شماره روزنامه ۶۰۰۶
|
آرشیو روزنامه شماره ۵۹۴۳ دنیای اقتصاد

اخبار معدن و صنایع معدنی - روزنامه شماره ۵۹۴۳

  • نیاز معدن به حکمرانی متمرکز

    دنیای اقتصاد: ذخایر و پتانسیل معدنی یکی از مهم‌ترین مزیت‏‏‌های کشور است، بررسی‎‏‏‌ها اما حاکی از این است که اهمیت این بخش استراتژیک نادیده گرفته شده و بخش معدن همچنان جایگاه واقعی خود را در اقتصاد پیدا نکرده است. این در حالی است که بخش معدن به دلیل مزیت‏‏‌های نسبی و قرار گرفتن اغلب معادن در مناطق محروم می‏‏‌تواند نقش پررنگی در توسعه منطقه‏‏‌ای و همچنین ایجاد اشتغال و رفاه در این مناطق ایفا کند. کارشناسان یکی از دلایل عدم‌استفاده از پتانسیل‏‏‌های معدنی کشور را نبود حکمرانی متمرکز و توسعه‏‏‌گرا در بخش معدن عنوان می‌کنند و معتقدند احیای وزارت معادن می‏‏‌تواند در دستیابی به این هدف کمک کند. سیاستگذاری صحیح، تقویت بنیه کارشناسی در اتخاذ تصمیمات، داشتن استراتژی مدون برای توسعه، هماهنگی دستگاه‏‏‌های اجرایی، رفع موازی‏‏‌کاری‏‏‌ها، ممانعت از تحمیل هزینه به بخش معدن، فراهم کردن بسترهای رشد سرمایه‌گذاری در بخش معدن، تسهیل ورود نوآوری و تکنولوژی و تقویت زیرساخت‏‏‌ها و ماشین‏‏‌آلات، از جمله اقداماتی هستند که با اتخاذ حکمرانی مناسب در بخش معدن باید تحقق یابند.
  • خام‌فروشی افزایش یافت

    دنیای‌اقتصاد: در ۱۰ماهه امسال صادرات محصولات فولادی کاهش ۵.۵درصدی داشته، اما صادرات گندله، کنسانتره و آهن اسفنجی که به نوعی محصول خام محسوب می‌شوند با افزایش مواجه شده است.
  • فقر بزرگ‌ترین آلاینده محیط‌زیست است

    کامران وکیل/ نایب‌رئیس اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان محصولات معدنی ایران
    بخش معادن کشور با وجود ذخایر متنوع و ارزشمند، می‌تواند یکی از موتورهای محرک و پیشران در اقتصاد کشور باشد. بهره‌برداری متناسب به همراه تدوین استراتژی هوشمندانه و ایجاد حلقه‌های بعدی در زنجیره ارزش‌افزوده به توسعه صنایع پایین‌دست منجر شده و علاوه بر ارز‌آوری و تولید ثروت، موجب اشتغال‌زایی و توسعه اجتماعی چشمگیری به طور یکنواخت در سراسر سرزمین خواهد شد.
  • سرمایه‌گذاری ۲۴‌هزار میلیارد ریالی ایمیدرو در اکتشاف معادن طی ۹ماهه امسال

    دنیای‌اقتصاد: سازمان توسعه و نوسازی معادن و ‌‌‌صنایع معدنی (ایمیدرو) طی ۹ماه سال‌جاری افزون بر ۲۴‌هزار و ۵۰۰میلیارد ریال در بخش اکتشاف سرمایه‌گذاری کرد. به گزارش ایمیدرو، این سازمان به همراه واحدها و شرکت‌های زیرمجموعه طی سه‌فصل سال ۱۴۰۲ (از ابتدای امسال تا پایان آذر) بیش از ۴۱۳‌هزار متر حفاری اکتشافی انجام داده‌اند که این میزان عملکرد ۹۰.۶‌درصد از برنامه پیش‌بینی‌شده سال‌جاری را محقق کرده است. طبق برنامه پیش‌بینی‌شده قرار است تا پایان سال‌جاری میزان حفاری‌‌‌های اکتشافی به ۴۵۶‌هزار متر برسد. عملکرد فوق حوزه‌‌‌هایی از جمله آهن، زغال‌سنگ، پلی‌متال، بوکسیت، مس و طلا را در بر می‌گیرد و بخش‌‌‌های زمین‌شناسی، ژئوشیمی، ژئوفیزیک، حفر ترانشه و چاهک، حفاری و نمونه‌برداری و آنالیز را شامل می‌شود.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر