نیلوفر ادیبنیا:
دادههای جدید، وضعیت اضطراری سیاره زمین را تایید میکنند. سازمان ملل متحد اعلام کرده است که غلظت گازهای گلخانهای در جو زمین به بالاترین سطح خود رسیده است. این خبر در حالی منتشر میشود که دانشمندان سالهاست نسبت به عواقب جبرانناپذیر تغییرات اقلیمی هشدار میدهند. حال باید پرسید که آیا جامعه جهانی به اندازه کافی برای مقابله با این بحران آماده است؟ آخرین گزارش سازمان جهانی هواشناسی خبر از وخامت اوضاع میدهد. افزایش بیرویه گازهای گلخانهای، زمین را به لبه پرتگاه برده است. اگر فوری اقدامی صورت نگیرد، عواقب جبرانناپذیری مانند افزایش سطح آب دریاها، خشکسالیهای شدید و از بین رفتن تنوع زیستی، گریبانگیر همه ما خواهد شد.
دنیای اقتصاد-علي قاسمي:
شاخص کل بورس، با وجود سبزپوشی در نیمه اول معاملات روز سهشنبه، در نیمه دوم روندی کاهشی را دنبال کرد. بهطوری که در نهایت نماگر اصلی رشد تنها ۷۲واحدی را تجربه کرد. با این حال، شاخص هموزن، در چهارمین روز معاملاتی هفته با افت ۰.۳درصدی مواجه شد. به نظر میرسد روند صعودی که از ابتدای هفته آغاز شده است، برای تخلیه هیجانات منفی هفته قبل بوده و احتمالا سایه ترس از بازار کم نشده است. با وجود آنکه ارزش معاملات خرد، نسبت به هفتههای گذشته بهبود یافته، اما همچنان بازار با موانعی همراه است.
دنیای اقتصاد:
طلای جهانی روز گذشته تا ساعت ۱۸ به وقت تهران، به رکورد جدیدی در قیمت ۲۷۷۰ دست یافت. قیمت بیتکوین نیز برای چهارمین روز به روند صعودی خود ادامه داد و با گذشتن از مقاومت ۷۰ هزار دلاری، به رکورد تاریخی خود در کانال ۷۳ هزار دلار نزدیک شد. گفته میشود که این نوسانات به خاطر نااطمینانیهای قبل از انتخابات ایالاتمتحده است.
دنیای اقتصاد:
تولید هفتماهه خودروسازان بزرگ کشور (در بخش سواری) هرچند نسبت به مدت مشابه پارسال افت را نشان میدهد، بااینحال رشد تولید ماهانه آنها حکایت از بهبود روند تولید در نخستین ماه پاییز دارد. بنابر آمار اعلامی سه خودروساز بزرگ و وابسته به دولت به سامانه کدال بورس (وزارت صمت همچنان آمار تولید خودرو را در سال جاری منتشر نمیکند) تولید محصولات سواری آنها در هفت ماه امسال نسبت به مدت مشابه سال گذشته، افت بیش از پنجدرصدی را نشان میدهد. ایرانخودرو، سایپا و پارسخودرو تا پایان مهر امسال، بیش از نیممیلیون دستگاه محصول سواری را به تولید رساندهاند. در مقایسه با افت تولید حدودا ۱۰درصدی خودروسازان طی نیمه نخست امسال (نسبت به مدت مشابه پارسال)، نرخ افت تولید نصف شده است. بنابراین به نظر میرسد خودروسازان از برخی چالشهای نیمه نخست سال مانند کمبود ارز (تا حدی) و بیبرقی (به طور کامل) عبور کردهاند. از همین رو، سرعت تولید آنها کمی بالا رفته است، هرچند هنوز مطابق با برنامه وزارت صمت پیش نرفته است.
دنیای اقتصاد -صدیقه نژادقربان:
کشورهایی که در سالهای اخیر در خطوط هوایی بینالمللی خود «سرمایهگذاری پیدا و پنهان» کردهاند، امروز «میوه» این اتصال به جهان را با «رشد درآمد گردشگری» برداشت میکنند. دو کشور در یک منطقه جهان طی سال ۲۰۲۴، رشد چشمگیر «ورود توریست خارجی» را تجربه کردند و باعث پیشتازی این منطقه در بازار توریسم بینالمللی شدند. اقیانوسیه توانسته به افزایش جهانی ضربان گردشگری در ۲۰۲۴ دامن بزند که این رشد منطقهای مدیون استرالیا و نیوزیلند است که توانستهاند به یکی از مقاصد اصلی گردشگری جهان تبدیل شوند.
سرویسدهی به مشتری همیشه کار آسانی نیست، بهخصوص وقتی مشتریان آنقدر از محصول ناراضیاند که از شدت خشم دوست دارند سر شما فریاد بزنند. این اتفاقی است که در ماه مه برای شرکت «سونوس» (Sonos)، تولیدکننده سیستمهای صوتی خانگی، افتاد. جدیدترین بهروزرسانی اپلیکیشن شرکت ایرادات فنی بسیاری داشت که به افت سهام شرکت منجر شد و طبیعتا مشتریان ناراضی بودند.
نویسندگان: Elize Dimare, Johnny Sorensen
مترجم: مهدی نیکوئی
مدل «آتش و سپر» که در این مقاله معرفی خواهد شد، توازن بین دو اصل مدیریتی را سادهسازی میکند: آتش نماد اشتیاق و خلاقیت است و سپر نماد حفاظت و حمایت. مدیران با حفظ این توازن میتوانند نوآوری را تقویت کرده و همزمان از سلامت جسم و روان کارکنانشان اطمینان داشته باشند. این چارچوب نظری، قابلیت انطباق و استفاده در شرایط مختلف را دارد تا مدیران اطمینان داشته باشند با اصلاحات سریع در زمان مناسب، از فرسودگی یا رخوت سازمان خارج میشوند.