شماره روزنامه ۶۱۱۷
|
آرشیو روزنامه شماره ۶۱۱۷ دنیای اقتصاد

اخبار مطالب توصیه شده - روزنامه شماره ۶۱۱۷

  • آب؛ قربانی سیاست‌‌‌

    دنیای‌اقتصاد - فاطمه صالحی: مناقشات آبی داخلی در کشور ما به یکی از چالش‌‌‌های مهم کشور تبدیل شده است و عواملی همچون تغییرات اقلیمی، رشد جمعیت، توسعه ناپایدار و مدیریت ناکارآمد منابع آب در تشدید این مناقشات نقش دارند. نمونه‌‌‌های بارز این مناقشات در حوضه‌‌‌های زاینده‌‌‌رود، کارون و تالاب هورالعظیم مشاهده می‌شود. راهکارهایی همچون بهبود ساختارهای قانونی و مدیریتی، ارتقای بهره‌‌‌وری آب در کشاورزی و تقویت مشارکت جوامع محلی پیشنهاد شده است.
  • مهیب‌ترین انفجار در ضاحیه بیروت

    دنیای اقتصاد: جنگنده‌های رژیم اسرائیل بامداد دیروز جمعه (۱۳ مهر) منطقه‌ «المریجه» در نزدیکی فرودگاه بیروت در ضاحیه جنوبی را به‌شدت بمباران کردند. منابع لبنانی گزارش دادند که انفجارها به‌حدی شدید است که صدای آن در شهر صیدا و صور نیز شنیده شده است. تسنیم به نقل از رویترز نوشت، بمباران ضاحیه شدیدتر از بمبارانی است که منجر به شهادت سیدحسن نصرالله شد. برخی منابع نیز نوشتند که ارتش اسرائیل در این بمباران از بمب‌های سنگرشکن استفاده کرده است.
  • بورس زیر فشار ریسک‌ها

    دنیای اقتصاد-علی قاسمی: شاخص‌کل بورس تهران، در هفته دوم مهرماه با افت بیش از ۱.۸۶درصدی به ۲میلیون و ۱۱۴هزار واحد رسید. شاخص‌کل هموزن نیز کاهش ۰.۹۳درصدی را در هفته اخیر ثبت کرده‌است. بررسی‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ها نشان می‌دهد طی یک هفته اخیر خروج حدود ۳هزار و ۲۰۰میلیارد‌تومان پول حقیقی از بازار سهام، هیجانات منفی را در بازار به اوج خود رسانده‌است، چراکه این میزان از خروج هفتگی، از خرداد۱۴۰۲ و پس از نامه پرحاشیه نرخ خوراک بی‌سابقه بوده‌است. تنوع ریسک‌های بورسی، آنقدر زیاد است که اجازه رشد P/E بازار را به محدوده میانگین تاریخی خود نمی‌دهد. جذابیت‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ ابزارهای بدون‌ریسک نیز موجب جذب بیش از ۲هزار و ۲۰۰میلیارد‌تومان پول حقیقی شده‌است. این درحالی است که رشد دلار بازار آزاد و افزایش ارتفاع قیمت دلار نیما، می‌توانست محرک خوبی برای بازار سهام باشد. به‌نظر می‌رسد طی هفته آینده در صورت افزایش تنش‌های لفظی و نظامی در منطقه، بورس تهران نیز از این وقایع متاثر شود. با افزایش حباب صندوق‌های طلا و احتمال کاهش قیمت این صندوق‌ها می‌توان هفته آینده را تا حدودی معتدل‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌تر از هفته گذشته برای بورس توصیف کرد.
  • عملیات انتقامی علیه ایران بسیار مخاطره‌آمیز است

    دنیای‌اقتصاد – گروه اقتصاد بین‌الملل: اکونومیست سرمقاله این هفته خود را به تشدید درگیری‌ها در خاورمیانه اختصاص داده است. در آستانه سالگرد حمله ۷اکتبر حماس به اسرائیل، منطقه در یک قدمی جنگ تمام‌عیار قرار گرفته است. پس از هدف قرار دادن هسته مرکزی فرماندهی حزب‌الله توسط اسرائیل، ایران نیز در یک اکتبر با باران موشک‌ها بالستیک، جواب اسرائیل را داد. اکنون ممکن است اسرائیل به دنبال انتقام‌ از طریق حمله به تاسیسات نظامی و صنعتی ایران باشد.از منظر اکونومیست، ایران مطمئنا تهدیدی برای اسرائیل است، اما این ایده که حمله قاطع علیه ایران می‌تواند خاورمیانه را متحول کند، خیال خامی بیش نیست.
  • بیگانگی مدارس با تکنولوژی در عصر هوش مصنوعی

    دنیای اقتصاد: بحران بیگانگی فضای آموزشی با تکنولوژی دیر یا زود گریبان ما را می‌‌‌گرفت، اما کرونا و ظهور تکنولوژی‌‌‌های جدید مانند هوش مصنوعی، نظام آموزشی سنتی ایران را با چالش‌هایی مواجه کرده است. تا دلتان بخواهد در برخی مدارس دوربین برای کنترل دانش‌‌‌آموزان وجود دارد، اما در همین مدارس تکنولوژی به پروژکتور و کامپیوترهایی محدود می‌شود که حتی از ویندوز۷ به بعد آپدیت نشده‌‌‌اند. با این اوصاف، نسل زد که مشخصه اصلی آن پیوند عمیق با تکنولوژی روز است، دلبستگی چندانی به مدرسه و نظام آموزشی ندارد.
  • صعود بیت‌کوین در میانه آتش

    دنیای اقتصاد: محبوب‌ترین دارایی بازار رمزارزها (بیت‌کوین) در پی تنش‌های ژئوپلیتیکی واکنش منفی از خود نشان‌داد و عصر سه‌شنبه ۱۰ مهرماه با حمله ایران به اسرائیل از کانال ۶۳‌هزار دلاری با افت ۶‌درصدی به کانال ۶۰‌هزار دلاری تنزل یافت. البته شواهد تاریخی نشان می‌دهد وحشت در بازار بیت‌کوین موقتی بوده و قیمت این دارایی در آینده‌ای نه‌چندان دور به مسیر صعودی خود بازخواهد گشت.
  • آیا شغل پیدا کردن سخت‏‏‌تر از همیشه شده؟

    مترجم: مریم رضایی
    «دومینیک جویس» بیش از ۱۰۰ درخواست شغلی فرستاده بود تا بالاخره تابستان امسال برای یک پست در منابع انسانی به مرحله آخر استخدام رسید. پس از دو مصاحبه آنلاین، یک روز در ارزیابی حضوری شرکت کرده بود که شامل جلساتی با روسای ارشد یک شرکت تکنولوژی بود و امیدوار بود که دیگر همه چیز نهایی شده باشد. بنابراین وقتی ایمیل کوتاهی مبنی بر رد شدنش دریافت کرد، بسیار ناامید شد. از زمانی که در ماه مارس به عنوان نیروی مازاد اخراج شد، هیچ‌گاه تا این حد به استخدام دوباره نزدیک نشده بود. بدتر آنکه، شرکت مورد نظر هیچ بازخورد سازنده‌‌‌ای ارائه نکرده بود. نیمی از ۱۵۶ شغلی که او برای آنها درخواست داده بود، اصلا پاسخی نداده بودند.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر