شماره روزنامه ۶۱۰۵
|
آرشیو روزنامه شماره ۶۰۹۵ دنیای اقتصاد

اخبار مطالب توصیه شده - روزنامه شماره ۶۰۹۵

  • نسخه اصلی مسکن آنلاین

    دنیای اقتصاد-نیلوفر ادیب‏‌نیا: بازار آنلاین معاملات مسکن یا همان سکوهای اینترنتی عرضه فایل‌‌ فروش و اجاره ملک در تهران با حدود ۱۰ سال عمرکاری توانسته «سهم قابل‌‌توجهی» از کل بازار واسطه‌‌گری ملکی را تصاحب کند و حتی «دلالان سنتی بازار ملک» که روزی «مخالف شماره یک» این سامانه‌‌های فروش بودند را به «شریک و بازیگر شماره یک» خود تبدیل کند، اما این نفوذ مسکن‌‌آنلاین بیشتر از آنکه به خاطر «محبوبیت» این بازار باشد ناشی از «انتخاب معامله‌‌گران بین گزینه بد و گزینه بدتر» بوده است که در نهایت، خریدار و فروشنده و مالک و مستاجر میان «بازار سنتی» و «بازار آنلاین»، مجبور به انتخاب دومی شده‌‌اند. «دنیای‌اقتصاد» با شناسایی نسخه اصلی مسکن‌‌آنلاین در جهان، به «زیلو» در آمریکا رسیده است؛ این پلتفرم ۲۰ ساله با ۶ ویژگی «کاربرپسند» توانسته «مرجع محبوب» بازار مسکن غرب شود. دایره امکانات و خط‌‌قرمزهای بازار مسکن آنلاین «زیلو» در پلتفرم‌‌های داخلی رویت نمی‌شود و همین تفاوت، اختلاف عملکردها را توضیح می‌دهد.
  • دنده سنگین خودرو در تابستان

    دنیای اقتصاد: تولید سه خودروساز بزرگ کشور در پنج ماه ابتدایی امسال نسبت به مدت مشابه سال گذشته افت کرد، اتفاقی که سه عامل کمبود نقدینگی، اختلال برقی و چالش ارزی، آن را رقم زده‌اند. در شرایطی که وزارت صنعت، معدن و تجارت همچنان از انتشار آمار رسمی تولید خودرو امتناع می‌کند، گزارش‌های ارسالی خودروسازان به سامانه کدال نشان می‌دهد آنها پنج ماه امسال را با افت تولید پشت‌سر گذاشته‌اند.
  • تضعیف تعاونی‌ها با مداخلات نادرست دولت

    دنیای اقتصاد: وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با بیان اینکه تعاونی می‌تواند روابط عادلانه بین انسان‌ها برقرار کند و پیوند‌های اجتماعی بین انسان‌ها به وجود آورد، گفت: اما ما نتوانستیم تعاونی‌ها را گسترش دهیم. مداخلات نادرست دولت‌ها موجب تضعیف تعاونی‌ها شد. احمد میدری با بیان اینکه سهم تعاونی‌ها در اقتصاد باید ۲۵ درصد باشد، گفت: تعاونی‌ها اکنون فقط پنج درصد در اقتصاد کشور سهم دارند.
  • مدیریت خورجینی

    کامبيز نوروزي/حقوقدان
    مدخل‌‌‌‌‌‌: ماجرای اعطای وام به رئیس و اعضای هیات مدیره سازمان بورس و اوراق بهادار موضوعی کهنه و فاسد را دوباره مطرح می‌‌‌کند. موضوع مربوط به یک نظام اداری است که در آن بخش‌هایی از مدیران میانی به بالا علاوه بر رانت‌‌‌های نامشروعی که به دست می‌‌‌آورند، از امتیازاتی استفاده می‌‌‌کنند که اگرچه ظاهرا قانونی‌‌‌اند، ولی توجیه ماهوی ندارند و می‌توان آن را با اندکی مسامحه از نوع «دارا شدن ناعادلانه» دانست. پیشاپیش تاکید کنم مقصود من از داراشدن ناعادلانه در این یادداشت عینا آن چیزی نیست که در قانون مدنی ایران آمده است. در این یادداشت این اصطلاح را در معنای عمومی امکانات مالی و مادی به کار می‌برم که ملاک و معیار روشنی برای آن وجود نداشته و دریافت‌کننده استحقاق آن را ندارد و تبعیض‌آمیز بوده و به منزله سوءاستفاده از اموال عمومی است.
  • چالش دولت–بازار در امپراتوری

    اقتصاد عظیم چین با بحرانی عظیم مواجه است و اعمال محدودیت‌های فزاینده روی انتشار اطلاعات صحیح از جانب دولت، فقط اوضاع را وخیم می‌کند. حتی در شرایطی که کشور با بحران فاجعه‌بار فروپاشی بخش املاک دست‌وپنجه نرم می‌کند، بخش خدمات در ماه اوت با افول قابل‌ملاحظه مواجه شد. مصرف‌کنندگان به ستوه آمده‌اند. در این میان، شرکت‌های چندملیتی با سرعتی بی‌سابقه سرمایه‌های خود را از چین خارج می‌کنند و ناظران خارجی حوزه چین، پیش‌بینی‌های خود را نسبت به رشد اقتصادی این کشور تعدیل و تصحیح کرده‌اند.
  • اما و اگرهای اصلاح قیمت ارز

    دنیای اقتصاد -مرضیه احقاقی: این‌روزها راهبردهای دولت چهاردهم و تیم اقتصادی مسعود پزشکیان در حوزه ارز، موردتوجه فعالان صنعتی، کسب‌وکارها و همچنین تجار قرار گرفته‌است. تک‌نرخی‌شدن ارز در ماه‌های اخیر و به‌دنبال شدت‌گرفتن فاصله قیمتی میان دلار نیمایی و ارز در بازار آزاد، طرفداران بسیاری یافته است. صادرکنندگان اجرای این سیاست را بازگشت دولت از مسیر اشتباه گذشته عنوان می‌کنند؛ در همین‌‌‌‌حال به کاهش و حتی حذف رانت ناشی از دلار چند نرخی تاکید دارند. بااین‌‌‌‌وجود نباید فراموش کرد که حذف ارز چند نرخی زوایای متعددی دارد و بی‌‌‌‌توجهی به ابعاد پنهان آن، چالش‌‌‌‌زا خواهد بود.
  • به جای سخت کار کردن، هوشمند کار کنید

    مترجم: سید‌حسین علوی لنگرودی alavitarjomeh@gmail.com
    معمولا هنگامی که صحبت از خلاقیت به میان می‌‌‌آید مشاغلی مانند طراح گرافیک یا بازاریاب در ذهن ما نقش می‌‌‌بندند و خیلی از ما فکر می‌‌‌کنیم فقط در چنین مشاغلی است که نیاز مبرمی به خلاق بودن و خلاقیت داشتن وجود دارد. اما در دنیای پر از رقابت و پیچیده کسب‌و‌کار امروز، به شکل فزاینده‌‌‌ای به خلاقیت نیاز است و برای حل بسیاری از چالش‌‌‌های کاری که شرکت‌ها و سازمان‌ها با آن دست‌‌‌به‌‌‌گریبان هستند، باید خلاق بود و خلاقانه اندیشید و عمل کرد و راه‌‌‌حل‌‌‌های نوآورانه‌‌‌ای را به کار بست.
  • تلاطم در بازار جهانی

    دنیای اقتصاد: هفته گذشته، هفته دشواری برای سرمایه‌گذاران بازارهای جهانی بود. قیمت هر اونس طلای جهانی، پایین‌ترین سطح هفته اخیر خود در کانال ۲۴۷۰ دلار را تجربه کرد. با این حال طلا در روز گذشته، به کانال ۲۵۱۰ دلار بازگشت. قیمت معاملات آتی طلا نیز به رکورد تاریخی خود رسید. ارزهای دیجیتال اما شرایط بدی را تجربه کردند. بیت‌کوین به پایین‌ترین قیمت یک ماه اخیر خود در کانال ۵۵ هزار دلار رسید.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر