بهای نفت برای سومین روز پیاپی افت کرد
رفت و برگشت برنت حول ۵۰ دلار
گروه نفت و پتروشیمی: نخستین روز هفته در بازارهای بینالمللی با افت قیمت نفت و بازگشت مجدد آن به کانال ۴۰ دلاری همراه شد، هرچند که در ادامه معاملات برنت توانست مجددا کانال ۵۰ دلار را به دست آورد. روز گذشته در پی نگرانی از چشمانداز رشد اقتصادی آسیا، بالا ماندن ارزش دلار و نگرانی از افزایش تولید نفت شیل افت کرد و در معاملات الکترونیکی اول روز، برنت رفت و برگشتی حول سطح ۵۰ دلاری داشت، اما WTI همچنان در کانال ۴۰ دلار نوسان کرد. بر اساس آمار بلومبرگ، بهای نفت خام آمریکا روز گذشته تا لحظه تنظیم این گزارش (ساعت ۱۵ به وقت تهران) ۴۷ سنت کاهش یافت و به ۶/ ۴۸ دلار رسید.
گروه نفت و پتروشیمی: نخستین روز هفته در بازارهای بینالمللی با افت قیمت نفت و بازگشت مجدد آن به کانال ۴۰ دلاری همراه شد، هرچند که در ادامه معاملات برنت توانست مجددا کانال ۵۰ دلار را به دست آورد. روز گذشته در پی نگرانی از چشمانداز رشد اقتصادی آسیا، بالا ماندن ارزش دلار و نگرانی از افزایش تولید نفت شیل افت کرد و در معاملات الکترونیکی اول روز، برنت رفت و برگشتی حول سطح ۵۰ دلاری داشت، اما WTI همچنان در کانال ۴۰ دلار نوسان کرد. بر اساس آمار بلومبرگ، بهای نفت خام آمریکا روز گذشته تا لحظه تنظیم این گزارش (ساعت ۱۵ به وقت تهران) ۴۷ سنت کاهش یافت و به ۶/ ۴۸ دلار رسید. هر بشکه نفت برنت نیز با افت ۳۵ سنتی ۱۹/ ۵۰دلار معامله شد.
به گزارش رویترز، روز گذشته افزایش ارزش دلار در معاملات اول روز افت بازارهای کالایی را به دنبال داشت. ارزش دلار به دلیل چشمانداز افزایش نرخ بهره در آمریکا و نگرانی از اقتصاد آسیا در چند روز اخیر ۲/ ۱ درصد نسبت به کمترین سطح در ژوئن(ماه جاری میلادی) افزایش یافته است. روز گذشته آمار شاخص فضای کسب و کار (BSI) ژاپن منتشر شد، این آمار نشان میداد شاخص BSI در سه ماه آوریل تا ژوئن به منفی ۱/ ۱۱ رسیده است که نسبت به نرخ منفی ۹/ ۷ در سه ماه ژانویه تا مارس افت قابل توجهی داشته است. همچنین آمارهایی از اقتصاد چین منتشر شد که قدری معاملهگران را نسبت به رشد اقتصادی این کشور که به نظر میرسید به ثبات رسیده است، نگران کرد. نگرانی از اقتصاد آسیا موجب شد که معاملهگران در بازار نفت از معاملات موقعیت بلند (انتظار برای رشد قیمت نفت) خارج شوند.
با این حال به دلیل افزایش تقاضای بنزین، انتظار میرود تقاضای نفت در چین همچنان در سطح بالایی باقی بماند، چراکه آخرین آمار از تقاضای خودرو در این کشور از افزایشی بودن آن خبر میدهد. فروش خودرو در چین در ماه مه ۸/ ۹ معادل ۱/ ۲ میلیون دستگاه رشد کرده است که بیشترین مقدار از دسامبر ۲۰۱۵ محسوب میشود. بلومبرگ نیز از افت تولید نفت این کشور به کمترین سطح طی ۱۵ سال اخیر خبر داد. بلومبرگ این موضوع را نشانی از موفقیت سیاست اوپک (خروج نفتهای گران) میداند. در ماه مه تولید نفت چین نسبت به مدت مشابه سال پیش ۵/ ۷ درصد کاهش یافت و به ۸۷/ ۱۶ میلیون تن رسید که کمترین میزان از فوریه ۲۰۰۱ محسوب میشود. کاهش تولید نفت چین میتواند به بازگشت تعادل بازار و حفظ و تقویت رشد ۸۰ درصدی قیمت نفت از ابتدای سال ۲۰۱۶ کمک کند. بلومبرگ کاهش تولید نفت چین را به دلیل کاهش سرمایهگذاری در میادین نفتی این کشور میداند. کاهش تولید نفت به این معنا است که چین به افزایش واردات خود از خاورمیانه و روسیه ادامه خواهد داد. چین در چند ماه اخیر به شکل قابل توجهی واردات نفت خود را افزایش داده، بهطوریکه در سه ماه اول ۷۸۷ هزار بشکه در روز بیشتر از مدت مشابه سال قبل نفت وارد کرده است. همچنین واردات نفت این کشور در ماه گذشته بیش از ۳۷ درصد نسبت به سال قبل افزایش یافته بود.
افت قیمت نفت از روز پنجشنبه آغاز شد، خبر رشد هفتگی ۱۰ هزار بشکهای تولید نفت آمریکا و به دنبال آن افزایش تعداد دکلهای فعال در میادین نفتی این کشور برای دومین هفته پیاپی نگرانی از رشد تولید آمریکا را به دنبال داشت و موجب افت قیمت نفت شد. در این بین افزایش شاخص دلار نیز بر فشار موجود بر قیمتها را افزایش داد. کارشناسان بر این باورند که نفت با آزمایش دشوار مقاومت در بازه قیمتی ۴۵ تا ۵۰ دلار روبهرو است، چراکه تداوم افزایش تعداد دکلها میتواند مانع از رشد قیمت نفت شود.
ارسال نظر