وزیر نفت اعلام کرد
موضع رسمی ایران در قبال نشست قطر
زنگنه بازگشت به بازار نفت را حق ایران دانست و با یادآوری اینکه ایران نقشی در نامتعادل کردن بازار نداشته است و زمانی که بازار نامتعادل شده و عرضه بیش از تقاضا بوده است ایران حداقل تولید تاریخی خود را داشته است، تصریح کرد: انصاف و منطقی نیست و کسی هم نمیتواند از ایران چنین انتظاری داشته باشد که تحریمی خودخواسته بر خود تحمیل کند و با دست خود خودمان را تحریم کنیم. وزیر نفت بار دیگر ضمن حمایت از برگزاری نشست دوحه درباره حضور نماینده ایران در این نشست گفت: ما به این نتیجه رسیدیم که نشست دوحه برای کسانی است که میخواهند طرح فریز نفتی را امضا کنند و اگر میخواستیم نمایندهای از ایران در این نشست حضور داشته باشد برای این بود که حمایت خود را از این طرح نشان دهیم، اما از آن جا که قرار نیست ایران این طرح را امضا کند، بنابراین ضرورتی برای حضور نماینده ایران در این نشست وجود ندارد. زنگنه در این پاسخ به این سوال که انتشار خبر حاضر نشدن ایران در این نشست سبب شد قیمت نفت بیش از یک دلار کاهش یابد، گفت: ممکن است هر گونه اتفاقی بیفتد، اما مهمترین موضوع برای ما این است که تحت هیچ شرایطی نمیتوانیم از حق و سهم تاریخی خود از بازار نفت صرفنظر کنیم.
افزایش تولید نفت حق ایران است
وزیر نفت با رد اینکه برخی معتقدند رسیدن ایران به سقف تولید پیش از تحریمها با قیمتهای کنونی نفت نوعی مفتفروشی است، گفت: سهممان در بازار چیزی است که اگر از دست بدهیم دیگر نمیتوانیم آن را به دست بیاوریم، همانطور که از آب و خاکمان دفاع میکنیم باید از سهمیهمان نیز دفاع کنیم چون افزایش تولید نفت سهم و حق ایران است. زنگنه با بیان اینکه ما نمیتوانیم سهمیهمان را به این خاطر که دیگران بازار را اشباع کردهاند و قیمتها کاهش پیدا کرده است از دست بدهیم، گفت: اگر سهممان را برای همیشه از دست بدهیم در تعادل قدرت سیاسی باید چه کار کنیم؟ وی ادامه داد: قدرت سیاسی در هر کشوری تابع قدرت اقتصادی است. ما اگر قدرت اقتصادیمان را در بازار نفت از دست بدهیم قدرت سیاسیمان را نیز از دست میدهیم، اگر تولید نفتمان کم شود قدرتمان برای پتروشیمی نیز کم میشود. زنگنه گفت: به این سادگی نمیتوان درباره چنین مسائل پیچیدهای صحبت کرد.
اجرای برجام، بزرگترین خواست دولت و ملت
وزیر نفت با تاکید بر اینکه ایران از طرح فریز نفتی حمایت میکند، اما آن را کافی نمیداند، یادآور شد: ما به اعضای اوپک و برخی کشورهای غیر عضو اوپک همچون روسیه که با ما در ارتباط بودند گفتیم که باید واقعیت بازگشت نفت ایران را به بازار درک کنند زیرا اگر ایران بخواهد تولید نفت را در سطح ماه ژانویه تثبیت کند به آن معناست که هیچ اتفاقی در رفع تحریمهای این کشور نیفتاده است. وی بزرگترین خواسته ملت و دولت را اجرای برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) و رفع تحریمها دانست و با بیان اینکه مهمترین تحریم علیه ایران، تحریم نفت بود، اظهار کرد: در دوران تحریم مقدار صادرات نفت ایران به یک میلیون بشکه در روز رسید، در حالی که این رقم پیش از تحریمها ٢ میلیون و ٣٠٠ تا ٢ میلیون و ٤٠٠ هزار بشکه در روز بود. وزیر نفت با بیان اینکه ایران پیش از لغو تحریمها در نشستهای متعدد با اعضای اوپک و همچنین نوشتن نامه، بازگشت نفت ایران را به بازار یادآورشده بود و اعضای اوپک نیز این موضوع را منظور کردند، افزود: اعضای اوپک نیز بهطور عمومی با بازگشت ایران به بازار نفت برخورد مثبتی داشتند.
ارسال نظر