تشکیل رگولاتوری فرآورده های نفتی با مشارکت فعال تشکلهای تخصصی
گروه بنگاهها: عضو هیاتمدیره صادرکنندگان فرآوردههای نفتی از تشکیل رگولاتوری فرآوردههای نفتی با مشارکت بخش خصوصی، خبر داد. سیدحمید حسینی در نشست خبری اتحادیه صادرکنندگان فرآوردههای نفتی گفت: نبود نظام رگولاتوری (تنظیم و هماهنگی بازار به شکل مستقل و غیر انتفاعی) در صنعت نفت، گاز و پتروشیمی موجب بروز مشکلات متعددی در فعالیتهای اقتصادی این صنعت شده است. وی افزود: رگولاتوری صنعت نفت، گاز و پتروشیمی با حضور هفت نماینده تهیه شده و بعد از تصویب برای هیات دولت برای تصویب ارسال خواهد شد.
گروه بنگاهها: عضو هیاتمدیره صادرکنندگان فرآوردههای نفتی از تشکیل رگولاتوری فرآوردههای نفتی با مشارکت بخش خصوصی، خبر داد.سیدحمید حسینی در نشست خبری اتحادیه صادرکنندگان فرآوردههای نفتی گفت: نبود نظام رگولاتوری (تنظیم و هماهنگی بازار به شکل مستقل و غیر انتفاعی) در صنعت نفت، گاز و پتروشیمی موجب بروز مشکلات متعددی در فعالیتهای اقتصادی این صنعت شده است. وی افزود: رگولاتوری صنعت نفت، گاز و پتروشیمی با حضور هفت نماینده تهیه شده و بعد از تصویب برای هیات دولت برای تصویب ارسال خواهد شد.حسینی ادامه داد: در تنظیم رگولاتوری دو نماینده وزارت نفت، دو نفر از شورای رقابت، یک نفر از اتاق بازرگانی، یک نفر حقوقدان وزارت دادگستری و یک نفر از سازمان برنامه و بودجه حضور خواهد داشت با این اقدام، شورای رقابت درباره بسیاری از مسائل از جمله تعیین خوراک تصمیمگیری خواهد کرد.
او گفت: به منظور تسریع در حل مشکلات تا زمان تشکیل رگولاتوری، کارگروهی با حضور چهار نفر تشکیل خواهد شد، در این کارگروه نمایندهای از بالادستی پتروشیمی یا تولیدکننده، واحد مصرفکننده، شورای رقابت و بورس حضور خواهد داشت و از زمان تشکیل این کارگروه تصمیمگیری درباره مسائل پتروشیمیها در این کارگروه انجام خواهد شد، همچنین با توجه به مذاکرات انجام شده بین شورای رقابت و نمایندگان ذیربط این تصمیم اتخاذ شده کمیته در مورد قیمت پایه تصمیمگیری کند، اما کماکان محصولات پتروشیمی از طریق بورس فروخته شود، ولی کمیته سازوکارهایی را برای عقد قرارداد بلندمدت و فروش محصولات خاص اتخاذ کند. وی همچنین اعلام کرد: در کارگروهی که در شورای رقابت تشکیل خواهد شد درباره تعیین پایه قیمت محصولات پتروشیمی تصمیمگیری خواهد شد و دیگر شرکت پالایش پخش تنظیمکننده قیمت پایه نخواهد بود، بلکه قیمتگذاری بر مبنای ضوابطی که نهاد رگولاتوری مشخص خواهد کرد، توسط سازمانهای دولتی صورت خواهد گرفت.
در این نشست فرزان گلچین، رئیس اتحادیه به مشکلات اتحادیه در صادرات فرآوردههای نفتی نیز با انتقاد از روند کند تغییرات در ساختار قوانین و مقررات، این مساله را یکی از مشکلات جدی صادرکنندگان فرآوردههای نفتی عنوان کرد و افزود: عدم استفاده از تسهیلات و امکانات مالی از دیگر مشکلات جدی ما است و متاسفانه ابتداییترین امکانات بیبهره هستیم. وی گفت: همچنین تغییر سیاستهای مالیاتی در نوع خود مشکلاتی ایجاد کرده است، ما با پرداخت مالیات مشکلی نداریم، اما انتظار داریم مقررات خاصی برای حمایت از تولید و صادرات ایجاد شود.رئیس اتحادیه صادرکنندگان فرآوردههای نفتی درباره روند همکاری وزارت نفت با اتحادیه نیز اعلام کرد: تا به امروز موفق نشدیم تعامل مطلوبی با وزارت نفت داشته باشیم، شاید لازم است گامهای محکمتری برداریم، در این میان سعی شده سیاستها بهگونهای نباشد که فشاری از سوی ما به دولت وارد شود، اما روند همکاریها کند است و انتظار داریم در سال آخر دولت یازدهم بهتر شود.
ارسال نظر