زنگنه در ادامه با اشاره به اینکه «یک درصد افزایش ضریب بازیافت از ۷۵۰ میلیارد بشکه نفت درجای ایران، برابر با ۵/ ۷ میلیارد بشکه است»، گفت: این میزان افزایش ضریب برداشت با نفت ۴۰ دلاری ۳۰۰ میلیارد دلار می‌شود؛ در صورتی که هزینه انجام‌شده به هیچ‌وجه به ۱۰۰ میلیون دلار هم نمی‌رسد. هم‌اکنون مطالعات انجام‌شده برای افزایش ضریب بازیافت میدان آزادگان به مرحله‌ای رسیده است که می‌توان ۱۰ واحد ضریب برداشت از این میدان را بهبود بخشید که با تحقق این موضوع، حدود ۲۰۰ میلیارد دلار ثروت بیشتر برای کشور ایجاد می‌شود.

زنگنه درباره شایعه افزایش قیمت گازوئیل از سوی دولت گفت: برای صدمین بار این شایعه‌ها را تکذیب می‌کنم. مسعود کرباسیان، مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران نیز در مراسم امضای این قراردادها گفت: با احتساب ۹ قرارداد نخست طرح مطالعات پژوهشی ازدیاد برداشت میدان‌های نفتی که پیش‌تر امضا شده بود و ۱۳ قراردادی که در همین راستا امروز امضا شد، در مجموع مطالعات فناورانه ۲۰ میدان نفتی و دو میدان گازی کشور به دانشگاه‌ها و مراکز تحقیقاتی سپرده شده است.

به گفته وزیر نفت «توسعه فناوری در بالادست نفت اهمیت ویژه‌ای دارد و مهم‌ترین بخش آن افزایش ضریب بازیافت میادین نفت و گاز است.» وزیر نفت با تاکید بر اینکه ۹ قرارداد قبلی با اجبار امضا شد اما دانشگاه‌ها این‌بار خودشان پیش‌قدم شدند، تصریح کرد: علاوه بر اینکه افزایش بازیافت و بهبود تولید داریم، دانشگاه و صنعت نفت نیز با هم پیوند خورده است.

زنگنه با اشاره به توسعه فناوری در بالادست نفت گفت: چهار محور در این زمینه وجود دارد که مهم‌ترین بخش، افزایش ضریب بازیافت است. وی اولین محور از این چهار رکن را ظرفیت نیروی انسانی متخصص دانست و افزود: این‌کار از سال ۷۷ آغاز شد. در طول این سال‌ها بسیاری از افرادی که بورسیه تحصیلی گرفتند و به خارج رفتند برگشتند و استاد شدند. بدون داشتن نیروی متخصص نمی‌توان از پژوهش صحبت کرد.

وزیر نفت افزود: رکن بعدی پژوهش است، اکنون وضعیت به سمتی می‌رود که در پژوهش پاسخگو هستیم. همچنین سرمایه‌گذاری مورد توجهی در آزمایشگاه‌ها شده است. زنگنه با بیان اینکه دانشگاه و پژوهشگاه نفت را نیز تقویت می‌کنیم، اما انحصار را نمی‌پذیریم، تصریح کرد: انحصار در هیچ چیز خوب نیست، رقابت، ارزش‌آفرین است. وی محور سوم توسعه فناوری را ظرفیت‌های حرفه‌ای دانست و افزود: این مساله توسعه پژوهش و فناوری را سامان می‌دهد، امروز اگر شخصی بخواهد کالا یا خدمتی بفروشد باید هر روز کیفیت را بالا ببرد که با پژوهش‌های توسعه‌ای محقق می‌شود.

وزیر نفت تاکید کرد: توسعه فناوری از مسیر پژوهش میسر است. بنابراین ظرفیت حرفه‌ای باید تقویت شود که یکی از آنها شرکت‌های E&P است، ظرفیت حرفه‌ای چه در شرکت‌های E&P پیمانکاران عمومی و چه در شرکت‌های EPD مهم است. زنگنه با بیان اینکه ما اکنون در حوزه مشاوره بالادست مخازن کمبود داریم، یادآور شد: فعلا مذاکره می‌کنیم و از مشاوران بخش‌های دیگر نیز بهره می‌بریم.

وی با بیان اینکه یکی از بخش‌های ظرفیت‌های حرفه‌ای، توسعه شرکت‌های اکتشاف و تولید است، گفت: محور چهارم توسعه فناوری، مدیریت سیستم‌ها و نظام اجرا است. وی افزود: در سال ۱۴۰۴ به ۳۷ میلیارد دلار تولید در صنایع پتروشیمی خواهیم رسید که حجم بالایی اشتغال ایجاد می‌کند. در حال حاضر لایسنس بخش پایین‌دست را در اختیار ما قرار نمی‌دهند، بنابراین تلاش ما این است که این حوزه را فعال کنیم.