8 تریلیون تومان سرمایه  نفتی از کانال بورس
گروه نفت و پتروشیمی: بعد از گذشت بیش از یک هفته از انتشار خبر تغییر مدیرعامل شرکت ملی پتروشیمی، شامگاه روز شنبه در مراسمی ‌‌با حضور وزیر نفت مهندس مرضیه شاهدانی به‌عنوان معاون جدید وزیر نفت معرفی و از مهندس عباس شعری‌مقدم قدردانی شد. وزیر نفت در این مراسم ضمن تاکید بر نقش رگولاتوری شرکت ملی صنایع پتروشیمی، نیاز این صنعت به سرمایه را حدود 60 میلیارد دلار برآورد کرد. وی همچنین تاکید کرد شرکت ملی پتروشیمی ‌نباید تنها به دنبال تولید و فروش یوتیلیتی‌ها باشد و تخصیص خوراک و مدیریت آن، کمک به شرکت‌ها برای فاینانس طرح‌ها و تامین منابع مالی و آماده کردن زیرساخت‌ها را از دیگر ماموریت‌های این شرکت عنوان کرد.

شعری مقدم که حدود ۵۰ سال سابقه فعالیت در صنعت پتروشیمی ایران را دارد از ابتدای کار زنگنه در دولت یازدهم به‌عنوان مدیر عامل شرکت ملی‌ پتروشیمی و معاون وزیر نفت در امور پتروشیمی با وی همراه شد، در واقع حدود ۳۰ ماه در این جایگاه فعالیت داشت. اما طی یک سال گذشته بارها اخباری مبنی بر استعفای وی به گوش می‌رسید تا اینکه یکشنبه هفته گذشته خبر استعفای وی و انتخاب مرضیه شاهدایی به جای وی منتشر شد. به گفته شاهدایی، وی کار در پتروشیمی ایران را ۲۰ سال پیش در زمان مدیریت قبلی شعری‌مقدم، آغاز کرده است. وی پیش از این مدیر طرح‌های شرکت ملی صنایع پتروشیمی بود و از تابستان امسال در ترکیب هیات‌‌مدیره شرکت ملی پتروشیمی قرار گرفت. وزیر نفت این تغییر مدیریتی را در راستای جوان‌گرایی در بخش‌های مدیریتی وزارت نفت عنوان کرد. زنگنه همچنین بر پر‌رنگ شدن حضور زنان در این صنعت تاکید کرد.


۸ هزار میلیارد جذب سرمایه از بورس

به گفته زنگنه توسعه صنعت پتروشیمی ‌ایران به حدود 50 تا 60 میلیارد دلار سرمایه‌گذاری جدید نیاز دارد که می‌توان از این مقدار 7 تا 8 هزار میلیارد تومان را از طریق بورس جذب کرد.

به گزارش «نیپنا» وزیر نفت در مراسم معرفی و تودیع معاون وزیر نفت در امور پتروشیمی ‌اظهار کرد: اعتقاد دارم که صنعت پتروشیمی ‌به جهش بزرگ دیگری نیاز دارد، ولی این جهش با جهش قبلی بسیار متفاوت است. در واقع در گذشته همه امور از سوی شرکت ملی صنایع پتروشیمی ‌انجام می‌شد، اما اکنون جهش در این صنعت باید از سوی بخش خصوصی و عمومی ‌‌انجام شود. به گفته وی‌، جایگاه کنونی صنعت پتروشیمی ‌ایران با ١٥ سال گذشته بسیار متفاوت است و باید با نگاه به آینده و متناسب با جایگاه کنونی این صنعت، نقشه راه صنعت پتروشیمی را ترسیم کرد.

وزیر نفت در ادامه با تاکید بر لزوم تقویت نقش رگولاتوری شرکت ملی صنایع پتروشیمی ‌اظهار کرد: رگولاتوری در مسیر حمایت از تولید و نیز سرمایه‌گذاری است. وی افزود: با ساماندهی صنایع پتروشیمی ‌و ایجاد زیرساخت‌ها می‌‌توان صنایع میان‌دست را همسو با سیاست‌های اقتصاد مقاومتی به منظور تکمیل زنجیره ارزش ایجاد کند. وی با اشاره به اهمیت تولید پروپیلن در آینده اظهار کرد: صنعت پتروشیمی ‌ایران، پروپیلن‌محور خواهد شد و در این مسیر باید سرمایه‌گذاری‌های جدیدی را جذب کنیم.

وزیر نفت با بیان اینکه سرمایه‌گذاری‌ها در صنعت پتروشیمی ‌هم اکنون به خوبی پیش می‌‌رود، گفت: با لغو تحریم‌ها و به فرجام رسیدن برجام باید از منابع خارجی نیز بیشتر در توسعه این صنعت استفاده شود. به گفته زنگنه، توسعه صنعت پتروشیمی ‌ایران نیاز به حدود 50 تا 60 میلیارد دلار سرمایه‌گذاری جدید دارد. زنگنه تصریح کرد: افزون بر جذب سرمایه‌گذاری‌های خارجی و نیز مشارکت بانک‌ها بر اساس اعلام دوستان در بورس امکان تامین مالی 7 تا 8 هزار میلیارد تومان سرمایه مورد نیاز، برای توسعه صنعت پتروشیمی ‌از طریق بازار سرمایه وجود دارد که این رقم با سرمایه مردم تامین خواهد شد.

وزیر نفت با تاکید بر اینکه باید به شرکت ملی صنایع پتروشیمی ‌کمک کنیم تا سرمایه‌گذاران بخش خصوصی بتوانند بخش میان‌دست و پایین‌دست این صنعت را توسعه دهند، گفت: شرکت ملی صنایع پتروشیمی ‌با کمک معاونت برنامه‌ریزی و نظارت بر منابع هیدروکربوری و با هماهنگی وزارت صنعت، معدن و تجارت تا دو ماه آینده برای فعال کردن سرمایه‌گذاران در این بخش اقدام کنند. زنگنه تصریح کرد: رگولاتوری باید براساس قانون پیش رود و ایجاد فضای رقابتی را نیز تسهیل کند، همچنین باید هزینه مستقیم سرمایه‌گذاری را کاهش داد.


خوراک، مهم‌ترین مزیت و دغدغه صنعت پتروشیمی ایران

زنگنه با بیان اینکه مزیت صنعت پتروشیمی ‌ایران وجود خوراک فراوان است، گفت: خوراک بزرگ‌ترین ابزار در صنعت پتروشیمی ‌است و شرکت ملی صنایع پتروشیمی ‌محور تخصیص خوراک به واحدها است و این شرکت باید با استفاده از مزیت خوراک یک صنعت جدید را فعال کند؛ البته در این کار سرمایه‌گذاران خارجی نیز باید فعال شوند. وزیر نفت با تاکید بر اینکه شرکت ملی صنایع پتروشیمی ‌نباید تنها به دنبال تولید و فروش یوتیلیتی‌ها باشد، گفت: این شرکت باید تخصیص خوراک و مدیریت آن، کمک به شرکت‌ها برای فاینانس طرح‌ها و تامین منابع مالی و آماده کردن زیرساخت‌ها را انجام دهد و نباید الزاما خودش متصدی باشد و می‌‌تواند مدیریت امور را در دست داشته باشد. زنگنه ادامه داد: برنامه‌های آتی صنعت پتروشیمی ‌حدود ٧٠ تا ٨٠ درصد ترسیم شده‌اند و باقیمانده برنامه مربوط به تخصیص خوراک است و ما به دنبال سرمایه‌گذار برای این بخش هستیم.

وزیر نفت با اشاره به وجود خوراک فراوان برای توسعه صنعت پتروشیمی ‌و مزیت گاز در تامین خوراک طرح‌های جدید اظهار کرد: چشم‌انداز توسعه و سرمایه‌گذاری در این صنعت روشن است. وی با بیان اینکه همه بخش‌های صنعت پتروشیمی ‌باید توسعه یابند، گفت: این کار با توجه به خوراک‌های نامحدود در کشور برای این صنعت و سرمایه‌گذاری‌های خارجی امکانپذیر است. وزیر نفت با اشاره به اینکه در وزارت نفت برنامه‌ریزی به منظور تولید خوراک برای مجتمع‌های پتروشیمی ‌در دستور کار است، تصریح کرد: تامین خوراک بزرگ‌ترین‌ مزیت پیوند صنعت پتروشیمی ‌با نفت است؛ با تولید خوراک برای مجتمع‌های پتروشیمی ‌تحولی عظیم برای کشور ایجاد خواهد شد. زنگنه واگذاری NGL‌ها را برای تامین خوراک واحد‌های میان‌دستی و پایین‌دستی از جمله اقدام‌های وزارت نفت بر شمرد و گفت: پتروشیمی‌ها در آینده با توجه به برنامه‌ریزی‌های انجام شده از نظر تامین خوراک مشکلی نخواهند داشت. به گفته وی تولید محصولات پتروشیمی ‌در آغاز به‌کار دولت یازدهم، ١٦ میلیارد دلار به قیمت سال ٩٠ بوده است و براساس برنامه امسال به ١٨ میلیارد دلار می‌رسد. زنگنه ادامه داد: تولید محصولات پتروشیمی ‌در سال ٩٦ به بیش از ٢٢ میلیارد دلار خواهد رسید.


تودیع شعری‌مقدم، معارفه شاهدایی

در مراسم تودیع و معارفه معاون امور پتروشیمی وزیر نفت دیگر معاونان زنگنه و اعضای هیات‌مدیره شرکت ملی صنایع پتروشیمی حضور داشتند. در این مراسم مرضیه شاهدایی به‌عنوان مدیرعامل جدید شرکت ملی پتروشیمی معرفی شد، وی اولین معاون زن وزیر نفت در تاریخ نفت ایران است و از این لحاظ می‌توان گفت زنگنه گامی نو در سطح مدیریت صنعت نفت کشور برداشته است. زنگنه ضمن معرفی شاهدایی بر حضور زنان در بخش‌های مختلف صنعت نفت تاکید کرد و گفت: من مخالف تبعیض جنسیتی هستم، باید توانایی‌های همکاران خانم را باور کرد و نباید موقعیت‌های آنان را تضعیف کرد. به اعتقاد وی، انتخاب مدیرعامل جدید شرکت ملی صنایع پتروشیمی ‌با هدف جوان‌گرایی در مدیران صنعت پتروشیمی ‌صورت گرفت.در ادامه این مراسم شعری مقدم، معاون سابق وزیر نفت و عضو هیات‌مدیره شرکت ملی صنایع پتروشیمی، شایسته‌سالاری، جانشین پروری و تلاش برای تحقق جهش در توسعه صنعت پتروشیمی ‌ایران با سرمایه بخش خصوصی را سه محور مهم فعالیت در دوره مدیریت خود در شرکت ملی صنایع پتروشیمی عنوان کرد.


به گفته وی با حمایت‌های وزیر نفت از برنامه‌ها و اهداف شرکت ملی صنایع پتروشیمی ‌در مدت مدیریت وی، روابط NPC و شرکت‌های پتروشیمی ‌خصوصی شده تقویت شده است، به‌طوری‌که اکنون واحدها در قراردادهایشان شرکت ملی پتروشیمی را حکم قرار می‌‌دهند. شعری‌مقدم همچنین با بیان اینکه نقشه راه صنعت پتروشیمی ‌با کمک مهندس پیوندی و همکاران در مدیریت برنامه‌ریزی تدوین شده است، گفت: این برنامه ضمانت اجرایی ندارد؛ چراکه قانون اجرای سیاست‌های اصل 44 قانون اساسی جلوی هرگونه مداخله NPCرا گرفته است، این سیاست‌ها نیاز به بازنگری دارد.مهندس شاهدایی، معاون جدید وزیر نفت در امور پتروشیمی ‌در این مراسم رئوس برنامه‌ها و دستور کارهای آتی شرکت ملی پتروشیمی را به این شرح عنوان کرد: برنامه ریزی جهت ایجاد و توسعه زیر ساخت‌های لازم و مورد نیاز صنایع پتروشیمی ‌از صنایع پایه تا صنایع تکمیلی در مناطق مختلف و همچنین برنامه‌ریزی کلان برای حداکثر بهره‌برداری از منابع هیدرو کربنی به ویژه گاز طبیعی در تولید محصولات پتروشیمیایی و عرضه آن به صنایع تکمیلی.معاون وزیر نفت در امور پتروشیمی ایجاد زمینه‌های مناسب برای جذب سرمایه‌گذاری خارجی از طریق حضور و مشارکت دارندگان تکنولوژی‌های روز صنعت پتروشیمی ‌را از دیگر برنامه‌های توسعه صنعت معرفی کرد و افزود:جذب همکاری شرکت‌های بزرگ و شاخص صنعت پتروشیمی ‌در راستای انتقال و بومی‌‌سازی فناوری‌های مورد نیاز صنعت و ارتقای توانمندی‌های تخصصی، فنی و مدیریتی کارکنان در راه جانشین پروری و برقراری نظام شایسته‌سالاری از دیگر مواردی است که مورد توجه قرار دارد.