رشد قیمت نفت به اقتصاد خاورمیانه کمک میکند
ایسنا: صندوق بینالمللی پول پیشبینی کرد که رشد اقتصادی کشورهای منطقه خاورمیانه و شمال آفریقا افزایش یابد. صندوق بینالمللی پول اعلام کرد: رشد اقتصادی منطقه خاورمیانه و شمال آفریقا در پی بهبود مجدد قیمتهای نفت، بیشتر خواهد شد. بر اساس پیشبینی این نهاد مالی جهانی، کشورهای این منطقه به همراه افغانستان و پاکستان، شاهد رشد اقتصادی بالغ بر ۴/ ۳ درصد در سال جاری خواهند بود که نسبت به پیشبینی ۱/ ۳ درصدی این نهاد در گذشته، بهتر است. این سازمان در عین حال پیشبینی کرد که رشد اقتصادی این منطقه به علت پیامدهای اقدامات تروریستی و تنشهای جغرافیایی- سیاسی در سال ٢٠١٧ به ۳/ ۳ درصد برسد که در مقایسه با پیشبینی ۵/ ۳ درصدی ماه آوریل، کاهش نشان میدهد.
ایسنا: صندوق بینالمللی پول پیشبینی کرد که رشد اقتصادی کشورهای منطقه خاورمیانه و شمال آفریقا افزایش یابد. صندوق بینالمللی پول اعلام کرد: رشد اقتصادی منطقه خاورمیانه و شمال آفریقا در پی بهبود مجدد قیمتهای نفت، بیشتر خواهد شد. بر اساس پیشبینی این نهاد مالی جهانی، کشورهای این منطقه به همراه افغانستان و پاکستان، شاهد رشد اقتصادی بالغ بر ۴/ ۳ درصد در سال جاری خواهند بود که نسبت به پیشبینی ۱/ ۳ درصدی این نهاد در گذشته، بهتر است. این سازمان در عین حال پیشبینی کرد که رشد اقتصادی این منطقه به علت پیامدهای اقدامات تروریستی و تنشهای جغرافیایی- سیاسی در سال ٢٠١٧ به ۳/ ۳ درصد برسد که در مقایسه با پیشبینی ۵/ ۳ درصدی ماه آوریل، کاهش نشان میدهد. کشورهای عمده صادرکننده نفت از جمله کشورهای عربی حوزه خلیج فارس، عراق، ایران و الجزایر و همچنین کشورهای واردکننده نفت مانند مصر، مغرب و دیگر کشورها، در این منطقه قرار دارند. صادرات نفت ایران در پی لغو تحریمها، با نزدیک شدن به سطح پیش از تحریمها از ۲ میلیون بشکه در روز فراتر رفت.
بیانیه این صندوق میافزاید: تنشهای جغرافیایی - سیاسی، درگیریهای مسلحانه داخلی و تروریسم تاثیر منفی سنگینی بر دورنمای اقتصادی چند کشور به ویژه در خاورمیانه گذاشته است. براساس پیشبینی کنونی صندوق بینالمللی پول، رشد اقتصادی عربستان مانند پیشبینی گذشته در سال جاری به ۲/ ۱ درصد و در سال ٢٠١٧ با اندکی افزایش به ۲ درصد خواهد رسید. اقتصادهای عربستان و دیگر کشورهای عربی صادرکننده نفت عضو شورای همکاری خلیج فارس، به شدت از سقوط قیمتهای نفت که بیش از دو سال پیش آغاز شد، آسیب دیده است. این کشورها با از دست دادن میلیاردها دلار درآمد نفتی، وادار به اجرای اقدامات ریاضتی و روی آوردن به وامگیری برای جبران کسری عظیم در بودجههای خود شدهاند. این نهاد مالی با قدردانی از اقدامات اصلاحاتی این کشورها، بر لزوم در پیش گرفتن اقدامات بیشتر تاکید کرد. صندوق بینالمللی پول، در گزارش ماه گذشته (ژوئن) پیشبینی کرد که ارزش صادرات نفت و گاز طبیعی کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس در سال جاری حدود ٤٥٠ میلیارد دلار نسبت به سال ٢٠١٤ کاهش یابد. کشورهای عمده تولیدکننده و صادرکننده نفت منطقه خاورمیانه و شمال آفریقا، عضو سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) هستند.
ارسال نظر