مطالعات دهلران به روسها سپرده شد
دنیای اقتصاد: شرکت ملی نفت ایران مطالعه روی یکی دیگر از میدانهای نفتی کشور را به روسها سپرد. این تفاهمنامه که با شرکت تاتنفت برای مطالعه میدان نفتی دهلران به امضا رسیده است، دومین امضای تفاهمنامه با شرکتهای روسی محسوب میشود. تفاهمنامه اول چندی پیش و بر سر مطالعه میدان منصوری و آب تیمور با شرکت روسنفت به امضا رسیده بود. به گزارش «شانا» یادداشت تفاهم همکاری (MOU) میان علی کاردر، مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران و نیل ماگانف، مدیرعامل شرکت تاتنفت روسیه صبح روز گذشته امضا شد که بر این اساس، تاتنفت کار مطالعاتی خود را روی میدان نفتی دهلران آغاز میکند.
دنیای اقتصاد: شرکت ملی نفت ایران مطالعه روی یکی دیگر از میدانهای نفتی کشور را به روسها سپرد. این تفاهمنامه که با شرکت تاتنفت برای مطالعه میدان نفتی دهلران به امضا رسیده است، دومین امضای تفاهمنامه با شرکتهای روسی محسوب میشود. تفاهمنامه اول چندی پیش و بر سر مطالعه میدان منصوری و آب تیمور با شرکت روسنفت به امضا رسیده بود. به گزارش «شانا» یادداشت تفاهم همکاری (MOU) میان علی کاردر، مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران و نیل ماگانف، مدیرعامل شرکت تاتنفت روسیه صبح روز گذشته امضا شد که بر این اساس، تاتنفت کار مطالعاتی خود را روی میدان نفتی دهلران آغاز میکند. ماگانف استخراج نفت، ازدیاد برداشت، پالایش نفت، ماشینسازی و ساخت تجهیزات را بهعنوان شاخههای کاری مختلف تاتنفت معرفی کرد و افزود: تربیت و در اختیار داشتن نیروهای متخصص و بهرهمندی از انواع فناوریهای روزآمد از دیگر ویژگیهای این شرکت است. آن طور که مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران میگوید: شرکت تاتنفت، افزایش ضریب بازیافت این میدان نفتی را محور مطالعات خود قرار خواهد داد.
کاردر همچنین با تاکید بر اینکه شرکتهای خارجی بر اساس الگوی جدید قراردادی مکلف به همکاری با یک شرکت ایرانی هستند، افزود: شرکتهای خارجی میتوانند از فهرست ١١ شرکتی که از سوی وزارت نفت ایران بهعنوان شرکتهای صاحب صلاحیت تشخیص داده شدهاند، شریک خود را انتخاب کنند. وی ادامه داد: شرکتهای خارجی در قراردادهای جدید نفتی میتوانند از همکاری شرکای خارجی دیگر نیز بهرهمند شوند. کاردر با اشاره به فعالیتهای تاتنفت در زمینه ساخت تجهیزات و همچنین ماشینسازی گفت: امکان همکاری این شرکت با شرکتهای سازنده ایرانی در زمینه ساخت تجهیزات وجود دارد و امیدواریم بتوان در قالب همکاری مشترک، از فناوری و دانش ساخت تجهیزات و ماشین آلات تاتنفت در ایران منتفع شد.کاردر با اشاره به صحبتهای مدیرعامل شرکت تاتنفت مبنی بر ارتباط خوب این شرکت با بانکها و توان شرکت برای فاینانس پروژهها، این ارتباط را راهگشا دانست. با این حال، معاون مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران از امکان واگذاری مطالعه یک میدان به چند شرکت خبر داد.
غلامرضا منوچهری بر این باور است که تاتنفت باید در مطالعات خود با درنظر گرفتن فضای رقابتی موجود، بهترین پیشنهادها را در کوتاهترین زمان ممکن ارائه دهد. منوچهری با بیان این مطلب افزود: در بیع متقابل، سرمایهگذار پس از به تولید رساندن میدان، اصل و فرع دستمزد و پاداش خود را در یک دوره سرمایهگذاری برداشت میکرد؛ حال آنکه در قراردادهای جدید، صرف تولید مهم نیست و طرف قرارداد باید تولید تجمعی میدان را در یک دوره طولانی تضمین کند. وی با بیان اینکه مدت زمان اجرا و بهرهبرداری در قراردادهای جدید ٢٠ سال درنظر گرفته شده است، ادامه داد: در بیع متقابل، حجم تولید اهمیت چندانی نداشت اما در قراردادهای جدید پاداش به حجم تولید در سالهای پیش روی قرارداد بستگی دارد. منوچهری گفت: به عبارت دیگر، تحقق منحنی تولید پیشبینی شده بسیار حائز اهمیت است و از اینرو شرکتهای طرف قرارداد در مدل جدید قراردادی صنعت نفت ایران، لازم است حرکت روی منحنی تولید را مدنظر قرار دهند؛ هدفی که تحقق آن نیازمند مطالعات ابتدایی دقیق و کارشناسانه است.
معاون توسعه و مهندسی مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران تاکید کرد: مدل جدید قراردادهای نفتی ایران بر اساس مدل قراردادی بایبک تنظیم شده است با این تفاوت که در برخی جنبهها با هدف تامین منافع طرفین قرارداد، تکامل یافته است. وی از افزایش ضریب بازیافت بهعنوان یکی از اهداف اصلی شرکت ملی نفت ایران در قراردادهای جدید نفتی یاد کرد و گفت: این مدل قراردادی به ویژه برای میدانهای درحال بهرهبرداری مدل مناسبی است. منوچهری با بیان اینکه شرکتهای خارجی باید تمام توان تکنولوژیک و دانش فنی خود را در میدانهای موضوع قرارداد با ایران بهکار گیرند، خاطرنشان کرد: این قرارداد نه تنها منافع بلندمدت ایران را تضمین میکند، بلکه برای آن دسته از شرکتهای خارجی که توان و دانش فنی بالایی داشته باشند و از این قابلیتها در میدانهای نفت و گاز ایران استفاده کنند، سودآور خواهد بود.
ارسال نظر