شماره روزنامه ۶۱۰۴
|
آرشیو روزنامه شماره ۶۰۹۴ دنیای اقتصاد

اخبار مطالب توصیه شده - روزنامه شماره ۶۰۹۴

  • امپراتوری زرد پای ایران می‌ایستد؟

    دنیای اقتصاد: اندکی پس از اینکه ایران در پی ترور اسماعیل هنیه در تهران قول انتقام از اسرائیل را داد، وانگ یی، وزیر امور خارجه چین تلفنی با همتای ایرانی خود، علی باقری کنی تماس گرفت و گفت: «چین از ایران در دفاع از حاکمیت، امنیت و عزت ملی خود حمایت می‌کند.» به گزارش المانیتور، در حالی که وزیر خارجه چین و باقری در حال گفت‌وگو بودند، آمریکا یک زیردریایی مجهز به موشک هدایت‌‌‌شونده، یک گروه ضربتی ناو هواپیمابر اضافی و جنگنده‌‌‌های پیشرفته‌‌‌تر F-۳۵ و F-۲۲ را برای تقویت ناوگان منطقه‌‌‌ای خود و در تلاش برای بازدارندگی در مقابل تهران و نیروهای نیابتی‌‌‌اش عازم منطقه کرد.
  • آخرین گزارش از سانحه بالگرد رئیسی

    دنياي اقتصاد: سانحه سقوط بالگرد رئیس‌جمهور هنگام ماموریت و افتتاح سد خداآفرین در ۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۳، شوک بزرگی به جامعه ایران وارد کرد. در این سانحه، دولت‌مردان وقت ایران سید ابراهیم رئیسی رئیس‌جمهور، حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه، مالک رحمتی استاندار آذربایجان شرقی، سیدمحمدعلی آل‌هاشم امام جمعه تبریز و نماینده ولی فقیه در استان آذربایجان شرقی، سید‌مهدی موسوی رئیس یگان حفاظت رئیس‌جمهور و سه خلبان بالگرد با نام‌های سید طاهر مصطفوی، محسن دریانوش و بهروز قدیمی شهید شدند.
  • اولویت‌دهی به مهار تورم

    دنیای اقتصاد: سیاست‌های پولی سختگیرانه ترکیه برای کنترل تورم، به کاهش رشد اقتصادی این کشور انجامیده و آن را به پایین‌ترین سطح از زمان همه‌گیری کووید-۱۹ رسانده است. نرخ بهره بالا فشار زیادی بر کسب‌وکارها و خانوارها وارد کرده و تولید صنعتی و تقاضای داخلی نیز کاهش یافته است. ترکیه اکنون با چالشی اساسی در ایجاد تعادل بین کنترل تورم و حفظ رشد اقتصادی مواجه شده است. در‌حالی‌که مهار تورم برای ثبات اقتصادی ضروری به نظر می‌رسد، سیاست‌های پولی سختگیرانه خطر رکود اقتصادی و افت فعالیت‌های تولیدی را افزایش می‌دهد. این وضعیت ترکیه را وادار کرده تا برای جلوگیری از کاهش بیشتر رشد اقتصادی، سیاستگذاری‌های دقیقی را به کار گیرد، در‌حالی‌که همچنان تلاش دارد تورم را در سطوح پایدار نگه دارد.
  • صادرات با ارزش افزوده کم

    دنیای اقتصاد: در طول ۳۰ سال‌گذشته، ‏‏‏‌ عمده کالاهای صادراتی غیرنفتی کشور را مشتقات نفتی به خود اختصاص داده‌اند. این موضوع از دو جنبه قابل‌بررسی است؛ اول اینکه تنوع کالاهای صادراتی ایران بسیار پایین است و نفت همیشه پای ثابت این جریان محسوب می‌شود. کالای نفتی ایران، در زنجیره ارزش جهانی جزو مواد اولیه صنعتی به‌حساب می‌آید و ارزش‌افزوده زیادی را نصیب کشور نمی‌کند. این معضل خود را در ارزش هر‌تن کالای صادراتی ایران نشان می‌دهد، ارزش هر‌تن کالای صادراتی در گزارش جدید گمرک ایران با ۵۶.۲‌درصد افزایش به ۳۶۲ دلار رسیده، این در حالی است که ارزش هر‌تن کالای وارداتی ایران در مدت ۵ماهه اول سال‌۱۴۰۳ به ‌هزار و ۶۷۸ دلار بالغ شده‌است. اختلاف بین هر‌تن کالای صادراتی و وارداتی در طول ۳۰ سال‌گذشته، همیشه وجود داشته و باعث کسری تراز تجاری کشور شده‌است.
  • پیامد خاموشی معادن

    دنیای اقتصاد: صنایع ایران با چالش جدی انرژی مواجه شده‌اند که تاثیرات منفی قابل‌توجهی بر تولید و اقتصاد کشور گذاشته‌است. قطعی‌‌‌‌‌های مکرر برق در تابستان۱۴۰۳ منجر به کاهش چشمگیر تولید در بخش‌های مختلف صنعتی شده‌است. در صنعت سیمان، تولید تا ۷۰‌درصد کاهش‌یافته‌است؛ این کاهش تولید و افزایش قیمت، تاثیر منفی بر صنعت ساخت‌وساز گذاشته‌است.
  • افت بهای نفت زیر ذره‌بین

    دنیای اقتصاد -حمید ملازاده: نوسانات اخیر در بهای نفت‌خام برنت توجه بسیاری از تحلیلگران بازار و سرمایه‌گذاران را به خود جلب کرده‌است. به گزارش رویترز وتا لحظه تنظیم این خبر، قیمت معاملات آتی نفت‌برنت روز دوشنبه؛ دوم سپتامبر با ۱.۴درصد کاهش به کانال ۷۷ دلار در هر بشکه نزول کرد که ناشی از همگرایی انتظارات عرضه و کاهش چشم‌‌‌‌‌انداز تقاضا از سوی اقتصادهای بزرگ جهانی بود. این افت چشمگیر نشان‌دهنده ترکیب پیچیده‌‌‌‌‌ای از عوامل مختلف است، از جمله تصمیمات عرضه اوپک و متحدانش موسوم به اوپک‌پلاس، اختلالات ژئوپلیتیک در مناطق تولیدکننده نفت و نشانه‌هایی از ضعف فعالیت اقتصادی در کشورهای کلیدی مصرف‌کننده نفت مانند چین و ایالات‌متحده. این مقاله تحلیلی از این روندها، دلایل زیرساختی و مسیر احتمالی آینده قیمت نفت ارائه می‌دهد.
  • تبلیغات ایرانی با شرکت هنرپیشه‌ها

    دنیای اقتصاد: تابستان در بازار تبلیغات ایران، زمان اوج تبلیغات محیطی است. بسیاری از برندهای شناخته‌شده تلاش می‌کنند در این فصل که زمان تعطیلی مدارس و دانشگاه‌هاست و سفرها و تفریحات خانوادگی اوج می‌گیرد، کمپین‌های تبلیغاتی خود را برگزار کنند. همچنین تابستان‌ها زمان اوج گرفتن زندگی شبانه است و شب‌ها بیلبوردها و تابلوها و احجام تبلیغاتی جلوه و جلای بیشتری دارند و بیشتر مورد توجه قرار می‌گیرند. در چند سال اخیر هم حضور بازیگران و هنرمندان روی بیلبوردها اوج گرفته است. مرتبط یا نامرتبط، هدفمند یا بی‌هدف و ... روی بیشتر بیلبوردها تصویر یک بازیگر به عنوان سفیر تبلیغاتی یک برند کنار یک محصول تجاری قرار گرفته تا چشم شهروندان را به سوی خود بکشاند.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر