مصوبه بنزینی مجلس بر سر دوراهی
گروه نفت و پتروشیمی: ماجرای ماندن یا رفتن کارت سوخت و نحوه نرخگذاری بنزین در حالی همچنان در مجلس شورای اسلامی ادامه دارد که با توجه به نظرات متفاوت کمیسیونهای مرتبط با این موضوع، پیشبینیها در رابطه با آینده بنزین و کارت سوخت با دشواریهایی همراه شده است. براین اساس، در حالیکه اخیرا کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی بنابه درخواست دولت به حذف بند «ب» و «ج» تبصره ۱۴ قانون بودجه سال ۹۵ که به لزوم استفاده از کارتسوخت و پلکانی شدن قیمت بنزین تاکید دارد رای مثبت داده بود؛ روز گذشته یک عضو کمیسیون انرژی از تمایل کمیسیون متبوع خود برای دونرخی ماندن بنزین و حفظ کارت سوخت خبر داد.
گروه نفت و پتروشیمی: ماجرای ماندن یا رفتن کارت سوخت و نحوه نرخگذاری بنزین در حالی همچنان در مجلس شورای اسلامی ادامه دارد که با توجه به نظرات متفاوت کمیسیونهای مرتبط با این موضوع، پیشبینیها در رابطه با آینده بنزین و کارت سوخت با دشواریهایی همراه شده است. براین اساس، در حالیکه اخیرا کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی بنابه درخواست دولت به حذف بند «ب» و «ج» تبصره ۱۴ قانون بودجه سال ۹۵ که به لزوم استفاده از کارتسوخت و پلکانی شدن قیمت بنزین تاکید دارد رای مثبت داده بود؛ روز گذشته یک عضو کمیسیون انرژی از تمایل کمیسیون متبوع خود برای دونرخی ماندن بنزین و حفظ کارت سوخت خبر داد. علی ادیانی، عضو هیاترئیسه کمیسیون انرژی مجلس در حالی اعلام کرده است «دولت مکلف به اجرای قانون دونرخی شدن بنزین و حفظ کارت سوخت است» که هنوز مشخص نیست تقابل نظر کمیسیونهای انرژی و برنامه و بودجه چه سرنوشتی را برای ماجرای بنزین رقم خواهد زد؟
این سوال در شرایطی مطرح است که دولت از ابتدای امسال درخواست خود را برای اصلاح این بند از بودجه سال جاری تقدیم مجلس کرده بود، اما نتیجهای که تاکنون حاصل شده است، اختلاف دیدگاهی است که همچنان در میان کمیسیونهای مرتبط با این موضوع وجود دارد. بر ایناساس با نگاهی به اظهارنظرهای مختلف، به نظر میرسد هماهنگی و یکپارچگی کامل برای تصمیمگیری در رابطه با موضوعی چون دونرخی شدن قیمت سوخت و لزوم استفاده از کارت سوخت در مجلس شورای اسلامی وجود ندارد. پیش از این و با تصویب مصوبهای مبنی بر پلکانی شدن نرخ سوخت و تاکید بر استفاده از کارت سوخت در آخرین روزهای کاری مجلس نهم شورای اسلامی، دولت و وزارت نفت اعلام کرده بودند به دلیل فسادزا بودن سیستم چندنرخی، با پلکانی شدن قیمت سوخت مخالف هستند. همچنین حفظ سامانه هوشمند کارت سوخت با توجه به فرسوده بودن و هزینههایی که برای نگهداری دارد و تک نرخی شدن بنزین از سال گذشته، مورد مخالفت دولت و وزارت نفت قرار گرفت. حال با توجه به پافشاری موافقان مصوبه یاد شده، باید دید نحوه نرخگذاری بنزین با عقبگرد به سیستم پیشین، چندنرخی خواهد شد یا خیر، همچنین سامانه هوشمند کارت سوخت با توجه به مزایایی که میتواند در کنترل مصرف سوخت و قاچاق داشته باشد مطابق نظر دولت حذف خواهد شد یا با اصرار نمایندگان مجلس باقی خواهد ماند؟
ارسال نظر