کشورهای آسیای میانه و خلیج فارس خریدار تجهیزات نفتی ایران
ایرنا: معاون وزیر نفت در امور مهندسی، پژوهش و فناوری وزیر نفت اعلام کرد: اکنون برخی تجهیزات صنعت نفت تولیدی صادر میشود که کشورهای آسیای میانه و حاشیه خلیج فارس از خریداران آن به شمار میروند. محمدرضا مقدم درباره بومیسازی و ساخت تجهیزات صنعت نفت افزود: سازندگان ایران اکنون توان ساخت ۶۰ تا ۶۵ درصد تجهیزات مورد نیاز صنعت نفت را دارند. معاون وزیر نفت در امور مهندسی، پژوهش و فناوری وزیر نفت اضافه کرد: با تولید اقلام ۱۰ گروه کالایی پرمصرف صنعت نفت کشور، میزان توان سازندگان داخلی در ساخت این تجهیزات به ۷۵ تا ۸۰ درصد میرسد.
ایرنا: معاون وزیر نفت در امور مهندسی، پژوهش و فناوری وزیر نفت اعلام کرد: اکنون برخی تجهیزات صنعت نفت تولیدی صادر میشود که کشورهای آسیای میانه و حاشیه خلیج فارس از خریداران آن به شمار میروند.محمدرضا مقدم درباره بومیسازی و ساخت تجهیزات صنعت نفت افزود: سازندگان ایران اکنون توان ساخت ۶۰ تا ۶۵ درصد تجهیزات مورد نیاز صنعت نفت را دارند. معاون وزیر نفت در امور مهندسی، پژوهش و فناوری وزیر نفت اضافه کرد: با تولید اقلام ۱۰ گروه کالایی پرمصرف صنعت نفت کشور، میزان توان سازندگان داخلی در ساخت این تجهیزات به ۷۵ تا ۸۰ درصد میرسد. وی ادامه داد: تجهیزات تولید شده در بخش بالادستی صنعت نفت (اکتشاف و استخراج) و پاییندستی (پالایش، گاز و پتروشیمی) به کشورهای همسایه صادر میشود که البته میزان صادرات انواع تجهیزات بالادستی بیشتر است.
معاون وزیر نفت در امور مهندسی، پژوهش و فناوری وزیر نفت درباره بومیسازی گروههای دهگانه کالا و تجهیزات صنعت نفت در داخل کشور گفت: بر اساس برآوردها مجموع ارزش تولید این اقلام نزدیک به ۲ میلیارد دلار میشود.معاون وزیر نفت در امور مهندسی، پژوهش و فناوری وزیر نفت درباره امضای قرارداد با سازندگان داخلی گفت: تاکنون ۵۲ قرارداد با ارزش نزدیک به هفت هزار میلیارد ریال با سازندگان ایرانی به امضا رسیده است. وی افزود: در این قراردادها قرار است فناوریهای جدید به کشور منتقل شود. مقدم یادآوری کرد: البته فناوری ساخت برخی تجهیزات صنعت نفت اکنون در کشور وجود دارد اما با هدف ارتقای فناوری، آنها نیز در فهرست تولید اقلام ۱۰ گروه کالایی قرار داده شدهاند.وی درباره مشارکت با خارجیها در قراردادهای ساخت داخل گفت: در این قراردادها، با هدف انتقال فناوریهای جدید، با شرکتهای خارجی معتبر همکاری میشود که میتوان به قرارداد مربوط به ساخت پمپهای درون چاهی اشاره کرد.طرح بومیسازی ١٠ گروه خانواده کالاها و تجهیزات مورد نیاز صنعت نفت به دستور وزیر نفت با هدف تقویت توانمندیهای داخلی و اتکای بیشتر صنعت نفت به محصولات سازندگان ایرانی، از اواخر سال ۱۳٩٣ در دستور کار قرار گرفت. این ١٠ گروه کالا شامل ساخت تجهیزات سرچاهی و رشته تکمیلی درون چاهی، پمپهای درون چاهی، انواع متههای حفاری، انواع شیرهای کنترلی، ایمنی و تجهیزات جانبی، انواع لولهها (لولههای جداری بدون درز از ۳.۸ تا ١٣ اینچ، لولههای جداری با درز از ٢٠ تا ٣٠ اینچ، لولههای مغزی، لولههای حفاری و لولههای جریانی بدون درز بالای ٦ اینچ)، الکتروموتورهای ضد انفجار و دور متغیر، ماشینهای دوار (توربین، کمپرسور و پمپها شامل پمپهای گریز از مرکز)، فولادهای آلیاژی، ابزارهای اندازهگیری حفاری و ساخت پیگهای هوشمند است.
ارسال نظر