶۱۷ مورد رسید. این در حالی است که سال پیش تعداد دکلهای فعال در میادین نفتی آمریکا ۳۸۶ مورد بوده است. از سویی موجودی انبارهای نفتی این کشور بر خلاف انتظارات همچنان در حال افزایش و رکوردشکنی است. هفته گذشته موجودی انبارهای نفتی ۲/ ۸ میلیون بشکه افزایش یافت و به ۴/ ۵۲۸ میلیون بشکه رسید که بیشترین مقدار از سال ۱۹۸۲ محسوب میشود. این عوامل موجب بدبینی معاملهگران به آینده نفت و تاثیر توافق اوپک بر میزان مازاد عرضه شده است. اوپک در نشست رسمی دهم آذر این سازمان در وین، برای نخستین بار از سال ۲۰۰۸ میلادی با کاهش تولید موافقت کرد تا با کاهش مازاد عرضه نفت در بازارها، به بالا رفتن سطح قیمتها کمک کند. براساس این توافق، اوپک باید در نیمه اول سال جاری ۲/ ۱ میلیون بشکه در روز از سطح تولید خود بکاهد که در دو ماه گذشته بیش از ۹۰ درصد از این مقدار را تحقق بخشیده است. با این حال بانک گلدمن ساکس در یادداشتی روز گذشته اعلام کرد که این نگرانیها بیمورد است و آنها پیشبینی خود از قیمت نفت در نیمه دوم سال را تغییر نمیدهند. این بانک قیمت نفت را در نیمه دوم سال بیش از ۵۷ دلار پیشبینی و اعلام کرده است که بازار در نیمه دوم سال به تعادل خواهد رسید.
ارسال نظر